Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Children Of The Corn 2 (Children of the Corn 2 - The Final Sacrifice), amerikansk film fra 1992

Grøsser Spilletid: 92 minutter Aldersgrense: 18 år

Barna i maisåkeren skaper mer død...

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 14.08.2019]

Etter de grusomme og uhyggelige massemordene av alle voksne er livet er akkurat begynt å vende tilbake til det normale i landsbyen Gatlin. I nabobyen Hemingford tar innbyggerne imot de overlevende barna fra Gatlin. En dag ankommer journalisten John Garrett til byen med sin sønn for å skrive om de fryktelige hendelsene. Men en natt tar stillheten og harmonien slutt, og marerittene begynner på nytt. Den eneste måten å stopp galskapen på er å tilintetgjøre ondskapen som lever i maisåkeren, en gang for alle...

Annonse:

Jeg var ikke henrykt over den første ‘Children of the corn’-filmen, og trodde den skulle være kulere enn det den faktisk var. Derfor var det med lave skuldre og nedsunkne forventninger jeg tok fatt på andre film i filmserien. Det hele begynner stemningsskapende med med en kjellerlemsluke som blir åpnet så dagslys strømmer ned. Der kommer en politimenn ned og avslører en voldsom lukt og det viser seg at det blir funnet over 50 lik.

Barna som blir funnet i livet i den vesle småbyen blir transportert bort og skal plasseres i fosterhjem. Vi følger de samme ungene fra forrige film. Deres leder er like fanatisk og tror virkelig på ånden i maisåkeren. Det blir også tid for ung kjærlighet mellom en tenåringsbabe og en eldre blond tenåringsgutt. Det blir noen heftige kyssescener i maisåkeren som en avveksling fra alle drapene. Vi følger en mann i rosa skjorte som etterforsker mysteriet rundt maisåkeren, drapene og alle barna. Filmen involverer også en indianer som forklarer hvordan ting begynner å henge sammen.

Det er og har alltid vært litt skummelt med barn i skrekkfilm og særlig når de er med å medvirke til drap slik som her. Det skjer ikke det helt store i filmen, men likevel er filmen grei å se. Det er en okei flyt i filmen. Jeg liker dog den typiske Stephen King-stemningen som er i flere av hans filmatiserte verk. De visuelle effektene er som i første film ikke særlig gode. Det lyser tegnede effekter og annen fargebruk lang vei. Det gjør at når disse effektene blir brukt, så faller man litt ut av filmen, fordi det hele blir litt for glorete utført. Da er de praktiske effektene langt bedre som blir brukt til å skildre mord og annet.

Noen scener blir litt mer latterlige enn skumle. Det er blant annet rart når en eldre dame får et helt hus i hodet og over beina sine som hevn for at hun ikke liker barna og det de gjør. Hun skriker ut i det hun dør på en overdreven måte. Du får en scene fra en menighet der voodolignende tortur utføres av barna på en mann med hornbriller. Dette blir en blodig scene som utvikler seg fra neseblod til mer og mer plager før han ligger og spreller på gulvet i en blodpøl.

Det blir mer skrekk med barna som dukker opp over alt når noen skal dø. I noen scener er også barna riktig så skumle. Særlig når de tar ned en eldre mann med bare sprøyter som de stikker i ham. Ånden i maisåkeren får litt å gjøre på det er nesten som om han har predatorsyn, eller noe i den gaten. Det bygger opp mot det store oppgjøret i maisåkeren. Slutten er også helt ok til en slik film å være.

Konklusjon
Synes filmen har en viss skrekfilmsjarme, men ikke helt det store, hverken filmmessig eller underholdningsmessig. Men det er helt klart en del kule øyeblikk underveis og måter å presentere død på som er passe skrudd til. Filmen er en del svakere enn første film, men fremdeles greit severdig. Konseptet er fremedeles det samme, men vi får litt mer kunnskap om ånden i maisåkeren og litt mer hvordan ting hører sammen. Så er det ikke alltid at en slik forklaringsprosess gjør skrekkfilmer hverken skumlere eller bedre, men dette fremstår som helt ok om du likte første film. Du får mer av det samme og for deg som liker eldre skrekk, er dette ikke det verste man kan begi seg ut på, selv om filmen viser at den begynner å dra på årene i effektøyemed.

Terningkast: 3-
Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Children of the Corn 5 - Fields of Terror - Maisbarna danner nok en ny morderkult...
- Children of the Corn 4 - The Gathering - Fjerde film om maisbarna er blitt en slasher...
- Children of the Corn 3 - Maisbarn tar med seg ondskap til storbyen...
- Children of the Corn - De skumle maisåkerbarna liker ikke voksne...

Diskusjon

Omtalespalte: Skrekkfilm

I denne spalten trekker vi frem enkeltfilmer innenfor skrekkfilmens verden. Om det er en større kjent grøsser eller en mindre profilert slasher er ikke poenget, mer at filmen skiller seg ut som skrekkfilm, er verdt å fremheve av skrekkfilmer eller rett og slett bare engasjerer på et eller flere nivåer.

Skrekkfilmsjangeren dekker mange undergenre, men hvor fellestrekkene selvsagt ligger i spenningen, det skremmende, i grøsset, deres evner til å frembringe dette i oss. Om dette videre er en typisk slasher, eller mer i retning psykologisk thriller kan begge deler oppfattes som en variant av skrekkfilmen. Skrekkfilmspalten kan inneholde dybdeanalyser så vil det kunne være sjanse for at ting "røpes" mer enn i vanlige kinoanmeldelser.
Les flere spalteomtaler: Skrekkfilm
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(2,2 av 6 - 16 stemmer)

Kritikker i media

 • Children Of The Corn 2
 • sbs.is
 • skrekkfilm.com
 • Juicy Cerebellum
 • Filmfront
 • Variety
 • TVguide.com
 • Los Angeles Times
 • efilmcritic.com
 • Arkansas Democrat-Gazette
 • EmanuelLevy.Com
 • Washington Post

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Filmselskap:

Dimension Films, Corn Cobb Productions, Fifth Avenue Entertainment

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2020 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.