Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker coockies for å logge inn og innhente samtykke.

Vi bruker tredjeparts Cookies for:
- Høre podcast med Spotify
- Streamingwidget til Justwatch for å vise om hvilke streamingplatformer en film er tilgjengelig på.


|
Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast
 
 

Anmeldelse av The Book of Boba Fett - Sesong 1, amerikansk tv-serie fra 2021

Action, Eventyr, Drama

Omtalespalte: Streaming

Filmfront forsøker å gi deg overblikk i det enorme streaming-tilbudet. Filmfront anmelder stort og smått av det som kommer av filmer og TV-serier på streaming.
Les flere spalteomtaler: Streaming
Underspalter:
- TV-Serie / Sesong - Les flere.

The Book of Boba Fett - Sesong 1

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 25.01.2022]

Vi følger dusørjeger Boba Fett historie, og du får se hva som skjedde med Boba Fett i det han raskt slår seg opp som forbryterkonge på ørkenplaneten Tatooine. Det er mye å trekke i trådene for Boba Fett som har nok å gjøre med alt som skjer på den ugjestmilde planeten. Boba Fett har en viss etikk og samvittighet og dreper ikke unødig. Det gjør at du lettere får et forhold til den kjente rollefiguren. Du får hele historien om Boba som jobber seg oppover mot handlingen i de ikoniske historien som vi kjenner fra filmene…

Vi skal tilbake til Star Wars-universet der rollefiguren Boba Fett har fått sin helt egen TV-serie. Jeg husker første gang jeg så Star Wars-filmene og ble fascinert av denne rollefiguren Boba Fett, og for få år siden var det snakk om spinn-off film på kino. I stedet fikk vi denne kule TV-Serien i stedet og den leverer varene fra første stund. Har også fått med meg at Boba Fett er litt med i The Mandalorian også, så da bør jeg også se meg opp på den, som så mange så ut til å elske da den overraskende bare skjøt i været i popularitet.

Digger at det knyttes sterke bånd til filmene allerede i starten av første episode. Historien og ideen bak manuset er bra gjennomtenkt i starten, men etter hvert får vi mer en rolig fremdrift og mer fokus på action. Det hele er fortalt mellom både fortid og nåtid med både hovedhistorien og tilbakeblikk på hva som har skjedd før dette tar plass. Dette er mørkt og det tar lang tid før dusørjegeren snakker. Serien starter rett og slett helt uten dialog, men likevel er dette meget underholdende fra første stund og det skjer mye episk i åpningen av serien. Og rundt 15 minutter inn i første episode begynner dialogen å komme og da får vi mer input av hva som foregår rundt plottet, selv om alt har sagt seg selv i den mesterlige åpningen av serien. Det er veldig mange kule detaljer i serien og bra med action også.

Du får den rette Star Wars-fealingen også, med mange forskjellige skapninger av stort og smått som vi kjenner fra Star Wars-universet. Vi får se de typiske ‘Sand People’ fra første film som er ute å patruljerer i ørkenen og dusørjegeren får virkelig smake steken når han først blir ranet fra rustningen sin og så tatt til slave i solsteiken. Og senere får vi flere og fler av rollefigurene fra de gamle Star Wars-filmene. Liker at alt ser slitt og gammelt ut i designet og digger at det er fokus på fysiske rollefigurer heller enn digitale. De fleste av dem har veldig gode kostymer. Du får til og med sett Jabba The Huts slukninger i tillegg til mange andre kjente steder og settinger fra Star Wars-universet.

Serieskaper Jon Favreau, som er filmskaperen bak filmer som Iron Man og Jungelboken, gjør en god jobb med serien som suksessfullt også klarer å skape andre historier enn de som sirkler rundt Skywalker-klanen. Det klarte Disney+ med The Mandalorian, og dette er en god nyvinning i så måte. Regien på første episode er ved selveste Robert Rodriguez og han leverer en actionrik atmosfære. Det hele er meget røft og westernpreget som i The Mandalorian. Produksjonsdesignet og kvaliteten på produksjonen er tvers igjennom imponerende og real filmkvalitet. Skuespillet er også meget potent og røft spilt av Temuera Morrison, som spilte Jango Fett (Boba Fetts far) i Star Wars - Episode 2 fra 2002.

Konklusjon
Alt i alt føler jeg dette treffer meg bra. Liker den litt søvnige actionrike westernstemningen der historien ikke går så alt for raskt i svingene og vi kan heller slappe mer av å nyte en av Star Wars-universets mest populære, mørke bikarakterer. Liker eventyret som åpenbarer seg i serien og actionen er kult gjennomført. Det er kjekt når det satses mer på TV-serier i disse tider hos de store streamingselskapene og med denne serien har Disney+ virkelig lagt seg i selen og delvis fulgt opp noe av suksessen til The Mandalorian.

Serien er dog aller best i første episode, etter det følges det opp, men det hele er ikke like gjennomført da og faller litt utover i serien, men i det store og det hele er dette solid nok, for dette er en serie du bør se enten du liker Star Wars eller er gått lei historien om alle de gode jedieridderne som er overrepresentert på film. Det er rett og slett veldig mange andre historier å fortelle i det rike Star Wars–universet, selv om undertegnede elsker magien til de første tre filmene som representerer noe helt eget i filmhistorien.

For å oppsummere er The Book of Boba Fett en kul serie som fortelles rolig og avbalansert med fokus på action fremfor å rushe fremover på historien som fortelles. De visuelle effektene er gode og serien leverer varene. Trekker noe på at engasjementet mitt synker noe utover episode for episode. Første episode er stor underholdning, og videre er resten solid det også, men det mangler noe for å løfte dette videre.

Anmeldelsen er basert på de episodene som ligger ute. Den blir oppdatert etter hvert som nye episoder kommer ut om undertegnede skulle skifte mening om noe eller noe trengs oppdateres.

[ Serien kan streames på Disney+ ]

Terningkast: 4+
Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Star Wars: Obi-Wan Kenobi - Obi-Wan Kenobi - Sesong 1
- Star Wars: Andor - Andor - Sesong 1: Blodseriøs og dyster Star Wars-serie
- Star Wars - Episode IX: The Rise of Skywalker - Skuffende siste innslag i Skywalker-sagaen
- The Mandalorian - The Mandalorian - Sesong 1: En fantastisk Star Wars-serie
- Solo: A Star Wars Story - Pen og detaljrik forhistorie om Han Solo
- Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi - Heidundrende underholdende generasjonsskifte!
- Rogue One: A Star Wars Story - Svært underholdende og Star Wars-tro!
- Star Wars: Episode VII - The Force Awakens - Kvalitetsspekket og imponerende underholdende kraftoppvåkning
- Star Wars: The Clone Wars - En dårlig start på en fantastisk serie
- Star Wars - Episode 3 - Sithene tar hevn - Klisjemessig, men med kul bakgrunnshistorie
- Star Wars - Episode 2 - Klonene Angriper - Bedre og mer severdig enn sin forgjenger
- Star Wars - Episode 1 - Den Skjulte Trussel - George Lucas, hva skjedde?
- Star Wars - Episode 6 - Jedi-Ridderen Vender Tilbake - Den gode gamle Star Wars-finalen
- Star Wars - Episode 5 - Imperiet slår tilbake - Oppvisning i effektmakeri, underholdning og filmkunst
- Star Wars - Episode 4 - Stjernekrigen - Eventyrlig sci-fi på sitt beste

Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Star Wars: The Clone Wars - En dårlig start på en fantastisk serie

Diskusjon

Les mer om tv-serien
Gjennomsnittskarakter:
(4,5 av 6 - 20 stemmer)

Kritikker i media

 • The Book of Boba Fett
 • Fat Guys at the Movies
 • Verdens Gang
 • Collider.com
 • Commonsensemedia.org
 • Filmtopp.se
 • Capital Times
 • Thepostathens.com
 • Filmfront
 • Videomagasinet.no
 • Barnevakten.no
 • Leisurebyte.com

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

 

«Den første julen i Skomakergata»

 

«There's Something in the Barn»

 

«The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

   Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk