Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker coockies for å logge inn og innhente samtykke.

Vi bruker tredjeparts Cookies for:
- Høre podcast med Spotify
- Streamingwidget til Justwatch for å vise om hvilke streamingplatformer en film er tilgjengelig på.

Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast

Anmeldelse av A Better Tomorrow II (Ying hung boon sik II), kinesisk (hong kong) film fra 1987

Action, Kriminal, Thriller, Drama Spilletid: 105 minutter

Omtalespalte: Actionfilm

Her finner du omtaler av actionfilmer.
Les flere spalteomtaler: Actionfilm

John Woo med en mer actionfylt oppfølger til sin gjennombruddsfilm

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 28.07.2019]

Sung Tse-ho har sittet i fengsel et par år, men blir tilbudt å hjelpe politiet med å fakke en falskmynterbande. Hans oppdrag blir å spionere på sin tidligere sjef og mentor, Lung Sei. Mot dette skal Sung få slippe ut av fengsel tidligere. Ho er fortsatt lojal mot sin bror Kit, men ting endrer seg da han oppdager at Kit jobber undercover i samme sak. Det gjør at Ho forsøker å beskytte sin bror som venter barn sammen med sin kone Jackie. De to brødrene bestemmer seg da om å samarbeide i etterforskningen. På veien oppdager de at Mark Lee har en fortapt tvillingebror, Ken. Han er en tidligere gjengmedlem som forlot Hong Kong som tenåring for å reise over Amerika og starte restaurant i New York City. Men Ken får nok å stri med når hans fortid innhenter ham i det Lung kommer til New York...

Jeg likte godt første omgang i filmserien ‘A better Tomorrow’ og var derfor svært engasjert når jeg satte meg ned med andre film i rekken. Den populære gjengen fra første film er alle tilbake igjen for å lage oppfølgeren. Filmen åpner med noen gjensyn og oppsummeringer av første film. Og deretter fortsetter handlingen et par år senere. På grunn av populariteten til Chow Yun Fat, ble det laget en ny rollekarakter som tvillingbror til ‘Mark’, ettersom mark ble drept i forrige film.

Skuespillerne gjør en bra innsats og da særlig den alltid så velspillende Leslie Cheung. Men det er Lung Ti som spiller hovedrollen som Cheungs rollefigurs bror i filmen. Det tar også litt tid før Chow Yun Fat kommer inn i bildet, siden hans nye rollefigur først må introduseres skikkelig. Men Chow Yun Fats prestasjon merkes i filmen der han bruker mye av sin karisma. Hans rollefigur kommer inn i filmen med mye sjarme og humor i sin overdrevne artige rollefigur som alltid er litt ‘over the top’. Det er moro med hans Gudfarenparodi eller hans fremføring av DiNiros replikk fra ‘Taxi Driver’ og flere andre kule øyeblikk i filmen.

John Woo viser at han kan lage god actionpreget film og er tilbake som regissør i denne oppfølgeren til hans store gjennombruddsfilm. Det er mye mer action i denne oppfølgeren enn i første avsnitt av A better Tomorrow. Igjen får vi se John Woos ‘slow motion’-effekter brukt i mange av actionsekvensene for å piffe dem opp. Det blir også innslag av eksplosjoner og annet kult i tillegg til mange dødelige våpenscener. Scenene mot slutten tar virkelig av og der blir nærmest utallige folk skutt på veldig kort tid i en av filmhistoriens mest intensive drapsscener. Akkurat der skimter vi litt av det geniale til John Woo som han skulle fullbyrde i actionmesterverket, ‘Hard Boiled’.

Woo er god på action og du får mye av det her og den er også veldig ‘over the top’ med en ‘kill count’ nærmere hundre med utallige kuler som pumpes mot de vedkommende offerne. Det blir en rekke scener med overdreven blodsprut og høy ‘gore’-faktor. Det sprutes ut av brystet i det det skytes og lampeskjermer blir overøst med blod. Det er mange kule actionscener i filmen med skyting med to pistoler imens rollefiguren kaster seg ned en trapp. Vi får også vi se Chow Yun Fats rollefigur leke med en pumpehagle og der er ingen tøffere enn ham.

Filmen begynner som et drama og utvikler seg til en del action etterhvert. Det er et stor alvor i filmen som føles ganske mørk til tider. Filmen har flere veldig mørke scener som mishandling på en mentalinstitusjon, drap av barn og grove voldsskildringer og annet dystert materiale. Fotoarbeidet er stilig i filmen. Det blir brukt en rekke kule kameravinkler og måter å bevege kameraet som gir mye tilbake til filmen. Filmen har også en fortellerstemme for å forklare hva som skjer mellom slagene. Dette er ikke hundre prosent vellykket, men kanskje nødvendig likevel for å fortelle mye på kort tid.

Konklusjon
Filmen har overraskende mye drama i seg og føles ganske mørk til tider, men det er også litt brytning med mye vold og små humoristiske innslag. Og selv om første film av 'A better Tomorrow' er bra, likte jeg denne filmen enda bedre. Denne har mer action og kule øyeblikk enn første film som var litt mer nedpå og ikke så voldsom i stilen. Jeg har lært meg å sette pris på John Woo som filmskaper, og dette er virkelig en gjennomført film der actioninnslagene er noe utenom det vanlige. Og selv om dette dras litt langt, så er dette meget underholdende. Noen av rollefigurene føles også litt for skrudd til og det gjør at du føler du ikke får samme dybden i materialet, men det er raskt glemt etter at actionen setter inn og du får det du føler du betaler for.

Les også anmeldelser i samme filmserie:
- A Better Tomorrow III - Forhistorien til ‘A Better Tomorrow’ finner sted på midten av 1970-tallet...
- A Better Tomorrow - John Woos første store filmhit

Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Red Cliff - Kinesisk krigsunderholdning med store, episke slag
- Paycheck - Futuristisk action med stil over substans Woo-style
- Windtalkers - Solid krigsfilm
- Mission - Impossible 2 - Usannsynlig og underholdene
- Face/Off - Svært underholdende 90-talls konseptaction
- Broken Arrow - Gøy 90-tallsaction, men ikke så mye mer…
- Hard Target - Mye bedre enn først fryktet
- Hard-Boiled - En actionfest uten sidestykke!
- Once a Thief - Frekke tyverier med kul action og noe humor

• Cinemagazine.nl

Land:

Hong Kong

Språk:

Engelsk, Kantonesisk (Kinesisk), Mandarin (Kinesisk)

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

«Den første julen i Skomakergata»

«There's Something in the Barn»

«The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»

Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk