FULCI FOR FAKE er definitivt et prosjekt der filmskaperne forsøker å finne ut av hvem Lucio Fulci egentlig var. Dette gjøres ved å intervjue flere av de han jobbet med opp igjennom årene, og ikke minst er det hans datter, Camilla Fulci, som bærer filmen. Intervjuet hun gjorde til denne filmen, er visstnok det eneste hun noen gang gjorde om faren sin. Camilla, som selv også har blitt hardt rammet av ulykker og sykdom, forteller levende og interessant om sin far, hendelser og morsomme episoder. Hun døde forøvrig kort tid etter at intervjuet ble gjort. Fulci´s andre datter, Antonella Fulci er også med, men merkelig nok bare i de siste 10-15 minuttene av filmen.
Da er det på tide å endelig sjekke ut en blu-ray med FULCI FOR FAKE. En film om den italienske regissøren og legenden, Lucio Fulci.
Jeg må si jeg likte denne dokumentaren/biografien om Fulci. Mannen er jo velkjent for mange, og han regisserte et utall av filmer i alle slags sjangere, helt fra 50-tallet og til ut på 90-tallet, og sin død i 1996. Mest kjent er han nok dog for sine skrekkfilmer fra 1979-1982, med titler som ZOMBIE 2 (også kjent som ZOMBIE FLESH-EATERS og ISLAND OF THE LIVING DEAD), CITY OF THE LIVING DEAD, THE HOUSE BY THE CEMETERY og THE NEW YORK RIPPER.
Men han lagde også mye annet bra, bl.a. westernfilmene FOUR OF THE APOCALYPSE og MASSACRE TIME (også kjent som COLT CONSERT), i tillegg til thrillere/giallos som THE PSYCHIC, DON´T TORTURE A DUCKLING, PERVERSION STORY osv. De siste årene han levde var dog preget av veldig lave budsjetter på filmene han lagde, og en konstant kamp med produsentene for å få lov til å lage film på et anstendig budsjett. Mot slutten av livet slet han både med hjerteproblemer og andre sjukdommer, og døde til slutt i Roma, den 13. mars 1996, av diabetes.
Noen få av filmens sekvenser er iscenesatt, og jeg vet flere har kritisert dette, og derfor "slaktet" filmen. DET synes jeg bare er tull. En bio-film må kunne få lov til å iscenesette enkelte sekvenser, der det ikke finnes hverken video-opptak eller andre ting. Så lenge man holder seg mest mulig til sannheten, og ikke finner på masse tullball, så ser jeg ingen problemer med det.
Dessuten, FULCI FOR FAKE er jo i høyeste grad en stor kjærlighetserklæring til Lucio Fulci. Det er ingen tvil om at både filmskaperne og de som deler sine minner om han, virkelig satte pris på han og var glad i han. Mannen hadde det ikke lett, spesielt i privatlivet, og ble sterkt preget etter at hans første kone tok livet av seg. Ensomheten, depresjonen og bitterheten tok nok overtak i perioder av livet hans etter det.
Jeg anbefaler definitivt denne filmen og gir FUCLI FOR FAKE en score på 8/10. Se den!
OBS! Blu-ray-utgaven fra Severin Films har forøvrig plenty av interessant bonusmateriale å dykke ned i, så det er massevis å se på utover selve filmen.