En komet passerer jorden og aske drysser ned på planeten. I asken skjuler det seg et livstruende virus som rammer smittede kvinner så hardt at de dør raskt, samtidig som menn blir langt mildere rammet.
Vi følger paret Eva og Will. De lever i virusmarerittet og har lenge gått fri fra viruset ved å leve i skjermede omgivelser. Tilværelsen blir også vanskeligere for dem, når Eva må konstant holde seg i skjul da de mennene som er igjen finner henne svært ettertraktet…
Alt begynner rett på med viruset som en trussel i samfunnet. Innbyggerne får 2 millioner dollar om de melder inn en frisk dame under pandemien. Vi skjønner at det er noe spesielt med dette paret i front. Skjønner dog ikke helt hvorfor personen i front ikke blir dårligere av viruset. Alle kvinner dør jo av viruset.
De har mye sikkerhetstiltak for å beskytte seg mot viruset. Vi snakker plastfoliedører mellom rom, tester for å sjekke om man har fått viruset og mye isolasjon. Med andre ord en del som minner om Korona, men likevel ganske annerledes også.
Filmen er litt stillferdig og alt er skapt i rammer rundt et seigt drama. Premisset for filmen er litt rart. Det hele er litt mer klisjemessig med virusfilm slik vi er vant med den, bare uten zombier denne gangen.
Regien er ved Takashi Doscher, som har laget en grei film som ikke stikker seg videre ut i mengden. Musikken er fin og rolig. Filmen er veldig rett frem laget med litt dokumentarisk dramapreg over seg. Alt er filmet med et håndholdt kamera. Fotoet er passe kunstnerisk, men uten å briljere. Du får litt lek med lys og fravær av lys i noen scener.
Filmen beveger seg litt frem og tilbake i tid. Det at dete er så lavt tempo i filmen og samt at handlingen er litt vag, gjør at filmen ikke interesserer meg maks. Etter hvert blir filmen mer spennende når noen kommer på sporet av jenta i front. Det hele henger mer sammen etter hvert. Man får mer og mer forståelse av hva som skjer og har skjedd etter hvert.
Skuespillet er ikke superglad, men det gjør nytten sin. Det er heller ikke de mest kjente skuespillerne som er med i filmen. Men jeg drar kjensel på en av dem. Den ene rollen blir nemlig spilt av Freida Pinto som for alle ble kjent etter at hun spilte en fremtredende rolle i Danny Boyles Slumdog Millionare fra 2008, som ble en film som tok verden med storm.
Konklusjon
Det mangler noe for at dette skal gnistre skikkelig. Filmen overbeviser meg ikke skikkelig og føler at manuset kunne hatt flere tvister og mer gjennomarbeidet. Noe av manuset virker litt for enkelt og filmen har ikke nok driv og mangler også rollefigurer vi bryr oss nevneverdig om.
Filmen har noen kvaliteter ved seg, men innholdet er ikke spennende og interessant nok til at vi bryr oss skikkelig om filmen. Derfor faller dette litt mellom to stoler og kommer ut som en film veldig midt på treet. Og filmen utmerker seg verken som apokalyptisk eller virus-film. Med andre ord har jeg sett langt bedre filmer enn dette.