Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker coockies for å logge inn og innhente samtykke.

Vi bruker tredjeparts Cookies for:
- Høre podcast med Spotify
- Streamingwidget til Justwatch for å vise om hvilke streamingplatformer en film er tilgjengelig på.


|
Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast
 
 

Anmeldelse av Women's Camp 119 (KZ9 - Lager di Sterminio), italiensk film fra 1977

Grøsser, Thriller Spilletid: 97 minutter

Omtalespalte: Skrekkfilm

I denne spalten trekker vi frem enkeltfilmer innenfor skrekkfilmens verden. Om det er en større kjent grøsser eller en mindre profilert slasher er ikke poenget, mer at filmen skiller seg ut som skrekkfilm, er verdt å fremheve av skrekkfilmer eller rett og slett bare engasjerer på et eller flere nivåer.

Skrekkfilmsjangeren dekker mange undergenre, men hvor fellestrekkene selvsagt ligger i spenningen, det skremmende, i grøsset, deres evner til å frembringe dette i oss. Om dette videre er en typisk slasher, eller mer i retning psykologisk thriller kan begge deler oppfattes som en variant av skrekkfilmen. Skrekkfilmspalten kan inneholde dybdeanalyser så vil det kunne være sjanse for at ting "røpes" mer enn i vanlige kinoanmeldelser.
Les flere spalteomtaler: Skrekkfilm

Coveret er langt bedre enn selve filmen

[Skrevet av: Lars-Erik Lie, Dato: 21.10.2023]

Trashfilm-master Bruno Mattei har ansvaret for denne nazisploitation-filmen. Fra før av hadde han bl.a. også ansvaret for SS GIRLS. I WOMEN´S CAMP 119, så følger vi en kvinnelig fange, som sees på som spesielt talentfull. Ja, såpass talentfull er hun visst, at hun blir tilsatt jobben med å være nazi-doktorens hjelper. Dermed må hun ta del i en rekke medisinske eksperimenter, for nazistene sine tørst etter kunnskap er visst umettelig.

Ja, nå tror man kanskje at vi her vil få servert grusomme, forferdelige eksperimenter av verste sort. Dette er jo tross alt en nazi-exploitation-film. Vel, det gjør vi IKKE. Det vi derimot får servert er noen lattermilde, fjollete eksperimenter, som knapt kan kallles provoserende i det hele tatt. Et "grusomt" eksperiment filmen serverer oss, er at nakne, kvinnelige fanger brukes for å varme opp kroppene til forfrosne nazister. Ja, målet er å vekke dem opp fra de døde, eller fra en tilnærmet død tilstand, simpelthen ved at disse damene gnikker og gnukker seg inntil dem. Jeg tipper dette provoserer mange av seerne, hehe!

Et annet eksperiment som nazistene brenner hardt for i denne filmen her, er å kurere homofile karer fra sin legning, simpelthen ved å la de samme, nakne damene, danse for dem. Yes, DET gjør nok susen for gutta som kun liker gutter.

Som dere skjønner, dette er en ganske så fjollete film. Den forsøker å være en fæl nazisploitation, men jeg kan ikke akkurat si at den lykkes med det i særlig grad. Men, etter hvert blir det dog litt mer "action" her, da flere av fangene lykkes i å legge ut på rømmen, og nazistene tar selvfølgelig opp jakten.

Men totalt sett, dette er ikke spesielt bra, for å si det forsiktig. Allikevel, hvis du finner denne obskure sjangeren interessant, så må den jo sees, selv så trashy og fjollete den er.

Med litt godvilje, så kan jeg gi WOMEN´S CAMP 119 en score på 4/10. Det skal dog sies at coverart`en på den hollandske VHS/BETA-utgivelsen fra Empire, er vanvittig bra. Filmen ser flott ut i hylla, og dette er helt klart et tilfelle der coveret er langt bedre enn selve filmen.
Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Hell of the Living Dead - Zombiefilm inspirert av Dawn of the Dead
- The True Story of the Nun of Monza - Trashunderholdende...

Diskusjon

Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(0 av 6 - 0 stemmer)

Land:

Italia

Språk:

Italiensk

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

 

«The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

   Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk