Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker coockies for å logge inn og innhente samtykke.

Vi bruker tredjeparts Cookies for:
- Høre podcast med Spotify
- Streamingwidget til Justwatch for å vise om hvilke streamingplatformer en film er tilgjengelig på.


|
Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast
 
 

Anmeldelse av Kjelleren (Huset vid vägens ände), svensk film fra 2003

Grøsser, Thriller Spilletid: 73 minutter

Omtalespalte: Skrekkfilm

I denne spalten trekker vi frem enkeltfilmer innenfor skrekkfilmens verden. Om det er en større kjent grøsser eller en mindre profilert slasher er ikke poenget, mer at filmen skiller seg ut som skrekkfilm, er verdt å fremheve av skrekkfilmer eller rett og slett bare engasjerer på et eller flere nivåer.

Skrekkfilmsjangeren dekker mange undergenre, men hvor fellestrekkene selvsagt ligger i spenningen, det skremmende, i grøsset, deres evner til å frembringe dette i oss. Om dette videre er en typisk slasher, eller mer i retning psykologisk thriller kan begge deler oppfattes som en variant av skrekkfilmen. Skrekkfilmspalten kan inneholde dybdeanalyser så vil det kunne være sjanse for at ting "røpes" mer enn i vanlige kinoanmeldelser.
Les flere spalteomtaler: Skrekkfilm

Nordisk grøsser av en undergrunnsfilm

[Skrevet av: Lars-Erik Lie, Dato: 16.10.2023]

Vi følger fire unge kunststudenter som leier et hus langt utenfor allfarvei. De ønsker å få en rolig tilværelse på det idylliske stedet, som skal lokke frem kreativiteten i dem. Men plutselig begynner mystiske ting å skje, fordi det viser seg at noe har ventet på dem...

HUSET VID VÄGENS ÄNDE, eller bare "KJELLEREN", som den norske DVD-utgaven heter, er en svensk undergrunnsfilm med et budsjett på hele SEK 80 000,-. Når man ser slike lave budsjetter så forventer man seg en teknisk middelmådig film, skuespillere på et lavt nivå, en lettvint story, men allikevel kan det være god underholdning i slike undergrunnsfilmer. Og ja, vi får jo forsåvidt alt dette her i denne filmen også.

Skuespillet er ikke all verden, men allikevel litt bedre enn forventet. Storyen er ikke super-original akkurat, men allikevel litt bedre enn forventet, og det er plenty av "twists and turns" underveis her. Teknisk sett er det ikke all verden, men igjen, litt bedre enn forventet. Så i det store og hele så leverer filmen litt bedre enn forventet på de fleste punkter.

Jeg synes denne var ganske kul egentlig, og selv om den selvfølgelig ikke matcher de aller feteste filmene i sjangeren, så er det allikevel helt kurant underholdning det her.

Derfor har jeg ingen problemer med å gi HUSET VID VÄGENS ÄNDE en score på 6/10. Den er vel verdt å se for alle de som er interessert i nordisk undergrunnsfilm og horror.


Diskusjon

Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(3,3 av 6 - 2 stemmer)

Kritikker i media

  • Kjelleren
  • Filmfront

Land:

Sverige

Språk:

Svensk

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

 

«The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

   Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk