Flags of Our Fathers, film fra 2006, Regi: Clint Eastwood
Drama, Historie, Krig | Amerikansk | Spilletid: 132 minutter | Aldersgrense: 15 år
Nøkkelord
1940-tallet |2 verdenskrig |Amerikansk president |Anti-krig |Historie |Krig |
Handling: Andre verdens krig går mot slutten. Det er februar i 1945 og vi følger konflikten mellom USA og Japan. Store mengder amerikanske styrker går i land på øya Iwo Jima, som er et meget viktig strategisk punkt for amerikanerne. Men japanerne ville ikke gi seg uten kamp. De hadde gravd huler under bakken og oppi fjellene og ventet på at amerikanske skulle komme og bli skutt ne... Les hele
Handling: Andre verdens krig går mot slutten. Det er februar i 1945 og vi følger konflikten mellom USA og Japan. Store mengder amerikanske styrker går i land på øya Iwo Jima, som er et meget viktig strategisk punkt for amerikanerne. Men japanerne ville ikke gi seg uten kamp. De hadde gravd huler under bakken og oppi fjellene og ventet på at amerikanske skulle komme og bli skutt ned.
På Iwo Jima ble et av krigens mest berømte amerikanske bilder tatt. Bildet viser de amerikanske strykene som heiste det amerikanske flagget på en fjelltopp. Det enste problemet er at man ikke kan se hvem som er på bildet. "Flags of Our Fathers" forteller historien om soldatene som heiste flagget. [ Hentet fra en Filmfrontanmeldelse ] Minimer handlingsreferat
Annonse:
Karakter
Filmfrontrating:
(4,3 av 6 | 7,2 av 10 | 39 stemmer)
Kritikere: (4,5 av 6 | 7,5 av 10 | )
Brukere: (4,1 av 6 | 6,8 av 10 | )
Filmdatabaser: (5 av 6 | 8,3 av 10 | )
2828 plass av 10428 på filmlisten (72,89%). Gå til listen
Klikk eller trykk for å vise kritikker (25 kritikker)
Sist oppdatert: 2021-04-27 -
Cinemazone
Filmlisten.no
- Andre filmdatabaser:
Tips om manglende kritikk:
Se om film er på streaming:
Omtaler / Anmeldelser
Trailer - 27.04.2007
Priser
2 Oscar-nominasjoner
Vis priser
- 2007 Oscar Beste lyd (nominert)
- 2007 Oscar Beste lydmixing (nominert)
Regi
Medvirkende