Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker coockies for å logge inn og innhente samtykke.

Vi bruker tredjeparts Cookies for:
- Høre podcast med Spotify
- Streamingwidget til Justwatch for å vise om hvilke streamingplatformer en film er tilgjengelig på.

Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast

Anmeldelse av The Survivalist, engelsk (britisk) film fra 2015

Drama, Sci-Fi, Thriller Spilletid: 104 minutter Aldersgrense: 15 år

Omtalespalte: Sci-fi

Dette er en omtalespalte for sci-fi-filmer som anmelder på en eller annen måte fått et forhold til. Det er ikke nødvendigvis bare kritikerroste sci-fi-filmer som trekkes frem, men også andre sci-fi-filmer som har formet vår interesse for sjangeren.

Science fiction er en sjangerbetegnelse for filmer og TV-serier som skildrer en tenkt framtid eller verden med fantastisk teknikk og spennende vitenskapelige fenomener. Noen filmer vil balansere litt på yttergrensen av sjangeren, mens andre igjen vil være mer klassisk sci-fi.
Les flere spalteomtaler: Sci-fi

Kortanmeldelse: Tight, spennende og intens

[Skrevet av: Lars-Erik Lie, Dato: 13.08.2023]

Filmen følger "the survivalist" (ja, han er kreditert som det, spilt av Martin McCann. Etter en ukjent hendelse, så har hele verden gått inn i en enorm matmangel, og det er opp til hver enkelt å klare seg som best han kan. Vår mann har gjemt seg bort i ei koie, langt inne i skogen. Der dyrker han litt grønnsaker på en liten jordlapp, og forsøker å overleve som best han kan. Alle fremmedfolk som evt. måtte dukke opp, tas av dage, for ingen skal avsløre stedet hans.

Sjekker ut en blu-ray med THE SURVIVALIST, som egentlig er en postapokalyptisk film.

Men plutselig en dag, så står det to damer på døra, ei eldre dame (Olwen Fouéré), og ei ungjente (Mia Goth). Dem spør etter mat, og om han vil bytte med dem. Etter å ha tenkt seg om ei lita stund finner han ut at, joda, det er vel en del år siden sist han hadde kvinnelig selskap og nærhet, og under sterk tvil så går han med på et bytte. Dem får mat, og etter hvert, lov til å være der, og han får litt kos og nærhet fra den unge jenta. "Idyllen" råder, men det er slett ikke lenge. Ingen stoler på hverandre, og fremmedfolk lusker rundt dørene rett som det er....

Ja, dette er en bra film. Den er tight, spennende og intens. I all hovedsak kun 3 karakterer. Det er lite med dialog, men etter hvert en hel del nakenhet og brutalitet. Livet i den postapokalyptiske verden er neimen ikke enkelt gitt.

Dette er en, for meg ihvertfall, ukjent tittel, så det var artig å se den. Den kan absolutt anbefales. Dette er bra saker! Scoren settes lett og behagelig til 7/10.

Les også andre anmeldelser av utgivelse:
- Lavmælt og pen apokalypsedystopi

Språk:

Engelsk

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

«There's Something in the Barn»

«The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»

Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk