Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker Cookies for å tilby en bedre brukeropplevelse og for å holde en statistikk for siden via Google Analytics.


|
Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast
 
 

Anmeldelse av Nothing Underneath (Sotto il vestito niente), italiensk film fra 1985

Thriller Spilletid: 90 minutter

Omtalespalte: Skrekkfilm

I denne spalten trekker vi frem enkeltfilmer innenfor skrekkfilmens verden. Om det er en større kjent grøsser eller en mindre profilert slasher er ikke poenget, mer at filmen skiller seg ut som skrekkfilm, er verdt å fremheve av skrekkfilmer eller rett og slett bare engasjerer på et eller flere nivåer.

Skrekkfilmsjangeren dekker mange undergenre, men hvor fellestrekkene selvsagt ligger i spenningen, det skremmende, i grøsset, deres evner til å frembringe dette i oss. Om dette videre er en typisk slasher, eller mer i retning psykologisk thriller kan begge deler oppfattes som en variant av skrekkfilmen. Skrekkfilmspalten kan inneholde dybdeanalyser så vil det kunne være sjanse for at ting "røpes" mer enn i vanlige kinoanmeldelser.
Les flere spalteomtaler: Skrekkfilm

Tvillingmystikk med medfølgende mordgåte

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 15.09.2023]

Bob Crane får et syn om at hans tvillingsøster Jessica, som jobber som modell, er blitt myrdet i Milan. Bob drar sporenstreks til Italia og finner ut at søsteren har forsvunnet. Etter at Bob begynner å etterforske saken begynner de som kjente Jessica å dø, en etter en. Bob gir seg ikke og prøvet å finne ut av hva som har skjedd med søsteren…

Annonse:

Denne filmen har en bra energi og oser av 1980-tallet. Du får også den typiske Italiaviben for denne tiden. Filmen føles også litt i det alternative landskapet. Da særlig siden man legger tvillinger så tilknyttet hverandre at de kan kommunisere over avstand seg i mellom. Tvillingene er med andre ord knyttet til hverandre telekenetisk.

Alt begynner litt friskt. Du får også en mystisk side ved seg når en mann blir rammet når en ung kvinne blir angrepet på et helt annet sted. Utgangspunktet for filmen er et mysterium, som ligger i bunn. Det momentet med at broren tror at søsteren hans er myrdet, og at hun er forsvunnet, er utgangspunktet.

Filmen har en mystisk atmosfære. Dette er veldig Gialloaktig og det gjør filmen i seg selv en del kulere og mer stemningsskapende enn reint kvalitetsikrer. Morderen bruker sorte hansker og opererer i det skjulte. Mysteriet i seg selv er ikke nok til å fenge nok i seg selv.

Regien er ved Carlo Vanzina, som har laget noen filmer, men dette er den første jeg satte mine øyne i. Filmen er oversiktlig filmet med både oversiktsbilder og nærbilder i skjønn harmoni. Det er en del nakenhet i filmen og du får se mye til slik film å være, og det følger ofte med på lasset.

Konklusjon
Alt i alt føles filmen verken fugl eller fisk, og selv om den har sine øyeblikk, er ikke filmen like intens hele veien, og har en downperiode etter starten. Den mister noe av kruttet rundt halvveis. I tillegg har ikke filmen nok mommentum rundt mysteriet og driv i filmen. Det er ikke en veldig kløktig løsning på mordgåten heller. Med andre ord er dette ingen Dario Argento-kvalitet over både filmen og mysteriet. Det gjør at dette blir en film som er raskt sett og lettere glemt med tiden.


Se om film er på streaming:

Diskusjon

Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(3,3 av 6 - 15 stemmer)

Kritikker i media

  • Nothing Underneath
  • Quinlan
  • Filmnytdvd.dk
  • Thespinningimage.co.uk

Land:

Italia

Språk:

Italiensk

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

   Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk