Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker coockies for å logge inn og innhente samtykke.

Vi bruker tredjeparts Cookies for:
- Høre podcast med Spotify
- Streamingwidget til Justwatch for å vise om hvilke streamingplatformer en film er tilgjengelig på.

Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast

Anmeldelse av Stranger Things - Sesong 3, amerikansk tv-serie fra 2019

Drama, Grøsser, Thriller Spilletid: 60 minutter

Omtalespalte: TV-Serie / Sesong

Dette er en samling av anmeldelser av TV-Serier og sesonger av dem.
Les flere spalteomtaler: TV-Serie / Sesong
Underspalter:
- Streaming - Les flere.

Stranger Things - Sesong 3

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 06.07.2019]

Alt begynner rett på med et brak med forskere fra Russland som driver har begynt å forske på den andre dimensjonen de også. Året er 1985 og vi befinner oss midtsommers. Det begynner å skje mange mystiske hendelser i Hawkins i Indiana. Barna er nå blitt tenåringer og begynner å tenke på kjærester. Eleven er begynt å finne seg til rette som tenåringsjente og har fått Mike som kjæreste. Det liker ikke resten av guttegjengen som heller vil spille rollespill i kjelleren med ham, slik de alltid har gjort. Steve og Dustin fortsetter å være venner. Etter at portalen til den andre dimensjonen ble stengt i slutten av forrige sesong, viser det seg likevel at ondskapen gjemmer seg og terroriserer verden. Hva er å ferde?

Da er det gått over ett år siden forrige gang vi fulgte barna og resten av rollefigurene i Stranger Things. Det en serie og et univers jeg har blitt veldig glad og svært entusiastisk til på kort tid. Derfor var det med skrekkblandet fryd at jeg satte med ned med tredje sesong av en av mine ynglingsserier fra nyere tid og Netflix største juvel på seriehimmelen for oss som både liker sci-fi og nostalgi. Jeg elsker looken på serien som blander mye av det jeg liker på film med mye referanser til Stephen King og Spielberg og annen populærkultur som er så populært å blande inn i filmverk for tiden.

Første sesong begynte med å sultefore oss med info og gav oss en skrekk og sci-fi-blanding det stod stor respekt over. I andre sesong fikk vi se mer av hva den andre ‘verdenen’ hadde å by på av skrekk. I tredje sesong går ting ikke så mye lengre, men et monster er på plass og kjører mye av moroa. Nye elementer i denne sesongen er et litt Blob-aktig monster og noen skikkelig badass russiske storskurker. Igjen får vi bruke tid med Eleven som begynner å vokse til å transformeres til en ung kvinne. Sesongen veksler hele veien med moro med gjengen og den bakenforliggende sci-fipregede monsterhistorien. Liker fremdeles å bruke tid med de sjarmerende og kule rollefigurene som bakkes opp av solide rolleprestasjoner hos skuespillerne.

De visuelle effektene er storslåtte også i tredje sesong, og vi merker at sesongen har et høyere budsjett, selv om resultatet også føles mer polert og simplere i formen. Serien er fremdeles fengende, men mangler litt av det siste lille ekstra som de to første sesongene hadde. Det mangler dog ikke på action og spenning i denne tredje omgangen. Dette beveger seg nemlig over til popcornsegmentet så det holder. Hyllesten til populærkultur er med denne gangen også. Vi blir blant annet med på kino når filmen ‘Day of the Dead’ og ‘Back to the Future’ har premiere. Musikken er også på plass og svært viktig for å binde dette flotte popcornverket sammen.

Sesongen tar mer og mer av mot slutten. Alt er på grensen til det parodiske til tider, men heldigvis klarer serieskaperne å balansere resultatet innenfor for det akseptable. Mystikken er der fremdeles, men historiefortellingen er litt mer rett frem og ikke like elegant denne gangen. Synes heller den skumle stemningen er litt borte, og dette føles mer som lettere actionfylt underholdning. Det blir også forsøk på litt humor mellom slagene, men det er ikke alt som treffer helt blink, men til tross for dette, har sesongen fremdeles mye sjarme å by på.

Konklusjon
Tredje sesong har mer fartsfylt action og med høyere tempo i handlingen enn de foregående sesongene. Det synes jeg sesongen preges litt av også. For vel er dette spennende, men det blir nesten for mye av det gode noen ganger også. Jeg likte den skrekkaktige atmosfæren med all mystikken og den deilige sci-fien, men det er sesong tre gått litt bort i fra, samtidig som det som er igjen rendyrkes ganske godt. Det er mulig gjort for å treffe bredere og nå nye målgrupper av seere. Skulle ønske at sesongen kunne gravd mer i mystikken rundt den andre dimensjonen, men det jeg får er likevel greit spennende. Igjen får vi munnrappe replikkvekslinger fremført av sjarmfulle nerder. Jeg hadde veldig høye forhåpninger til denne tredje sesongen og den føltes litt annerledes enn jeg hadde trodd på forhånd, men jeg skal ikke klage over dette, selv om alt var et hakk ned fra første og andre sesong. Med andre ord var dette en fin sommeropplevelse som du bør se om du likte de to første sesongene.

Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- The Adam Project - Småkul tidsreisefilm på Netflix…
- Natt på museet: Gravkammerets hemmelighet - Alle gode ting er ikke alltid tre, bare på terningen...
- The Internship - En 2 timer lang reklamefilm for Google
- Real Steel - Helt grei skuring for målgruppen
- Natt på Museet 2 - Morsommere og med mer å følge med på
- Den Rosa Panteren - Plump nyinnspilling
- Natt på Museet - Museumshumor med Ben Stiller
- Dusinet fullt - Karriere eller familie?
- Big Fat Liar - En tenåring og en løgner kjemper et slag om sannheten...

Les også andre anmeldelser av utgivelse:
- Stranger Things - Sesong 1: Et mesterverk
- Stranger Things - Sesong 1 - Feteste Netflix-serien ever!
- Stranger Things - Sesong 2: Alt man kan ønske seg fra en oppfølger
- Stranger Things - Sesong 2 - Følger opp suksessen!
- Stranger Things - Sesong 3: Den beste sesongen så langt!
- Stranger Things - Sesong 3: Spoiler-anmeldelse/analyse
- Stranger Things - Sesong 4: Mørkere og mer skrekk

Diskusjon

08.11.2016 sier Jacob: Kommentar på Pål Frostad sin omtale 'Stranger Things - Sesong 1 - Feteste Netflix-serien ever!': God anmeldelse! Ble også mektig imponert av denne. Stemningen, skuespillerne, det store rollegalleriet og musikken er som du sier helt rå.
Les mer om tv-serien

• SciFiNow
  • Serienytt.no
  • Wegotthiscovered.com
  • Collider.com
  • Skont Productions (Youtube)
  • Sistestopp.com

Språk:

Engelsk

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

«The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»

Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk