Etter at skurken Mysterio avslørte den virkelige identiteten til Spider-Man, må Peter Parker stå opp for hva han er, og hva han har gjort. Verden henger etter ham konstant, og de han er mest glad i settes i fare. Peter ber derfor Doctor Strange om hjelp til å reversere verdens kunnskaper om hvem han er, men i prosessen rives et hull i verden opp, og mektige fiender slipper igjennom!
Det har vært en lang ferd også for denne filmen det siste året. Etter flere utsettelser på kinolansering, kan endelig Jon Watts sin skildring av Peter Parker og co slippes løs, også her hjemme.
Tidshopp, multivers og krysninger mellom verdener er noe historien fokuserer mye på, spesielt den første timen. Det er småmorsomt innimellom, dog også litt rotete, gnålete og “klassisk” effektfilm over det hele.

Men så…! Den siste halvdelen av No Way Home overrasker, stort! Her skal selvsagt ingen spoilers ødelegge noe som helst, men la oss bare beskjedent si at det filmen og historien her gjør, er noe man knapt har sett noen gang tidligere, i filmhistorien.
Etter et sentralt vendepunkt, kommer det twister som vil bli snakket om i lange tider fremover, og historien byr på emosjonelt rørende enkeltscener det både står stor respekt av og som funker riktig så bra.

Dette siste er viktig, fordi filmen blir til noe mer enn “bare” øredøvende effektunderholdning, der den tilfører elementer som gjør at vi virkelig bryr oss om karakterene.

Sluttscenen er også sjeldent lang, og er lagt til en setting og sted som gjør den “enkel, men tydelig, solid og heftig. Det er slike “rene” scener som også funker best i No Way Home. De er liksom mer stilfulle, og drukner ikke i visuelt støy, slik mer voldsomme scener ofte har en tendens til å gjøre, hvor disse derfor fort mister effekt og ikke gjør noe inntrykk.

Spider-Man: No Way Home handler om så mye, men deriblant dreier det som om en mulig ødelagt ungdomstid. Dette gir kraftig gjenklang i vår egen verden om dagen, hvor to år med korona har “ødelagt” millioner av unges liv, og hverdag. Ikke rart det ble oppstandelse da filmen, igjen, ble utsatt, for det er søren meg ikke vanskelig å skjønne hvor skuffende dette må være, om man har gledet seg stort til denne filmen. Men hør mine ord: ventingen var verdt det folkens, for denne filmen skiller seg virkelig ut i mengden superheltportretter!
(Foto/Copyright: SF Studios/Sony Pictures/Matt Kennedy)
Les også anmeldelser i samme filmserie:
Guardians of the Galaxy Vol. 3 - Fullspekket tull og tøys, med nerve og sjarm!
Ant-Man and the Wasp: Quantumania - Småvittig, pent og fullstendig CGI-galskap.
Spider-Man: Across the Spider-Verse - Animasjons- og popkunst i særklasse!
Doctor Strange in the Multiverse of Madness - Herlig særpreg, i "nok en" Marvel-film.
Thor: Love and Thunder - Simplere handling, mer humor, men grei underholdning
Black Panther: Wakanda Forever - En vakker, dyster og sorgtung affære.
Black Widow - Heftig og morsomt om Black Widows fortid.
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings - Et friskt, morsomt og fengende Marvel-eventyr, faktisk!
Eternals - Smak av noe fabelaktig, i langdrøyt superheltepos.
Captain Marvel - Moderne, men på grensen til usjarmerende
Avengers: Endgame - Den episke avslutningen på en episk saga
Spider-Man: Far from Home - Unge Spider-Man sjarmerer igjen!
Black Panther - Spektakulær og kompleks, i en annerledes superheltfilm!
Avengers: Infinity War - Underholdende totalgigantisk stormannsgalskap
Ant-Man and The Wasp - Underholdende om mauren og vepsen, men brodden mangler.
Spider-Man: Into The Spider-Verse - En mesterlig animasjon av oppfinnsom fortellerglede!
Guardians of the Galaxy Vol. 2 - Spekket og høy underholdningsfaktor
Thor: Ragnarok - Marvel pøser på!
Spider-Man: Homecoming - Sjarmerende og morsom Spider Man-reboot
Captain America: Civil War - Godt og gjennomarbeidet om heltesplittelse!
Ant-Man - Snålt, sjarmerende og passe morsomt
Avengers: Age of Ultron - Noe tomt, dødt og veldig uengasjerende over galskapen...
Captain America: The Winter Soldier - Storslått effektaction av et Marvel-høydepunkt!
The Amazing Spider-Man 2 - Sterkere oppfølger om Peter Parker
Guardians of the Galaxy - Latterfest mens universet henger i en tynn tråd
Iron Man 3 - Spektakulær og bunnsolid slutt på trilogien
Thor 2 - Fabelaktig visuell mørk verden
The Amazing Spider-Man - Overraskende gledelig ny begynnelse
The Avengers - Kul superheltaction for massene som gir deg mye bangs for bucks
Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
Spider-Man: Far from Home - Unge Spider-Man sjarmerer igjen!
Spider-Man: Homecoming - Sjarmerende og morsom Spider Man-reboot
Cop Car - En (ikke) helt vanlig dag for to gutter...
Les også andre anmeldelser av utgivelse:
Spider-Mans ultimate fan service?