Vi følger Max Parry og hans assistent som filmer at de utfører flere drap. Vi følger denne seriemorderen som prøver å 'fucke' litt med oss som seere. Med andre ord blir vi ikke helt klok på denne morderen som viser seg å ha en agenda med det han gjør...
Filmen begynner med elendig skuespill i en telefonsamtale som virker ganske overspilt. Ellers er scenen bra laget og kameraet følger tett på fjeset hennes. Etter denne første over the top scenen, så får vi se en mann som ligner på Brad Pitt og han sier at han har spilt over den elendige starten og viser oss den virkelige filmen nå, som skal være enda bedre og langt saftigere saker. Så et meget fiffig grep dette altså.
Vi får et inntrykk av en Brad Pitt-mannen som går rundt å knerter en 10-12 folk i året og holder en lav profil. Han beskriver seg som en American Psycho-aktig morder. Filmen begynner alt annet enn jeg hadde sett for meg og dette overrasker stort. Likevel er det ikke lett å bli klok på heller. Men det kule er å se hvor dette tar veien. Med denne mystiske starten, kan dette ta alle veier ut i fra denne metafilmstarten.
15 minutter inn i filmen vet jeg ikke om jeg liker det jeg får eller ikke. Dette har et lavbudsjetts preg over seg, men er litt friskt også, men uten å naile det du får 100 prosent. Føler ikke vi kommer så tett på rollefigurene og ikke får jeg helt grep om det filmen velger å basere seg på. Føler dette prøver å være en litt horrorfilm utenfor boksen, og det er det også, det er bare det at den føles for alternativ for sitt eget beste innimellom også. Dette prøver å henge seg på på ‘found footage’-sjangeren. Handlingen er ikke akkurat noe å skrive hjem om. Hovedrollekarakteren henvender seg mye til oss direkte og bryter med det den fjerde veggen. Gjennom hele filmen bruker han metareferanser for å vise oss sine bedrifter som seriemorder.
Filmen er litt hardcore til tider med masse kills og ellers heat i filmen. Likevel føles ikke filmen særlig intens, til tross for at morderen stadig dreper nye folk, en etter en. Ingen kan ta fra filmen at den er litt småoriginal, men om den føles direkte innbydende å se, er noe helt annet, og det kommer fra en som liker horror-sjangeren og det den har å by på. De mest brutale scenene er også off kamera til tider, og serverer dem til deg likevel, og så stiller filmen spørsmålstegn med hvorfor du fremdeles ser på. Jeg føler filmen prøver å si deg noe, men det blir for åpenbart at det du får blir for krampaktig presentert. Det gjør at filmen kollapser litt i forsøket på å skape noe helt nytt.
Konklusjon
Filmen begynner med et friskt metagrep, men dessverre mister filmen grepet på alt før den går midtveis. Handlingen føles helt ubetydelig og aldri noe i nærheten av spennende. Med det kan jeg si at filmen føles helt retningsløs på flere måter. Det virker nesten som om manuset kunne blitt til på slumpen imens de filmet dette. I og med at det ikke er så nøye med rekkefølge i filmen heller, så er det ikke noe man biter seg fast i. Det virker bare som om man får en del drap satt etter hverandre som skal være en rød tråd i men virker søvndyssende å se på og ganske tilfeldige.
Med andre ord ser vi på en gal manns verk, men dette er fiksjon og skuespillet i front er ikke overbevisende nok. Skuespilleren har ikke nok karisma og fremtoning til å fylle skoene til denne morderen i filmen. Føler også at ‘found footage’-grepet virker som en dårlig måte å maskere at man egentlig ikke har et skikkelig manus og plan bak filmen. Jeg har sett en god del andre langt bedre horror-filmer enn denne. Jeg kan gi filmen kudos for at den prøver å gi oss noe annerledes, men dette var ikke noe jeg ville ha i alle fall. Dessverre er dette noe av det mest tafatte jeg har satt mine øyne i på lange.
Filmen er ikke direkte dårlig, og har som sagt noen friske momenter med seg, men det er det beste jeg kan si om filmen. Dette prøver på mange måter for hardt og blir en ‘wanna-be’ hardcore horror-film. Og særlig mot slutten har filmen noen monologgrep i forsøk på å skremme oss, men det blir med forsøket…
Terningkast: 2+
Prolific Films Ltd., Snakehair Productions