Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av One Missed Call, amerikansk film fra 2008

Mysterie, Thriller, Grøsser Spilletid: 87 minutter

Talemeldingen med dødens budskap...

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 02.08.2019]

Noen college-studenter oppdager plutselig noen uhyggelige talepostmeldinger på mobiltelefonene sine. Det viser seg også at meldingen er datert til nær fremtid. På hver melding hører studenten sin egen stemme i de siste øyeblikkene han eller hun er i live. Det blir også litt mer mystisk når også personen ender opp død til den tiden når talemeldingen er datert. Vi følger psykologistudenten Beth Raymond og etterforsker Jack Andrews. Sammen prøver de å finne ut av hva som virkelig er på ferde før deres egen død kan inntreffe...

Annonse:

Japaneren har og har hatt en rekke kule og nye skrekkfilmideer. Det er mange av de japanske skrekkfilmene som har blitt store fenomener og dette er en remake av den japanske skrekkfilmhiten ‘Chakushin ari’ fra 2003. Jeg har dessverre ikke lagt mine øyne på originalen før jeg så denne filmen ved en tilfeldighet og det samme gjaldt at jeg ikke rakk å sjekke kritikkene før jeg så filmen. Det var gjerne like greit, fordi de ville kanskje ødelagt inntrykket før filmen…

Jeg så filmen med et åpent sinn og visste absolutt ingenting om filmen. Og i godt selskap er ikke jeg en som rakker ned på filmer og ødelegger inntrykket for andre, og denne filmen har alle de vanlige skrekkfilmklisjeene og ikke så mye nytt å by på av noe slag. Men siden jeg ikke hadde sett originalen, så hadde filmen i alle fall noe å by på for meg historiemessig, selv om det er en del her som ikke henger helt på greip alltid på flere plan, og da tenker jeg ikke på at plottet er usannsynlig i seg selv, men synes heller at en del ting var direkte rotete fortalt.

Selve konseptet er jo litt artig. Det er jo i tråd med de typiske skrekkfilm-virusene. Det vil si en ring av mord som fører til et annet mord og så videre. Liker detektivhistorien i filmen, men synes ikke at dette blir i nærheten av så spennende som jeg skulle ønske meg. Det er riktignok noe mystikk i filmen og vi blir med hovedpersonen i hennes etterforskning over hva som virkelig skjer. Ikke helt ulikt det vi får i ‘The Ring’ og lignende. Derfor skiller dette seg ikke nok ut i mengden. Og når vi litt for raskt finner ut at dette er basert på overnaturlige saker, så forsvinner også litt av det som kunne vært en liten undring i filmen. Da blir det bare for oss å få servert historien om hvordan dette henger sammen og eventuelt hvordan dette startet.

Som skrekkfilm hadde ikke filmen så mye å by på. Jeg skjønner at dette er forsøk på en nifs film med både spøkelser og mobiler uten batteri som plutselig ringer, men synes ikke filmskaperne klarer å knekke skrekk-koden med denne tamme forestillingen. Det er riktignok en del jumpscares i filmen, men jeg synes at asmsainnhalatorjumpscaren kunne de spart seg for. Den tok kaken av dumhet. Ellers er det også en del scener som er mer ufrivillig morsom enn skremmende, og det ødelegger også noe av inntrykket.

Filmmessig er dette ikke en topp film som ikke er noe mesterverk på noe plan. Regissør Eric Valette klarer aldri helt å skape den rette stemningen. Det er riktignok en del ting som kunne vært skremmende under andre forhold, men stemningen og mystikken blir brutt gang på gang og inntrykket faller da helt i grus. Filmen forsøker også å bruke skremmende bilder av døde personer og annet overnaturlig som den flasher mot oss, men det blir litt mye av det og de som skal være skremmende, føler man er litt for ufarlig og det blir også litt for raskt åpenbart at hovedpersonen skal bli skånet, og det ødelegger også en del av moroa å ane det.

Konklusjon
Dette var en helt ok film å se, for meg som har sett en del b-filmer i det siste, men dessverre kan ikke filmen sies å være særlig vellykket innenfor sin sjanger. Filmen feiler med å bygge opp rundt rollefigurene og skape noe vi kunne brydd oss om. Filmen bruker også en del dataeffekter som pøses mot oss, men de er ikke veldig gode og ‘naturlige’ innenfor filmens univers. Filmen har heller ikke noen scener som klarer å holde på skrekkfilmillusjonen mer enn kanskje et sekund om gangen. Om du ikke har sett denne, så ville jeg kanskje heller vurdert den japanske originalen istedet, som skal være langt bedre i følge de som har sett den.
Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Ett ubesvart anrop 3: Final - Klassebildeforbannelsen...
- 2 Ubesvarte Anrop - Oppfølgeren til den japanske skrekkfilmen med mobilviruset...
- One Missed Call - Mobilvirus med dødens budskap...

Diskusjon

Omtalespalte: Skrekkfilm

I denne spalten trekker vi frem enkeltfilmer innenfor skrekkfilmens verden. Om det er en større kjent grøsser eller en mindre profilert slasher er ikke poenget, mer at filmen skiller seg ut som skrekkfilm, er verdt å fremheve av skrekkfilmer eller rett og slett bare engasjerer på et eller flere nivåer.

Skrekkfilmsjangeren dekker mange undergenre, men hvor fellestrekkene selvsagt ligger i spenningen, det skremmende, i grøsset, deres evner til å frembringe dette i oss. Om dette videre er en typisk slasher, eller mer i retning psykologisk thriller kan begge deler oppfattes som en variant av skrekkfilmen. Skrekkfilmspalten kan inneholde dybdeanalyser så vil det kunne være sjanse for at ting "røpes" mer enn i vanlige kinoanmeldelser.
Les flere spalteomtaler: Skrekkfilm
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(2 av 6 - 27 stemmer)

Kritikker i media

 • One Missed Call
 • Newsday
 • Commercial Appeal
 • San Antonio Express-News
 • BBC
 • Timeout.com
 • Movie Metropolis
 • Sacramento News & Review
 • slantmagazine.com
 • Verdens Gang
 • Filmfront
 • 8mm.no
 • Captain Charismas Filmblogg
 • Cinemablend.com
 • Filmbyen

Land:

USA, Japan

Språk:

Engelsk

Filmselskap:

Intermedia Films, Alcon Entertainment, Equity Pictures Medienfonds GmbH & Co. KG IV, Missed Call Productions, Kadakowa Pictures, Kadokawa Pictures

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.