Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker coockies for å logge inn og innhente samtykke.

Vi bruker tredjeparts Cookies for:
- Høre podcast med Spotify
- Streamingwidget til Justwatch for å vise om hvilke streamingplatformer en film er tilgjengelig på.

Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast

Anmeldelse av Avatar 2 (Avatar: The Way Of Water), amerikansk film fra 2022

Action, Eventyr, Sci-Fi Spilletid: 192 minutter Aldersgrense: 12 år

Trailere

Avatar 2 - Trailer 02.11.2022

Omtalespalte: Streaming

Filmfront forsøker å gi deg overblikk i det enorme streaming-tilbudet. Filmfront anmelder stort og smått av det som kommer av filmer og TV-serier på streaming.
Les flere spalteomtaler: Streaming

Solid med både action, spenning, humor og drama

[Skrevet av: Lars-Erik Lie, Dato: 28.08.2023]

Historien følger Jake Sully (fra den første filmen), som har slått seg ned på planeten Pandora, og lever der i fred og fordragelighet med sin nye familie. Men lykken varer ikke evig, da "himmelfolket" (grådige mennesker), dukker opp igjen og lager trøbbel. Dem er ute etter Jake Sully, og han må ta med sin lille familie og flykter ut til kysten, der et beslektet "vannfolk" lever. Der blir han og familien satt inn i levesettet til dem og må lære seg "The Way of Water", skal dem overleve. Samtidig intensiveres jakten på Jake og det bryter ut i mer eller mindre full krig etter hvert, når "himmelfolkene" finner han igjen.

AVATAR: THE WAY OF WATER er en film som mange nok har ventet fryktelig lenge på. Den første AVATAR-filmen kom i 2009, men det skulle altså drøye helt fram til 2022 før oppfølgeren var klar. Vi får tro det ikke drøyer 13 nye år før vi ser en 3´er i denne serien....

Som tidligere så er det James Cameron som har regien, og vi vet jo alle at det er sjelden han lager ræva filmer. Stort sett er det heftige greier, solid lagd og underholdende fra start til slutt. AVATAR-filmene er jo litt spesielle i og med at hele filmen er jo i praksis en animasjonsfilm, men lagd på så mesterlig vis at alt fremstår som ekte.

Ikke overraskende, så er dette en stor og grandios film. Miljøene, skapningene og alt er visuelt vakkert og nydelig og se på. Det er ikke vanskelig å se at Na´vi - folket minner mye om urfolk rundt omkring i vår verden. Dem har et animistisk livssyn, der naturen og planeten betyr alt. Dyrene har sjel og dem er åndebrødre-/søstre med dem. En solid dose miljøvern/dyrevern er forankret i denne filmen, og ei scene som minner mistenkelig mye om hvalfangst-scener fra den virkelige verden, har fått plass der.

Så sånn sett er det liten tvil om at James Cameron bruker filmen for å fremme sitt syn på natur og miljø. Og, han har jo rett i det. Det moderne mennesket er en grådig skapning, som stort sett kun tenker kortsiktig gevinst. Man driter i naturen, dyrelivet og skogen. Penger går foran alt. Det er slik det er, og det er helt greit at James Cameron plukker frem urfolk sitt syn på naturen, og kanskje minner dette spesielt mye om hva man har hørt de nord-amerikanske urfolkene i all tid har sagt om hva Moder Jord betyr for dem.

Teknisk sett er filmen solid lagd, animasjonene fungerer veldig bra, og får bra liv. Det ser ekte ut, og man føler med hovedkarakterene i dere liv og skjebne. Det er plenty av action her, spesielt i siste del av filmen, og vi får både spenning, humor og drama. Det er veldig vanskelig å gi en lav score på denne filmen, den er meget, meget bra, og jeg lander på en score på 9/10 her. Anbefales!

Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Avatar - Vakker gigant!

Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Avatar - Vakker gigant!
- Titanic - Giganten overbeviser fremdeles, også i 3D
- Sanne Løgner - En av de beste reine actionfilmene
- Terminator 2 - Dommens Dag - Perfekt blanding av sci-fi, action og thriller!
- The Abyss - Mysteriet i dypet fasinerer oss enda
- Aliens - Noe av det ypperste innenfor sci-fi
- The Terminator - Kult sci-fi-mesterverk
- Piraja II - flyvende mordere - Dødelige pirajafisker som også kan fly...

Les også andre anmeldelser av utgivelse:
- James Cameron følger opp suksessen!

Diskusjon

• Subjekt.no
  • Aftonbladet
  • Moviezine.se
  • Filmtopp.se
  • P1 Kulturnytt (Sverige)
  • Espinof.com
  • Cinetaste.se
  • Jimschembri.com
  • Ekstra Bladet (Danmark)
  • Filmmagasinet Ekko

Språk:

Engelsk

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

«The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»

Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk