Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker Cookies for å tilby en bedre brukeropplevelse og for å holde en statistikk for siden via Google Analytics.


|
Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast
 
 

Anmeldelse av Operation Ragnarök, svensk film fra 2018

Action, Drama, Thriller, Krig Spilletid: 99 minutter

Omtalespalte: Actionfilm

Her finner du omtaler av actionfilmer.
Les flere spalteomtaler: Actionfilm

Samme stil som fra Asylum

[Skrevet av: Lars-Erik Lie, Dato: 12.09.2023]

Det hele begynner med at en ubåt krasjer inn i Landskronas havn, og infiserer byen med et virus som gjør folk til monstre. Byen settes i karantene. Vi følger en gruppe friske med halvparten svensker og halvparten innvandrere. For de friske blir det store spørsmålet hvem som er den verste fienden av de gamle fiendene eller monstrene på gatene...

Annonse:

Sjekker ut denne svenske filmen på Netflix. Ser ikke lovende ut hvis man ser på scoren på IMDb, men gir den en sjanse uansett. Ja, hva skal man si om Operation Ragnarök... Den kostet 22 millioner svenske kroner, og man ser jo at produksjonsverdien slett ikke er liten, men allikevel så er det som om dem har gått inn for å lage den dårligste filmen dem kunne klare. Det er veldig lite som fungerer her.

Ok, man ser at det er brukt penger, vi har store folkemasser, helikoptere og andre kostbare saker i sving. Tidvis er det kult foto i slowmo, og ting ser ok ut, MEN historien er tynnere enn vann, lydmixen er dårlig (rett og slett), skuespillet er ikke-eksisterende og karakterene er flate og tynne, helt uten substans. Dermed bryr man seg lite om dem og man mister interessen for filmen ganske fort.

SÅ har vi jo et lite håp her, i og med at dette er en apokalyptisk "zombie-aktig" film, så da håper vi jo at dem kanskje har lagt pengene i fet make-up og kule splattereffekter. Neida, DET har dem heller ikke gjort. Make-up ser ikke bra ut, zombiene er uinspirerte og kjedelige. Det finnes lite/ingen gore å snakke om.

I det hele tatt, det er ikke mye som fungerer her, til tross for et budsjett på 22 millioner SEK. Det er ikke ofte svenske filmer kommer SÅ dårlig ut som her, men her ser det ut som dem har gått inn for å lage en film i samme stil som fra Asylum, men Asylum har ihvertfall litt ironi og humor i produksjonene sine, det finnes det ikke her. Dermed er det svært lite å glede seg over og vi lander på en lav og uinspirert karakter på 3/10.

Bedre lykke neste gang.


Se om film er på streaming:

Diskusjon

Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(1,9 av 6 - 29 stemmer)

Kritikker i media

 • Operation Ragnarök
 • Filmeye.se
 • Moviezine.se
 • Skånska Dagbladet
 • Nöjesguiden
 • Göteborgs-Posten
 • Dagens Nyheter
 • Toppraffel.se
 • Kulturnyheterna
 • Filmtopp.se
 • GeekNinjas.se

Land:

Sverige

Språk:

Svensk

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

   Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk