Min beste venns bryllup (My Best Friend's Wedding), film fra 1997, Regi: P.J. Hogan
Komedie, Romantikk | Amerikansk | Spilletid: 105 minutter | Aldersgrense: Alle år
Andre titler
Min bedste vens bryllup [Dansk]
Nøkkelord
Jentefilm |Sjalusi |Vennskap |
Handling: På universitetet, for mange år siden, møtte Julianne (Julia Roberts) og Michael (Dermot Mulroney) hverandre. De hadde et kort kjærlighetsforhold før de bestemte seg for å ‘bare’ være bestevenner. De ga samtidig et løfte om at dersom de ikke hadde funnet sine utkårede innen de fylte 28 år, skulle de gifte seg med hverandre. Når tiden er inne ringer Michael Julianne fra Chicago. Hun tror at han skal fri til henne, og det er noe hun hadde ønsket, fordi har alltid elsket ham. Men hun får seg et lite sjokk når Michael ringer for å fortelle henne at han skal gifte seg med 20 år gamle Kimberly Wallace (Cameron Diaz) om tre dager! Julianne tenker at det aldri er for sent og forsøker å ta opp kampen om drømmeprinsen... [ Hentet fra en Filmfrontanmeldelse ] Minimer handlingsreferat
Annonse:
Karakter
Filmfrontrating:
(3,8 av 6 | 6,4 av 10 | 38 stemmer)
Kritikere: (3,9 av 6 | 6,5 av 10 | )
Brukere: (3,6 av 6 | 6 av 10 | )
Filmdatabaser: (4,1 av 6 | 6,9 av 10 | )
5300 plass av 10742 på filmlisten (50,67%). Gå til listen
Klikk eller trykk for å vise kritikker (31 kritikker)
Sist oppdatert: 2021-04-08 -
Commonsensemedia.org
efilmcritic.com
Jam! Movies
- Andre filmdatabaser:
Rotten Tomatoes - publikum (7,3)
Rotten Tomatoes (7,1)
IMDB (6,3)
Tips om manglende kritikk:
Se om film er på streaming:
Omtaler / Anmeldelser
Premieredatoer i Norge
03-10-1997 Kinopremiere
Priser
1 Oscar-nominasjoner
Vis priser
- 1998 Oscar Beste filmmusikk - Musikal eller komedie (nominert)
Regi
Medvirkende
Filmcrew & annet
Fra 'Un homme et une femme - 1966'
Skrevet "Khvalitye Imya Gospodnye (Praise the Name of the Lord)"
Gjennomsnittskarakter:

3,8 av 6 /
6,4 av 10 - 38 stemmer)
Profilerte anmeldelser
«And the King Said, What a Fantastic Machine»
«Ant-Man and the Wasp: Quantumania»
«Attack of the Adult Babies»