Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker Cookies for å tilby en bedre brukeropplevelse og for å holde en statistikk for siden via Google Analytics.

Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast

Rosemary's Baby, film fra 1968, Regi: Roman Polanski

Grøsser, Thriller, Drama | Amerikansk | Spilletid: 136 minutter | Aldersgrense: 15 år

Andre titler

Rosemarys Baby [Engelsk]

Nøkkelord

Bok |Det okkulte |Graviditet |

Handling:

Rosmary og Guy er et ungt ektepar. Guy er skuespiller og sliter med å få fart på karrièren. Paret ser seg om etter en leilighet i New York. Da kommer de over en i en bygård med en ledig leilighet. De bestemmer seg for at denne leiligheten er perfekt. En eldre herremann advarer dem dog mot boliggården. Han forteller at boliggå... Les hele

Annonse:

Karakter

Filmfrontrating: (4,9 av 6 | 8,2 av 10 | 37 stemmer)
Kritikere: (5,2 av 6 | 8,7 av 10 | )
Brukere: (4,6 av 6 | 7,7 av 10 | )
Filmdatabaser: (4,8 av 6 | 8 av 10 | )

627 plass av 10741 på filmlisten (94,17%). Gå til listen

• IMDB (8)
  • Tips om manglende kritikk:

Anmeldelselink Karakter Skala
    | |

Se om film er på streaming:

Powered by JustWatch

Omtaler / Anmeldelser

Relaterte filmer | Polanskis leighetstrilogi | Rosemarys baby

Leieboeren (Le Locataire) [1976] | Hva hendte med Rosemarys baby? (Look What's Happened to Rosemary's Baby) [1976] | Repulsion [1965] |

Priser

1 Oscar vunnet 1 andre Oscar-nominasjoner Vis priser
  • 1969 Oscar Beste kvinnlige birolle (vunnet)
  • 1969 Oscar Beste adapterte manus (nominert)

Regi

Medvirkende

Filmcrew & annet

Diskusjon

09.03.2010 sier Pål Frostad: Etter å ha lest en del av dine anmeldelser så er jeg blitt vant med dine meninger og da tar jeg det ikke som noe stor fornærmelse lenger at de høye terningkastene uteblir på klassikerne. Det er absolutt spennende å lese dine bemerkninger som er veldig mye mer nede på jorden enn de man vanligvis finner på slike filmer som dette, inkludert mine egne ;)
Jeg er heller ikke noe skrekkfilmfantast, men liker noe og da spesielt ting av den eldre sorten som The Shining, Rosmary's Baby, Exorsisten, Fluen (1958). Synes Rosmary's Baby var mer i dramasjangeren og med litt skrekkfilmvri, nesten som 'La den rette komme inn fra 2008. Men jeg synes du er tøff som ser klassikerne selv om de ikke faller like mye i smak. Det er jo befriende liksom å vite hva alle som har sett disse sankker om :)
01.01.2010 sier Andreas Strømmen: Sant nok. : p
01.01.2010 sier Pål Frostad: Jeg er enig med deg at den virket kjedelig i begynnelsen første gang jeg så den. Men ut i fra tiden og det gode dramaet som ligger i bunn og med det budsjettet den nok er laget med så ser jeg ikke for meg at den kunne vært laget noe som film. Men så er jo jeg sikkert litt mer vandt med å se litt mer eldre filmer og de har som du også antyder et mye lavere tempo og bruker relativt lang tid på å introdusere karakterer og slikt.
01.01.2010 sier Andreas Strømmen: For min del, synes jeg Rosemary's baby var en teit film, som var kjedelig fra den begynte, til slutten.
13.11.2009 sier Andreas Strømmen: "Beste skrekkfilm noensinne" - Pøh. var bare en elendig film med for mange spekulasjoner, og tullete "barn av djevelen som stod opp fra helvetet i drømmen til Rosemary".. huff.
Er glad jeg er blitt kvitt den filmen fra samlingen.
Gjennomsnittskarakter:
(4,9 av 6 / 8,2 av 10 - 37 stemmer)

Kritikker i media

Produksjonsselskap

Paramount Pictures

Profilerte anmeldelser

Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk