Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av King Kong, amerikansk film fra 1933

Eventyr, Fantasi, Thriller, Action, Grøsser Spilletid: 100 minutter Aldersgrense: 7 år

Eventyrfilmen som tok verden med storm

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 21.07.2009]

Karl Denham drar til en uoppdaget øy der han skal spille inn en film. Men øyen er mer eksotisk enn Denham noengang kunne drømme om. Han forsøker å fange og frakte med seg en kjempeapen Kong tilbake til Amerika hvor han skal vise den fram. Men alt går ikke helt etter planen...

Annonse:

Karl Denham er en karismatisk filmskaper. Han lager filmer på eksotiske øyer og i jungelen. Han har stramt budsjett og i all hast må han finne en ung pen dame til å spille hovedrollen før de i 'huj og hast' drar avgårde. Han finner tilfeldigvis en en yndige Ann Darrow som har dårlig med penger. Hun lar seg lokke av å bli filmstjerne. Mr. Denham bruker ikke kameramenn, han filmer selv siden en kameramann løp avgårde og ødelagte en scene da et neshorn kom løpende mot dem. Øyen de ankommer er meget eksotisk og de møter på både innfødte og dinosaurer i tillegg til kjempeapen.

Dette er først og fremst en eventyrfilm med en del action, men man får også tid til litt kjærlighet. Filmen begynner med det treffende gamle arabiske ordtaket: 'Og udyret så på det vakre ansiktet. Og det avsto fra å drepe. Og fra den dag var det som en død'. Dette beskriver godt filmen og en får vite litt om hva som venter en.

Rent teknisk må dette være en av de mest revolusjonerende store produksjonene i historien. Det er bra mye underholdning, historie og kreativitet i filmen. Dette har virkelig gjort stort inntrykk på folk selv i flere årtier etterpå. Og selv om spesialeffektene ikke er helt etter dagens standard klarer man virkelig å la seg sjarmere av filmen. King Kong er spekket med klassiske og storstilte scener og masse god action. For å vekke til live kjempegorillaen og dinosaurene er det brukt stop motion animasjon med stor vellykkethet.

Alt i alt er dette en både spennende film som er laget for begge kjønn. En har for eksempel filmhistoriens snodigste kjærlighetshistorie mellom kjempeapen og blondinen. Denne filmen har med andre ord alt en film skal ha for å underholde. Hvis du ikke liker sort hvitt som den originalt er laget i, kan du til se den restaurerte versjonen i farger. Undertegnede har kost seg med begge versjonene. Bedre blockbuster enn dette er det vanskelig å se for seg, i alle fall på 1930-tallet.
Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Kong: Skull Island - Svært fornøyelig og øyepen, men med klare svakheter
- King Kong - Årets popcornfilm 2005

Diskusjon

Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(5 av 6 - 23 stemmer)

Kritikker i media

  • Dagsavisen
  • Filmfront
  • Arbeiderbladet
  • RogerEbert.com
  • Moviemadness.blogg.no
  • Dagbladet
  • Aftenposten
  • Cinerama
  • 1000misspenthours.com
  • Verdens Gang

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Filmselskap:

RKO Pictures

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.