Et topphemmelig romvåpen kommer på avveie og dette blir en stor trussel. James Bond blir satt inn i jakten for å få kontroll over situasjonen igjen...
James Bond er tilbake og denne gangen er det programmerere og hackere som stor i sentrum. Der kommer selvsagt Bond til kort så han må alliere seg med en russisk skjønnhet som også kan dette faget. Sammen må de kjempe mot overmakten og for å redde verden fra en katastrofe. For å fortelle litt om hva som venter oss, kan jeg nevne at vi får innslag av heftig flyakrobatikk og mye eksplosjoner. Det blir innslag av raske biler og James Bond kjører tanks i gatene i Russland og et spesielt militærtog er med i filmen.
En ny era James Bond er i gang da Pierce Brosnan inntar førersetet. Han innehar den rette sjarmen, timing og barskhet som skal til for å fylle en slik rolle. Men som vanlig er han ikke alene, han må nemlig kjempe mot en skurk i Sean Beans skikkelse og får også brynt seg på en kvinnelig skurk i Famke Janssen.
Alltid så velspillende Judi Dench er også ny i denne filmen som en ny kvinnelig M. Den gamle ringreven Desmond Llewelyn holder fortsatt koken i denne Bond-filmen og spiller sin vante rolle som Q. Samantha Bond spiller Moneypenny. Bonds store kjærlighet i denne filmen står Izabella Scorupco for i hennes rolle som den russiske programmereren Natalya Simonova. Vi møter også Harry Potter-stjernen Robbie Coltrane i en birolle.
Filmen baserer seg på en bok av John Gardner som i likhet med skaperen av bokseriens skaper Ian Flemming også skriver James Bond-bøker. I likhet med historien skal også en hver Bond-film ha en tittelmelodi. Her er det Tina Turner strømmer ut av høyttalerne med en passende og catchy Bond-låt som var veldig populær i sin tid.
Filmskaperne forsøker enda en gang å videreføre Bond-serien med ny vri. Pierce Brosnan er ny Bond og han gjør en god entre på lerretet. Han klarer å gjøre en langt på vei vellykket film og det er blitt en verdig Bond-film. Med masse action, spenning og små porsjoner med humor underveis. Heldivis kjenner jeg igjen Bond-stemningen opp i alt det nye. Dette er med andre ord en Bond-film jeg kan si meg fornøyd med.
Metro Goldwyn Mayer (MGM), United Artists, Danjaq Productions, Eon Productions Ltd.