Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker coockies for å logge inn og innhente samtykke.

Vi bruker tredjeparts Cookies for:
- Høre podcast med Spotify
- Streamingwidget til Justwatch for å vise om hvilke streamingplatformer en film er tilgjengelig på.

Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast

Anmeldelse av The Boxer’s Omen (Mo), kinesisk (hong kong) film fra 1983

Grøsser Spilletid: 105 minutter

Omtalespalte: Skrekkfilm

I denne spalten trekker vi frem enkeltfilmer innenfor skrekkfilmens verden. Om det er en større kjent grøsser eller en mindre profilert slasher er ikke poenget, mer at filmen skiller seg ut som skrekkfilm, er verdt å fremheve av skrekkfilmer eller rett og slett bare engasjerer på et eller flere nivåer.

Skrekkfilmsjangeren dekker mange undergenre, men hvor fellestrekkene selvsagt ligger i spenningen, det skremmende, i grøsset, deres evner til å frembringe dette i oss. Om dette videre er en typisk slasher, eller mer i retning psykologisk thriller kan begge deler oppfattes som en variant av skrekkfilmen. Skrekkfilmspalten kan inneholde dybdeanalyser så vil det kunne være sjanse for at ting "røpes" mer enn i vanlige kinoanmeldelser.
Les flere spalteomtaler: Skrekkfilm

Dette er spinnville greier

[Skrevet av: Lars-Erik Lie, Dato: 20.10.2023]

Historien følger Chan Hung, som er en fighter fra Hong Kong. Han drar til Thailand for å hevne sin bror, som ble brutalt skadet i en kamp med sjølveste Bolo Yeung. Artig å se Bolo her forresten! Han er jo en kjent figur, fra. bl.a. ENTER THE DRAGON (med Bruce Lee) og BLOODSPORT (med Jean-Claude Van Damme). Men Chan Hung er også, på mystisk vis, blitt "dratt" til et tempel i Thailand, der det viser seg at en av de hellige munkene har ventet på ham i lang tid. Det er nå storyen virkelig tar heeelt av forøvrig, hehe! Det viser seg at Chan Hung har levd et tidligere liv sammen med en nylig avdød munk, som var en mester i trolldom. Nå må dem sjekke om kroppen hans har begynt å gå i oppløsning eller ikke. Har den det, så er Chan Hung sin tid også omme, og han vil dø innen kort tid, men er kroppen hel, så vil munken selv kontakte Chan Hung og instruere han videre.

THE BOXER´S OMEN er en film i samme gate som SEEDING OF A GHOST, THE DEVIL (fra Taiwan), RED SPELL SPELLS RED, BLACK MAGIC, HEX og andre lignende titler. En blanding av masse rare, ritualer og svart magi, trolldom, kampsport og gjerne en spinnvill historie. Vi kan vel trygt si at THE BOXER´S OMEN leverer så det holder på alle de ovennevnte stikkordene.

Vel, munken sin kropp har ikke gått i oppløsning, og på mystisk vis taler den døde munken til Chan Hung og forteller han hva han skal gjøre. Men FØR han kan gå løs på oppdraget sitt, så må han bli en munk selv også. Ja, galskapen vil ingen ende ta, og rundt alle disse tingene her, så skjer det masse merkelige seremonier, som involverer svart magi.

Det er ikke lett å følge med på historien her, den hopper i alle slags rare vendinger, og brytes av lengre, ritualer med merkelig magi.

Dette er spinnville greier, vi snakker fullstendig galskap, ganske campy og fjollete effekter iblant, andre ganger er det mer "gross-out" greier, med masse involler og gore. Men uansett så er dette ganske så underholdende da. Det er alltid interessant å se i hvilken retning filmens galskap fører oss, så for de som liker slike "svart magi - filmer" fra det fjerne Østen, så kan man vel ikke trå feil med denne her.

Merkelig nok så skal visst denne utgaven fra Arrow være usensurert (såvidt jeg vet). Litt rart all den tid det også er en del "animal cruelty" her, MEN jeg tror vel at årsaken til at den har gått gjennom sensureren er at de "dyrene" det er snakk om her, er så åpenbart fake, at man ikke kan ta scenene alvorlig en gang. Vi har bl.a. en diger "krokodille" som sprettes opp, ei rotte som spises osv.

THE BOXER´S OMEN får en score på 7/10 fra meg. Underholdende saker det her ja!

Diskusjon

Språk:

Kantonesisk (Kinesisk), Mandarin (Kinesisk), Tagalog

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

«The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»

Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk