Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES

Filmfront.no bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi en bedre brukeropplevelse. Se link over for hva informasjonskapsler brukes til.
Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast

Harry Potter og Dødstalismanene - Del 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I), film fra 2010, Regi: David Yates

Mysterie, Drama, Eventyr, Fantasi | Amerikansk | Spilletid: 146 minutter | Aldersgrense: 12 år

Andre titler

Harry Potter og dødsregalierne: Del I [Dansk], harry-potter-and-the-deathly-hallows-part-1 [Engelsk]

Nøkkelord

Bok |Heks |Mysterium |Tenåring |Trollmann |

Handling: Harry, Ronny og Hermine legger ut på et farlig oppdrag for å finne og ødelegge syv forskjellige malacruxer, alle inneholdende en bit av Lord Voldemorts sjel. Klarer de dette vil de ødelegge hans udødelighet og kunne tilintetgjøre ham for alltid. Uten hjelp fra lærere eller beskyttelse fra rektor Humlesnurr må de tre vennene stole på hverandre mer enn noen gang. Mørke kre... Les hele
Annonse:

Karakter

Filmfrontrating: (4,1 av 6 | 6,9 av 10 | 84 stemmer)
Kritikere: (3,8 av 6 | 6,4 av 10 | )
Brukere: (4,7 av 6 | 7,9 av 10 | )
Filmdatabaser: (5 av 6 | 8,3 av 10 | )

3863 plass av 10668 på filmlisten (63,8%). Gå til listen

• Filmbyen
  • P4
  • Berlingske.dk
  • Politiken (Danmark)
  • Ekstra Bladet (Danmark)
  • B.T. (Danmark)
  • Andre filmdatabaser:
  • Tips om manglende kritikk:

Anmeldelselink Karakter Skala
    | |

Se om film er på streaming:

Powered by JustWatch

Omtaler / Anmeldelser

Premieredatoer i Norge

19-11-2010 Kinopremiere

Relaterte filmer | Harry Potter

Harry Potter og Dødstalismanene - Del 2 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II) [2011] | Harry Potter og Halvblodsprinsen (Harry Potter and the Half-Blood Prince) [2009] | Harry Potter og Føniksordenen (Harry Potter And The Order Of The Phoenix) [2007] | Harry Potter og ildbegeret (Harry Potter and the Goblet of Fire) [2005] | Harry Potter og fangen fra Azkaban (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) [2004] | Harry Potter Og Mysteriekammeret (Harry Potter And The Chamber Of Secrets) [2002] | Harry Potter Og De Vises Stein (Harry Potter And The Sorcerer's Stone) [2001] |

Trailere | Filmklipp | Korte filmer

Trailer - 28.04.2010

Priser

2 Oscar-nominasjoner Vis priser
  • 2011 Oscar Beste scenografi (nominert)
  • 2011 Oscar Beste spesialeffekter / Visuelle effekter (nominert)

Regi

Medvirkende

Filmcrew & annet

Diskusjon

05.12.2010 sier Pål Frostad: God anmeldelse! Jeg tror faktisk jeg kommer til å vente med å se denne filmen til den siste filmen kommer på kino. Holder på å lese bøkene nå og planen er å bli ferdig med siste bok til siste film kommer på kino :)
22.11.2010 sier Pål Frostad: God omtale. Jeg tenkte jeg skulle pløye igjennom bøkene før den siste filmen kommer på kino for så å se alle filmene på nytt rett før jeg ser den siste på. Jeg har alltid likt Harry Potter, men hadde tilgode å lese bøkene, så det blir artig.
22.11.2010 sier Tore Andre Øyås: Så enig, så enig! Gleder meg som et barn til avslutningen, blir nesten litt nervøs, hehe....! Slik sett oppfattes denne første delen bare som enda bedre, den er virkelig en oppladning til avslutningen og videre en helt spesiell film i sagaen.
19.11.2010 sier Kristine Oseth Gustavsen: Skulle egentlig på premieren, men skjebnen ville det annerledes. Sånn som du skriver om den, virker det egentlig veldig som jeg hadde forestilt meg. Harry Potter-filmene var helt fantastiske helt i begynnelsen, men har liksom bare blitt mer og mer middelmådige etter hvert.
18.11.2010 sier NURV: Fikk ikke raspa til meg noen førpremierebilletter denne gangen, slik som jeg gjorde med den forrige, men skal se den allerede i morgen da! Gleder meg villt! Og håper den lever opp til forventningene mine om at denne filmen er kommet ut for å bygge opp spenningen mot den aller siste filmen. Jeg vil ikke ha noen form for avslutning i denne filmen, men en god lang oppbygning, noe sikkert bare finner kjedelig, men som jeg syns er viktig, spesielt når det er snakk om den nest siste filmen som skal bygge opp mot den endelige avslutningen!
18.11.2010 sier Tore Andre Øyås: Ok, blir spennende å se hva du synes... ;)
18.11.2010 sier Jacob: God anmeldelse! Holder på å skrive min egen :)
29.10.2010 sier Helldude:

View PostPål, on 29 October 2010 - 05:41 PM, said:

Del 2 har premiere 15.07.2011
Ah, okei! Takk for svar. :)
29.10.2010 sier Pål Frostad: Del 2 har premiere 15.07.2011
29.10.2010 sier Helldude: Er det noen som vet når del 2 kommer? :)

Gleder meg masse til del 1! Håper de har fått med det viktigste og mer. :D
25.10.2010 sier matsvg:

View PostPål, on 24 October 2010 - 11:13 PM, said:

Tror det bare er bra at det blir utgitt i to deler, slik at vi får med oss hele handlingen. Det vil gjøre at den (Forhåpentligvis)er bedre en de foregående HP filmene. :)
25.10.2010 sier Pål Frostad: Synes det er litt dumt at man har delt den siste boken i to. Nesten som jeg fikk lyst til å vente å se begge rett etter hverandre med selvsagt å ha lest boken først også. Men jeg er veldig spent på denne filmen og ser fram til den. Harry Potter har klart det mesterstykket å bare bli bedre og bedre for hver film og dette blir sikkert ingen unntak.
24.10.2010 sier stianwerme: Gleder meg sykt til denne filmen!
Gjennomsnittskarakter:
(4,1 av 6 / 6,9 av 10 - 84 stemmer)

Kritikker i media

• Filmbyen
  • P4
  • Berlingske.dk
  • Politiken (Danmark)
  • Ekstra Bladet (Danmark)
  • B.T. (Danmark)

Produksjonsselskap

Warner Bros. Pictures, Heyday Films

Profilerte anmeldelser

Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES