Vi følger fire unge kunststudenter som leier et hus langt utenfor allfarvei. De ønsker å få en rolig tilværelse på det idylliske stedet, som skal lokke frem kreativiteten i dem. Men plutselig begynner mystiske ting å skje, fordi det viser seg at noe har ventet på dem...
HUSET VID VÄGENS ÄNDE, eller bare "KJELLEREN", som den norske DVD-utgaven heter, er en svensk undergrunnsfilm med et budsjett på hele SEK 80 000,-. Når man ser slike lave budsjetter så forventer man seg en teknisk middelmådig film, skuespillere på et lavt nivå, en lettvint story, men allikevel kan det være god underholdning i slike undergrunnsfilmer. Og ja, vi får jo forsåvidt alt dette her i denne filmen også.
Skuespillet er ikke all verden, men allikevel litt bedre enn forventet. Storyen er ikke super-original akkurat, men allikevel litt bedre enn forventet, og det er plenty av "twists and turns" underveis her. Teknisk sett er det ikke all verden, men igjen, litt bedre enn forventet. Så i det store og hele så leverer filmen litt bedre enn forventet på de fleste punkter.
Jeg synes denne var ganske kul egentlig, og selv om den selvfølgelig ikke matcher de aller feteste filmene i sjangeren, så er det allikevel helt kurant underholdning det her.
Derfor har jeg ingen problemer med å gi HUSET VID VÄGENS ÄNDE en score på 6/10. Den er vel verdt å se for alle de som er interessert i nordisk undergrunnsfilm og horror.