Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker Cookies for å tilby en bedre brukeropplevelse og for å holde en statistikk for siden via Google Analytics.


|
Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast
 
 

Anmeldelse av Korps United - Sesong 1, norsk tv-serie fra 2022

Reality

Omtalespalte: TV-Serie / Sesong

Dette er en samling av anmeldelser av TV-Serier og sesonger av dem.
Les flere spalteomtaler: TV-Serie / Sesong

Korps United: Sesong 1- Et svært underholdende program

[Skrevet av: Stian Spørck Karlsen, Dato: 27.04.2022]

Noe av det fineste og morsomste jeg vet om er å spille i korps. Jeg har spilt i korps siden barneskolen, og gikk da veien fra skolekorps til voksenkorps. Så jeg har et veldig sterkt forhold til korps, og har lengtet etter et program som 'Korps United'. Derfor ble jeg svært interessert og glad da jeg leste Sigrid Bonde Tusvik, som også har et forhold til korps, hadde skapt et slikt program. Sammen med TV2 har hun slått på stortromma og invitert ulike personer fra forskjellige nasjonaliteter på prøvespilling. Der er målet er å marsjere opp Karl Johan og spille for folkehavet.

Annonse:

Menneskene vi blir kjent med i serien kommer fra Sør Afrika, Syria, Bosnia, Etiopia, Uganda, Kamerun, Tyrkia, Iran, Russland og Thailand. Alle er kvinner. Av alle disse er det kun èn av dem som har erfaring med korps fra tidligere. Så her må alle lære seg og spille et instrument. Det er ingen enkel sak i starten, da det er krevende å få fin klang ut av et lite munnstykke. Allerede i den første episoden vises dette. I tillegg får ikke alle det instrumentet de selv hadde ønsket.

'Korps United' er i bunn og grunn et underholdningsprogram som hele familien kan kose seg med. Enten du har et forhold til korps, spiller selv eller rett å slett ikke har noen interesse for det, så vil dette programmet ha en stor sjanse til å underholde deg.  

Første konsert 
Noe av det første deltakerne må igjennom, er å øve til en konsert, der både familie og ukjente kan komme å høre på. Vi følger alle deltakerne både privat og på øving. Noen er viet mer og mindre fokus. Vi får også et innblikk i oppveksten til disse sterke kvinnene. Noen har familie med små barn, mens andre går på norskkurs, samtidig som de jobber. Noe av beste med hele serien er nettopp det å se utviklingen til alle deltakerne undeveis.

Som et lite avbrekk fra øving, tar også programleder Tusvik kvinnene med ut i norsk natur, viser dem kulturen i Norge, hvilken mat vi spiser, hvilke aktiviteter vi deltar på, og ikke minst hvordan vinteren i Norge oppleves.

Dette humøret har alle i serien

Korps er sosialt 
Noe av det deltakerne får erfare er at korps er både sosialt og morsomt. Folk som ikke har noe forhold til korps, tror at korps kun er en 17.mai-ting, der korpset kommer marsjerende i gatene og spiller enkle marsjer. Men korps er så mye mer enn det. Det er også en viktig del av serien om hvordan samholdet fungerer og hvordan de kan mestre noe sammen. Uansett hvilket nivå de ligger på, så kan alle delta.

Etter 3 av 8 episoder, setter 'Korps United' en ny standard for nye interessante underholdnings-programmer. Dette blir også en ny og frisk start for optimismen rundt korpsmiljøet. Alt i alt føles dette som en fenomenal TV-serie om korps. Kanskje dette kan sørge for at flere finner veien til korps og at det kan gi en ny giv for korpsmiljøet?  

Denne anmeldelsen er basert på episode 1 til 3 av i alt 8 episoder. Episode 1 ligger allerede ute på TV2 Play. Nye episoder slippes hver søndag. Serien vises også på hovedkanalen TV2 samme dag.

(Foto/Copyright: Thomas Andersen/ TV2)


Se om tv-serie er på streaming:

Diskusjon

27.04.2022 sier Stian: Kommentar på Stian sin omtale 'Korps United:Sesong 1- Et svært underholdende program':
Les mer om tv-serien
Gjennomsnittskarakter:
(0 av 6 - 0 stemmer)

Land:

Norge

Språk:

Norsk

Filmselskap:

Nexiko

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

   Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk