24.05.2013 sier Jacob: God lesning og helt enig! Digget denne filmen. Karakteren man aldri blir klok på, kampen mellom ham og presten, stemningen (!), musikken (som skaper mye av stemningen), bildene og historien er smeltet sammen til noe helt unikt. For en film! Noe av det beste jeg har sett.
27.06.2010 sier Pål Frostad: God anmeldelse. Jeg gleder meg til jeg skal se denne filmen og så kjekt at du likte den også. Må bare finne en passende anledning, har hatt filmen lenge i hyllen her hjemme, men sliter med at de litt kortere filmene alltid blir valgt før den. Har ikke alltid så god tid når jeg ser film, men gode filmer er ofte lange, og jeg bør få satt av tid til å prioritere denne filmen snart. Må bare bli ferdig med de filmseriene jeg holder på med først.
17.03.2008 sier AndreasR: Jeg er faktisk veldig enig! Day-Lewis gjør en fabelaktig prestasjon. Filmen starter med ganske mørke undertoner som sakte men sikkert gjør seg mer og mer gjeldene. Humoren i filmen er også stort sett mørk, men den frisker godt opp i noe som ellers ville blitt en tung film.
Filmen minner om noe som kunne vært laget for 30-40 år siden. Klipperytmen er senktet betraktelig fra det vi vanligvis opplever på kino og TV. Den er mer på linje med Gudfaren en Snikende tiger, skjult drage. Skuespiller prestasjonene er satt mer i fokus en det vi vanligvis er vant med. Samtidig så har filmen et fantastisk og morsomt lydbilde. Et lydbilde av det slaget som du legger merke til og gleder deg over. I en scene blir feks lyden av et tog som nærmer seg brukt som et element i musikken.
Denne filmen for deg også til å tenke på symbiosen mellom det ødeleggende og det skapende i konkurransen. Det blir ikke omelett uten noen knuste egg, og det er heller ikke sikkert omeletten gjør deg noe lykkeligere.
Filmens beste parti er nok den aller siste scenen, men jeg skal ikke røpe annet en at den er gnistrende.
For dere som ikke har sett den enda, løp nå! Dette er en film det er verd å få med seg på kino.