Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker Cookies for å tilby en bedre brukeropplevelse og for å holde en statistikk for siden via Google Analytics.

Logg inn

fight-club [Engelsk]

Nøkkelord

Bok |Filosofi |Klassiker |Kult |Neo-noir |Satire |Trekantdrama |

Handling:

Hovedpersonen er en mann som kjeder seg i sin hverdag. Han møter folk som sliter med alvorlige sykdommer for å få litt mening inn i hverdagen sin. Han har egentlig alt i livet. En flott leilighet i beste IKEA-stil, en god jobb der han tjener bra, men framdeles er han ikke tilfreds. Det er ikke før han treffer den karismatiske og mystiske Tyle... Les hele

Annonse:

Karakter

Filmfrontrating: (5,4 av 6 | 9 av 10 | 120 stemmer)
Kritikere: (5,1 av 6 | 8,4 av 10 | )
Brukere: (5,5 av 6 | 9,2 av 10 | )
Filmdatabaser: (5,3 av 6 | 8,9 av 10 | )

53 plass av 10741 på filmlisten (99,52%). Gå til listen

• Altaposten
  • Cinerama
  • Filmforumet
  • Film.com
  • Chris Stuckmann (Youtube)
  • Filmredaksjonen NRK
  • IMDB (8,9)
  • Tips om manglende kritikk:

Anmeldelselink Karakter Skala
    | |

Se om film er på streaming:

Powered by JustWatch

Omtaler / Anmeldelser

Kanaler (TV / Streaming)

Netflix

Premieredatoer i Norge

12-11-1999 Kinopremiere

Priser

1 Oscar-nominasjoner Vis priser
  • 2000 Oscar Beste lydeffekter (nominert)

Trivia

I filmen snakker Tyler Durden om at han la til pirrende bilder på sin kinojobb på filmrullen. Det har også David Fincher lagt til i filmen i et glimt av et sekund kan du se resultatet.
Vis mer trivia

Produsent Ross Grayson Bell vill egentlig ha Russell Crowe til å spille Tyler Durden, men ble nedstemt av produsent Art Linson som gikk for Brad Pitt.
Brad Pitt ble betalt 17,5 million dollar for sin rolle, imens Edward Norton fikk 2,5 million dollar for hovedrollen.
Forfatteren av boken, som filme er basert på, skal ha likt filmen så godt at han synes det var en forbedring av romanen hans.
Courtney Love og Winona Ryder ble begge opprinnelig vurdert for rollen som Marla Singer. Til slutt kom det ned til Helena Bonham Carter og Reese Witherspoon.
Produsentene vurderte både Matt Damon og Sean Penn for rollen som forteller.
Den berømte linjen 'the first rule of fight club is you don’t talk about fight club' er funksjonell både for plottet og for å minne alle anmeldere som allerede hadde sett filmen om ikke å ødelegge plottet vri.
Brad Pitt og Edward Norton lærte begge virkelig å lage såpe.

Regi

Medvirkende

Filmcrew & annet

Diskusjon

27.06.2010 sier Fiskraff: omg, jeg er glad du fikk sett den!
det må liksom med.
26.06.2010 sier Pål Frostad: Fight Club er en veldig gjennomført film på alle plan. Et stykke perfekt underholdning. Bra du endelig fikk sett denne perlen av en film. Om det er flere der ute som ikke har sett den er det bare å løpe ut å kjøpe, for dette er virkelig bra!
11.04.2010 sier Pål Frostad: Takker for gode ord. Jeg er i utgangspunktet ikke så flink å skrive. Hadde toer på gymnaset i norsk, men det kommer seg litt med øving ;). Vil ikke si jeg er så god, men man skyter vel blink en gang innimellom når man skriver så mange anmeldelser som jeg etter hvert har gjort.
11.04.2010 sier dreamrocker: Kul omtale Pål. Må si du utvikler deg stort på omtaler. Vist du hadde vært litt mer kritisk på eldre filmer så hadde du fått karakter 6 av meg, men det kommer nok med noen år til på baken (forhåpentligvis). Er som veldig ofte helt enig med deg.
Denne bør alle se.
Gjennomsnittskarakter:
(5,4 av 6 / 9 av 10 - 120 stemmer)

Kritikker i media

• Altaposten
  • Cinerama
  • Filmforumet
  • Film.com
  • Chris Stuckmann (Youtube)
  • Filmredaksjonen NRK

Produksjonsselskap

20th Century Fox, Regency Enterprises, Fox 2000 Pictures, Linson Films

Profilerte anmeldelser

Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk