Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker coockies for å logge inn og innhente samtykke.

Vi bruker tredjeparts Cookies for:
- Høre podcast med Spotify
- Streamingwidget til Justwatch for å vise om hvilke streamingplatformer en film er tilgjengelig på.


|
Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast
 
 

Anmeldelse av The Bloody Judge (Il trono di fuoco), italiensk film fra 1970

Grøsser Spilletid: 96 minutter

Omtalespalte: Skrekkfilm

I denne spalten trekker vi frem enkeltfilmer innenfor skrekkfilmens verden. Om det er en større kjent grøsser eller en mindre profilert slasher er ikke poenget, mer at filmen skiller seg ut som skrekkfilm, er verdt å fremheve av skrekkfilmer eller rett og slett bare engasjerer på et eller flere nivåer.

Skrekkfilmsjangeren dekker mange undergenre, men hvor fellestrekkene selvsagt ligger i spenningen, det skremmende, i grøsset, deres evner til å frembringe dette i oss. Om dette videre er en typisk slasher, eller mer i retning psykologisk thriller kan begge deler oppfattes som en variant av skrekkfilmen. Skrekkfilmspalten kan inneholde dybdeanalyser så vil det kunne være sjanse for at ting "røpes" mer enn i vanlige kinoanmeldelser.
Les flere spalteomtaler: Skrekkfilm

'Shock value' og høyere sleaze-faktor

[Skrevet av: Lars-Erik Lie, Dato: 22.10.2023]

De fleste som kjenner til horror-sjangeren, kjenner også til filmer som MARK OF THE DEVIL, WITCHFINDER GENERAL og andre filmer som omhandler hekseforfølgelsene i middelalderen. THE BLOODY JUDGE er også en slik film, med selveste Christopher Lee i hovedrollen som den "rettferdighetssøkende dommeren", som gjerne får de dømte til å bli torturert og henrettet på de mest grusomme vis, fordi det er DET som er både "riktig og rettferdig", selvfølgelig i henhold til Bibelen og kristendommen.

Det er tydelig at her har regissør Jess Franco hatt betydelig mer penger til rådighet enn han normalt hadde på de fleste filmene sine. Filmen er større på mange vis enn det vi ofte ellers ser fra Jess, med større scener, mer folk, mer kostymer, rekvisitter, våpen osv., og det er jo litt artig å se at Jess iblant har fått jobbe på litt større budsjetter.

Når det er sagt, så er det Christopher Lee som stjeler fokuset her, han glimrer i rollen som den grusomme Judge Jeffries og virker like nådeløs og grusom som vi forestiller oss. I de kvinnelige hovedrollene finner vi blant annet Maria Schell og Maria Rohm, som også gjør det bra. Jess Franco sin faste skuespiller, Howard Vernon, passer perfekt inn i rollen som den alltid ivrige torturisten.

Så filmen ser bra ut, og castingen funker bra. Det er kule skuespillere og ikke minst, selve historien om hekseforfølgelsene er alltid noe som er interessant. Men for de av oss som har sett en del Jess Franco - filmer, så svikter det litt på et par punkter her, og jeg tipper at det er fordi man prøvde å tilpasse filmen til et litt større publikum.

Dermed har man trukket ned på "sleaze-faktoren", og sjokkscenene/torturscenene er langt mildere enn det man så i f.eks. MARK OF THE DEVIL. Det kan virke som at Jess har måttet jenke seg litt her, og lage filmen litt mer mainstream enn det han vanligvis ellers ville gått for. Filmen har også et midtparti som blir litt langtekkelig, og det skjer litt lite der, men uansett om det blir litt saktegående, og litt for lite sleaze og gore, så er det ellers en bra film dette her.

Jeg setter en score på 6/10 på THE BLOODY JUDGE og synes Jess Franco har gjort et bra forsøk her, selv om han nok har måttet jenke seg litt på enkelte områder, for å tekkes et større publikum. Med litt mer "shock value" og høyere sleaze-faktor, hadde jeg nok gitt den en enda bedre score, men det er nå meg da. Ikke sikkert alle tenker slik, hehe!
Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Jack the Ripper - Intens rolletolkning men filmen mangler driv
- The Girl from Rio - Jess Franco gir deg en leksjon i kjedsomhet

Diskusjon

Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(3,3 av 6 - 4 stemmer)

Kritikker i media

  • The Bloody Judge
  • skrekkfilm.com
  • Filmfront
  • Filmgal.org

Land:

Italia

Språk:

Engelsk

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

 

«The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

   Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk