Du skal ikke slå ihjel (Krótki film o zabijaniu), film fra 1988, Regi: Krzysztof Kieslowski
Kriminal, Drama | Polsk | Spilletid: 84 minutter
Andre titler
Tu ne tueras point [Fransk], A Short Film About Killing [Engelsk], En kort film om att döda [Svensk], En lille film om kunsten at dræbe [Dansk], En liten film om konsten att döda [Svensk], Lyhyt elokuva tappamisesta [Finsk]
Handling: Vi følger den middelaldrende mannen Waldemar Rekowski som jobber som taxisjåfør i Warszawa i Polen. Han liker friheten i jobben sin og liker å ta de oppdragene som bringer mest fortjeneste og overser alt annet. Han har også en forkjærlighet for unge kvinner. Vi møter også Jacek Łazar som er en 21 år gammel dagdriver. Han ankom nylig Warszawa fra landsbygda, og vandrer målløs rundt gatene. Jacek har en egen glede av å forårsake andres ulykker. Det kan være alt fra at han skubber en homofil mann i urinalen på et offentlig toalett, til at han skaper trafikkulykker ved å kaste steiner fra en bro ned på biler. Som tredjemann i rollefigurrekken treffer vi den unge og idealistiske advokten Piotr Balicki. Han har nettopp bestått eksamen og må peke ut sin fremtid sammen med sin kone. Alle disse tres veier skal krysses av et tilsynelatende motivløst mord... [ Hentet fra en Filmfrontanmeldelse ] Minimer handlingsreferat
Annonse:
Karakter
Filmfrontrating:
(5,2 av 6 | 8,7 av 10 | 25 stemmer)
Kritikere: (5,3 av 6 | 8,8 av 10 | )
Brukere: (4,5 av 6 | 7,5 av 10 | )
Filmdatabaser: (5,1 av 6 | 8,5 av 10 | )
198 plass av 10746 på filmlisten (98,17%). Gå til listen
Klikk eller trykk for å vise kritikker (21 kritikker)
Sist oppdatert: 2018-05-02 -
Filmcritic.com
Dalenogare.com
- Andre filmdatabaser:
Rotten Tomatoes (9)
Rotten Tomatoes - publikum (9)
IMDB (8,1)
Filmweb.pl (7,9)
Tips om manglende kritikk:
Se om film er på streaming:
Omtaler / Anmeldelser
Regi
Medvirkende
Filmcrew & annet
Gjennomsnittskarakter:

5,2 av 6 /
8,7 av 10 - 25 stemmer)
Profilerte anmeldelser
«And the King Said, What a Fantastic Machine»
«Pirates of the Caribbean 5: Salazar's Revenge»
«Attack of the Adult Babies»