Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES

Filmfront.no bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi en bedre brukeropplevelse. Se link over for hva informasjonskapsler brukes til.
Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast

Anmeldelse av James Bond - GoldenEye, engelsk (britisk) film fra 1995

Action, Eventyr, Thriller Spilletid: 130 minutter Aldersgrense: 15 år

Ny era av James Bond begynner bra

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 30.08.2009]

Et topphemmelig romvåpen kommer på avveie og dette blir en stor trussel. James Bond blir satt inn i jakten for å få kontroll over situasjonen igjen...

Annonse:

James Bond er tilbake og denne gangen er det programmerere og hackere som stor i sentrum. Der kommer selvsagt Bond til kort så han må alliere seg med en russisk skjønnhet som også kan dette faget. Sammen må de kjempe mot overmakten og for å redde verden fra en katastrofe. For å fortelle litt om hva som venter oss, kan jeg nevne at vi får innslag av heftig flyakrobatikk og mye eksplosjoner. Det blir innslag av raske biler og James Bond kjører tanks i gatene i Russland og et spesielt militærtog er med i filmen.

En ny era James Bond er i gang da Pierce Brosnan inntar førersetet. Han innehar den rette sjarmen, timing og barskhet som skal til for å fylle en slik rolle. Men som vanlig er han ikke alene, han må nemlig kjempe mot en skurk i Sean Beans skikkelse og får også brynt seg på en kvinnelig skurk i Famke Janssen.

Alltid så velspillende Judi Dench er også ny i denne filmen som en ny kvinnelig M. Den gamle ringreven Desmond Llewelyn holder fortsatt koken i denne Bond-filmen og spiller sin vante rolle som Q. Samantha Bond spiller Moneypenny. Bonds store kjærlighet i denne filmen står Izabella Scorupco for i hennes rolle som den russiske programmereren Natalya Simonova. Vi møter også Harry Potter-stjernen Robbie Coltrane i en birolle.

Filmen baserer seg på en bok av John Gardner som i likhet med skaperen av bokseriens skaper Ian Flemming også skriver James Bond-bøker. I likhet med historien skal også en hver Bond-film ha en tittelmelodi. Her er det Tina Turner strømmer ut av høyttalerne med en passende og catchy Bond-låt som var veldig populær i sin tid.

Filmskaperne forsøker enda en gang å videreføre Bond-serien med ny vri. Pierce Brosnan er ny Bond og han gjør en god entre på lerretet. Han klarer å gjøre en langt på vei vellykket film og det er blitt en verdig Bond-film. Med masse action, spenning og små porsjoner med humor underveis. Heldivis kjenner jeg igjen Bond-stemningen opp i alt det nye. Dette er med andre ord en Bond-film jeg kan si meg fornøyd med.

Se om film er på streaming:

Les også anmeldelser i samme filmserie:
- James Bond: No Time to Die - Bond er tilbake, og man blir både shaken and stirred!
- James Bond: Spectre - En litt blandet opplevelse, men fremdeles svært underholdende
- James Bond - Skyfall - Imponerende Bond-løft!
- James Bond - Quantum of Solace - Usammenhengende og uklar actionkompott
- James Bond - Casino Royale - Topp James Bond-underholdning!
- James Bond - Die Another Day - Et dårlig farvell fra Brosnan
- James Bond - The World Is Not Enough - Denne Bondfilmen er ikke bra nok!
- James Bond - Tomorrow Never Dies - Mer intens enn GoldenEye, men fungerer ikke like godt
- James Bond - Med Rett Til Å Drepe - Får spenningen tilbake
- James Bond i Hemmelig Tjeneste - Lazenby ble Bond for bare en film
- Casino Royale - Litt skuffende, men tar seg opp mot slutten
- James Bond i Japan - Bondaction sånn midt på treet
- James Bond - Operasjon Tordensky - Langt på vei en vellykket James Bond-film
- James Bond - Goldfinger - Den beste Bondfilmen for sin tid!
- James Bond - From Russia With Love - Følger greit opp
- James Bond - Dr. No - Storstilt spionaction med glimt i øyet

Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Memory - Kjedelig thriller med uforløst potensiale
- The Foreigner - Konspirasjonsthriller med innslag av legenden Jackie Chan.
- Green Lantern - Sett det bedre før...
- Edge of Darkness - Gibson er tilbake, men filmen er ikke like overbevisende
- James Bond - Casino Royale - Topp James Bond-underholdning!

Les også andre anmeldelser av utgivelse:
- En av de beste filmene i Bond-serien

Diskusjon

20.03.2011 sier Pål Frostad: Jeg har aldri helt hatt topp sansen for denne James Bond-filmen. Men det er mulig jeg liker den bedre om jeg ser den om igjen. Synes det er en del Bond-filmer som er bedre enn denne som Goldfinger og Casino Royale som jeg sitter helt øverst av de filmene. Men Goldeneye er jo ikke dårlig og er veldig god underholdning. Jeg tror jeg må se den igjen snart og se om jeg har revurdert mitt syn ;)
20.03.2011 sier Grotlo94: Korfor har denne 4 stjerner?! Goldeneye er uten tvil den aller beste James Bond filmen der ute! 6 stjerner er den fortjente karakteren! Skal få kjøpt denne filmen snart, vil så gjerne se den igjen!
Les mer om filmen

Storbritannia, USA

Språk:

Engelsk, Spansk, Russisk

Filmselskap:

Metro Goldwyn Mayer (MGM), United Artists, Danjaq Productions, Eon Productions Ltd.

Medvirkende

Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES