Notice: session_start(): ps_files_cleanup_dir: opendir(/var/lib/php5) failed: Permission denied (13) in /home/vds/dev/public_html/config.php on line 2 Anmeldelse av 48 timer
Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker Cookies for å tilby en bedre brukeropplevelse og for å holde en statistikk for siden via Google Analytics.

Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast

Anmeldelse av 48 timer (48 Hrs.), amerikansk film fra 1982

Action, Komedie Spilletid: 96 minutter Aldersgrense: 18 år

Omtalespalte: Actionfilm

Her finner du omtaler av actionfilmer.
Les flere spalteomtaler: Actionfilm

Kortanmeldelse: Dyster affære

[Skrevet av: Lars-Erik Lie, Dato: 06.09.2023]

Nick Nolte spiller den surmulende drittsekken/politimannen Jack Cates, som får med seg en ung Eddie Murphy i rollen som Reggie Hammond, for å finne igjen en tidligere forbryter"kamerat" av Reggie. Reggie sitter jo inne, så han blir tatt ut av fengselet for 48 timer (derav tittelen ja), for da å hjelpe Jack Cates.

Annonse:

Tar et gjensyn med 48 HRS. Denne gangen på en blu-ray.

Det er lenge siden sist jeg så denne, så det var greit med et gjensyn ja. 48 HRS. er egentlig en ganske "kjip film", og med det mener jeg ikke at den er dårlig, men at det er så og si nesten bare kjipe karakterer i filmen. Her er det plenty av drittsekker, krangling, slåssing, skyting og elendighet, så filmen er egentlig en ganske dyster affære.

Nick Nolte sin karakterer knurrer og kjefter gjennom hele filmen, rasistisk og nedlatende og rett og slett en skikkelig utrivelig type. Eddie Murphy, som her gjør sin første rollefigur, spiller bra. Vi får noen tendenser til den komikken han virkelig dro til med i BEVERLY HILLS PURK, et par år senere, men foruten Eddie, så er tonen i denne filmen her, temmelig mørk og dyster. Dog, Eddie bringer litt sårt tiltrengt humor og da takler man litt bedre den surmulende og kjeftende Nick Nolte, hehe!

48 HRS. får en score på 7/10 fra meg.

Se om film er på streaming:

Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Nye 48 timer - Gutta er tilbake med masse billig action

Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Bullet to the Head - Sliten Stallone i brutal actionfilm
- Undisputed - Hovedrolleinnehaverne gjør filmen sebar
- Last Man Standing - Nådeløs og hardbarka skyteaction
- Nye 48 timer - Gutta er tilbake med masse billig action
- Red Heat - Samarbeid på tross av kald krig...
- Brewsters Millioner - Artig konsept med en Richard Pryor i storform
- Døden i Sumpene - Soldatøvelsen som utvikler seg til det reneste mareritt
- The Long Riders - Heftig western med en nådeløs gjeng som herjer vilt
- The Warriors - Gjengkamp for livet

Les også andre anmeldelser av utgivelse:
- Ikke så mye action, men en okei politifilm
- Litt kjedelig action-komedie som mangler dynamikk

Diskusjon

Filmselskap:

Paramount Pictures, Lawrence Gordon Productions

Medvirkende

Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk