Malteserfalken (The Maltese Falcon), film fra 1941, Regi: John Huston
Kriminal, Film-Noir, Drama | Amerikansk | Spilletid: 101 minutter | Aldersgrense: 16 år
Andre titler
The Gent from Frisco [Engelsk]
Nøkkelord
Bok |Detektiv |Film-Noir |
Handling: Fortekstene forteller oss at i 1539 ville Tempelridderne fra Malta sjenke en gave til Charles V av Spania. Gaven var en gylden Falk utrustet med de sjeldneste juveler fra nebb til klør. Men gaven nådde aldri frem til Charles. Galleien som fraktet denne uvurderlige gjenstanden ble plyndret av pirater. Sidne har skjebnen til Malteserfalken vært et mysterium til dags dato... [ Hentet fra en Filmfrontanmeldelse ] Minimer handlingsreferat
Annonse:
Karakter
Filmfrontrating:
(4,9 av 6 | 8,2 av 10 | 21 stemmer)
Kritikere: (5,2 av 6 | 8,7 av 10 | )
Brukere: (4,6 av 6 | 7,7 av 10 | )
Filmdatabaser: (5,4 av 6 | 9,1 av 10 | )
621 plass av 10426 på filmlisten (94,05%). Gå til listen
Klikk eller trykk for å vise kritikker (10 kritikker)
Sist oppdatert: 2021-04-26 -
- Andre filmdatabaser:
Rotten Tomatoes (10)
IMDB (8,1)
Tips om manglende kritikk:
Se om film er på streaming:
Omtaler / Anmeldelser
Regi
Medvirkende
Filmcrew & annet
Diskusjon
07.05.2016 sier Tore Andre Øyås: Kommentar på Pål Frostad sin omtale 'Filmhistoriens første Film-Noir': Skal sees! :)
Gjennomsnittskarakter:

4,9 av 6 /
8,2 av 10 - 21 stemmer)
Profilerte anmeldelser
«DC Super-kjæledyrligaen»
«Formula 1: Drive to Survive»