Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker Cookies for å tilby en bedre brukeropplevelse og for å holde en statistikk for siden via Google Analytics.

Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast

Star Wars - Episode 1 - Den Skjulte Trussel (Star Wars - Episode 1 - The Phantom Menace), film fra 1999, Regi: George Lucas

Action, Sci-Fi, Eventyr | Amerikansk | Spilletid: 133 minutter | Aldersgrense: 11 år

Andre titler

Star Wars - The Phantom Menace [Engelsk], star-wars-episode-i-the-phantom-menace [Engelsk]

Nøkkelord

Kunstig intelligens (AI) |Robot |Romvesen |Verdensrommet |

Handling: For lenge siden, i en galakse langt, langt borte har handelsføderasjonen lagt en blokkade rundt planeten Naboo. Dronningen Amidala har sendt de to jediridderne Qui-Gon Jinn og Obi-Wan Kenobi for å til en fredfull avtale. Da de to jediene ankommer blir de nesten drept og håpet om å få komme til enighet forsvinner. De klarer å komme seg unna og må ikke lenge etterpå nødlan... Les hele
Annonse:

Karakter

Filmfrontrating: (3,8 av 6 | 6,3 av 10 | 58 stemmer)
Kritikere: (3,6 av 6 | 5,9 av 10 | )
Brukere: (4 av 6 | 6,7 av 10 | )
Filmdatabaser: (4 av 6 | 6,7 av 10 | )

5500 plass av 10742 på filmlisten (48,8%). Gå til listen

• Andre filmdatabaser:
  • Tips om manglende kritikk:

Anmeldelselink Karakter Skala
    | |

Se om film er på streaming:

Powered by JustWatch

Omtaler / Anmeldelser

Premieredatoer i Norge

10-02-2012 Kinopremiere

Relaterte filmer | Star Wars

Star Wars: Obi-Wan Kenobi (Obi-Wan Kenobi) [2022] | Tales of the Jedi [2022] | Star Wars: Andor (Andor) [2022] | Star Wars: Visions [2021] | The Book of Boba Fett [2021] | Star Wars: Den gærne gjengen (Star Wars: The Bad Batch) [2021] | Star Wars - Episode IX: The Rise of Skywalker [2019] | The Mandalorian [2019] | Solo: A Star Wars Story [2018] | Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi [2017] | Rogue One: A Star Wars Story [2016] | Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (Star Wars: The Force Awakens) [2015] | Star Wars Rebels [2014] | Star Wars: The Clone Wars [2008] | Star Wars - Episode 3 - Sithene tar hevn (Star Wars - Episode 3 - Revenge of the Sith) [2005] | Star Wars - Episode 2 - Klonene Angriper (Star Wars - Episode 2 - Attack of the Clones) [2002] | The Unauthorized Star Wars Story [1999] | Droids [1985] | Ewoks [1985] | Star Wars - Episode 6 - Jedi-Ridderen Vender Tilbake (Return of the Jedi) [1983] | Star Wars - Episode 5 - Imperiet slår tilbake (The Empire Strikes Back) [1980] | The Star Wars Holiday Special [1978] | Star Wars - Episode 4 - Stjernekrigen (Star Wars) [1977] |

Priser

3 Oscar-nominasjoner Vis priser
  • 2000 Oscar Beste lyd (nominert)
  • 2000 Oscar Beste spesialeffekter / Visuelle effekter (nominert)
  • 2000 Oscar Beste lydeffekter (nominert)

Regi

Medvirkende

Filmcrew & annet

Diskusjon

06.08.2010 sier Pål Frostad: Jeg er veldig enig med deg i dine betraktninger av dette. Dette ble en film som man ikke bryr seg nok om når man ser og man føler alt bare er helt greit. Dette er en Star Wars film som hadde fortjent å mye bedre enn å bli satt sammen til denne suppen av en film som ikke klarer å nå sine forgjengere høyere enn til ankelen.
27.06.2010 sier Kristine Oseth Gustavsen: Jeg har ennå ikke fått sett de nye Star Wars-filmene, og i følge mange jeg kjenner, er de såpass dårlige i forhold til de gamle at det ikke er helt vits i heller. Jeg blei ikke videre gira av å lese anmeldelsen din, sjøl om jeg helt sikkert ender opp med å se dem en gang. Må jo det når de faktisk fins og jeg har sett og likt de gamle. Har også hørt at alle spesialeffektene får det til å se ganske kunstig ut, i motsetning til de gamle der alt liksom har en slags hjemmelagd sjarm.
Gjennomsnittskarakter:
(3,8 av 6 / 6,3 av 10 - 58 stemmer)

Kritikker i media

USA

Språk

Engelsk

Produksjonsselskap

20th Century Fox, Lucasfilm Ltd.

Profilerte anmeldelser

Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk