Rowan Atkinson er en mann folk flest forbinder med Mr Bean. Den britiske skuespilleren/komikeren har også vært å se i andre filmer som filmserien om `Johnny English`. Nå er Atkinson aktuell på TV-skjermen igjen i Netflix- serien `Man vs Bee`. Serien handler om den klønete pappaen Trevor (Atkinson) som prøver å vinne over en utspekulert bie mens han passer på et råflott herskapshus, og ender opp med å skape et fullstendig kaos.
Ekteparet Nina (Jing Lusi) og Christian (Julian Rhind-Tutt) drar på ferie i noen dager for å nyte sommervarmen. Da trenger de en som ser til huset deres. Huset er stort, avansert og rålekkert med dyre verdisaker, og ny teknologi. Trevor som er helt ny i denne jobben tar på seg oppgaven. Lite aner han at en bie skulle surre til hele greia. Han må sette seg inn i hvordan huset fungerer, for det er veldig tyverisikkert. Det er koder som må tastes inn for å åpne dører.
Opp i alt dette, må han passe på hunden Cupcake som ikke gjør tingene så mye enklere for Trevor. Han får stadig politiet på døra, da naboer blir mistenkelig på han. I den første episoden settes umiddelbart tonen for vår opplevelse med huspasseren. Han virker ikke særlig motivert til jobben.
Man vs Bee er en litt utradisjonell og spesiell TV-serie på flere punkter. Netflix har valgt å lage en serie der episodene varer bare rundt 12 minutter. Det gjør at serien kan virke veldig sær, for alt handler om en mann og en bie. Rowan Atkinson gjør det han kan utifra et relativt platt manus. Hver eneste episode er innholdsrik, da det skjer nye utrolige ting hele tiden. Det ene morsommere enn det andre. Undertegnede får litt Mr. Bean vibber av rolletolningen, for rollen er veldig lik. Ansikstmimikk og bevegelser er velig likt det vi fikk se i hitserien, og Atkinsons beste rolle så langt i sin karriere som Mr. Bean. Det er utrolig hvor mye trøbbel en person kan havne i på bare kort tid.
Trevor er klønete, lite essentrisk, og skjønner seg ikke på hushold. Jeg må ærlig innrømme at jeg ble litt satt ut av serien, og trodde det skulle bli en mer tradisjonell serie, men serieskaper William Davies, med hjelp fra Atkinson, har valgt å ta serien i en helt annen retning. Det synes jeg de ikke lykkes helt med. En ting er å forsøke på noe nytt og spennende, en annen ting er hvordan serieskaperne utfører oppgaven.
Serien har sine fine høydepunkter underveis, der Atkinson har fått mye spillerom til å eksperimentere med rollen. Det Man vs Bee er best på er når Rowan Atkinson får gjøre det han kan best, nemlig å få oss seere til å le. Det er utrolig hvor mye en mann kan få ut av en så ordinær rolle som det Trevor er. Når det kommer til utformingen av bien, er ikke det mye å ropa hurra for. Innsektet er ikke særlig godt animert, men det er vell ikke mer å forvente. De har gjort det beste ut fra forutsetningene.
Jeg måtte lufte lattermusklene noen ganger selv om serien ikke gjør så mye for å fortjene det. Det er nesten umulig å ikke le når selveste Mr. Bean er på skjermen.
Så å si alt som går galt, går galt for småbarnsfaren. Jeg skal ikke røpe alt i denne anmeldelsen, for hva som skjer må rett og slett dere seere få oppleve selv. Det er litt vanskelig å skulle anmelde en serie som dette, nettopp fordi serien kun handler om 1 person.
Det som dog er sikkert, er at det er Rowan Atkinson som løfter serien og gjør den verdt å sjekke ut. 9 episoder på rundt 12 minutter er det som blir servert. Så det bør ligge til rette for at folk har litt tid til overs å sette av til denne noe sære og spesielle serien.
Man vs Bee har premiere på Netflix fredag 24. juni. Alle 9 episodene slippes samtidig. Denne anmeldelsen er basert på hele sesongen.
[ Foto/Copyright: Netflix ]