Vi følger Doug Carlin som blir satt på saken for å innhente bevis i det en bombe har sprengt på en New Orleans Ferje. Jo dypere han graver, jo mer vanskeligere blir dette, men det viser seg også at han etter hvert får et revolusjonerende nytt hjelpemiddel som gjør at Carlin kan ta saken over på et nytt nivå. Carlin gir seg ikke og tenker å bruke dette for alt det er verdt og tenker å prøve å finne en måte å redde hundrevis av menneskeliv…
Filmen begynner som en tradisjonell etterforskning av en ulykke, men det er noe etterforskerne ikke klarer å sette fingeren på og hva som ligger bak. Du får en litt mystisk følelse gjennom filmen, noe som også musikken i filmen speiler. Denzel Washington spiller hovedrollen på stødig vis. Han blir et sympatisk anker i filmen og en vi stoler på gjør en god jobb i å løse saken. Men så er ikke dette så rett frem som du kanskje skulle tro ut i fra at ting ser ut som en terrorist er på ferde. Det skaper i alle fall en del spenning og det man lurer mest på er hvordan dette egentlig vil ende og hva løsningen blir på mysteriet.
Filmen er regissert av Tony Scott, som har laget mye solide filmer i alt fra Top Gun, til True Romance, Enemy of the State og Man on Fire. Sistnevnte samarbeidet han også med Denzel Washington i hovedrollen. Scott er en dyktig regissør og det viser han med denne filmen også, selv om dette ikke er blant hans aller ypperste filmer. Det positive er at filmen har et meget proft preg over seg både når det gjelder bilde og lydsporet. Filmen føles ganske typisk detaljert preg over seg, men har et ganske kaldt preg over filteret på bildet. Det kalde preget på bildet gjør filmen mer grå og dyster. Innholdet er det som skiller seg litt ut, men ikke nok til at dette blir en stor vinner.
Dette har ikke veldig fremdrift i starten og handlingen forer oss sjelden med fremskritt i saken. Det gjør at man på en annen side føler man er med på å løse saken med etterforskerteamet. Men til tross for en treg start, føles filmen ganske kul og engasjerende til tider, når den først kommer i gang, men du får også en følelse av at den blir litt for ‘teknologitullete’ og seig i formen. Det får meg til å synes at dette har mer å gå på i møte med perfeksjonen. Det er dog litt artig å se hvor dette tar veien, selv om det er mye man ikke helt kjøper rundt det teknologiske i filmen og hvordan det brukes.
Det tar litt tid før filmen viser sitt sanne jeg, fordi dette ser ganske standard ut i starten, men det er det virkelig ikke. Plutselig åpenbare en veldig rar teknologi seg i filmen. Den blir mer og mer forklart, men det eneste jeg tenker på er at om en mann fikk sjansen til å endre ting i tid, så finnes det større ting å bruke denne teknologien på enn denne saken. Men uansett så vil jeg ikke forklare dette helt for deg som vil se filmen, fordi det vil spolere for mye, men det jeg kan si er at filmen endrer helt karakter når dette kommer i spill.
Konklusjon
Alt i alt er dette okei underholdning, men det er mye som ikke helt henger på greip, selv til en film om innvirkning i tidslinjer. Filmen er ganske typisk bygget opp og du får en vanlig formel på det hele. I tillegg til spenning, mystikk og teknologi, får du også litt kjærlighet og følelser. Synes heller ikke slutten var like kul som jeg hadde trodd. Det er en litt for enkel løsning på det hele og dette kunne vært mye mer interessant i avslutningen. Konseptet er godt i filmen, men manuset kunne vært mye mer skrudd til for å få mer ut av det dette omhandler. Alt føles litt tamt i front og skurken er omtrent usynlig i filmen og skurkens motiver for å utføre terroristhandlinger, veies ikke tid i det hele tatt. Det gjør at det hele reduseres til en masse som er like raskt sett som glemt. Men filmen er proft presentert utenom innhold og manus, og det hjelper noe på. Derfor karrer filmen seg så vidt opp på en firer på terningen.
Terningkast: 4-
[ Filmen kan streames på Disney+ ]