Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Saw 6 (Saw VI), amerikansk film fra 2009

Grøsser, Mysterie, Thriller, Kriminal Spilletid: 91 minutter

Trailere

  Saw 6 - Trailer 05.11.2009

Torturlabyrintene er av den samme gamle sorten...

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 15.06.2019]

Etter at FBI-agenten Peter Strahm var nær ved å avsløre omstendighetene rundt seriemorderen Jigsaw, ble han offer for død i de utspekulerte dødsfellene typisk for seriemorderen. Politietterforsker Hoffman tok nemlig over det djevelske spillet til Jigsaw, og har laget fæle planer for en hensynsløs kundebehandler i et forsikringsselskap og hans seks medhjelpere. FBI kommer stadig nærmere å fakke Hoffman, det gjør at han mures opp i et hjørne med få utveier. Hoffman ønsker at hans offer skal se døden og med det verdsette livet. Det store spørsmålet er da hvem som bestemmer om de skal leve eller dø...

Annonse:

Velkommen til nok en ny Sawfilm. Filmene har blitt så veldig populære verden over og var et godt besøkt innslag rundt Halloween da de hadde kinopremiere. Filmene var faktisk så pop at Saw-serien er blant de aller mest populære skrekkfilmseriene noensinne. Det er svært imponerende for slike

Saweventyret fortsetter nå uten Jigsaw, og det er synd, da det var ham som gjorde dette verdt å se. Eller det vil si hans stemme lever videre da. Vi får dog se skuespilleren, Tobin Bell, i enkelte scener fra fortiden eller i syner, men dette er ikke nok til å kjøre hele showet.

Filmen starter på svært ekkelt vis med folk som må ofre kroppsdeler for å la være å bli skrudd inn hjernen på. Med andre ord får du nok en film om torturporno, men ikke denne gangen av ypperste kvalitet og mer lignende en ‘rett på video’-film.

Filmen er også litt tam i formen og drivet er ikke det største. Filmen forsøker på å skape noe nytt innhold og fortelle oss mer om kroppslabyrintene. Men det er ikke mye vi ikke har sett før. Det har gått litt inflasjon i Saw-filmene. Filmskaperne forsøker dog å gi oss nye kroppslabyrinter, men jeg er gått litt lei den enkle oppskriften som snart føles oppbrukt. Kjenner med andre ord at denne filmen ikke fanger den helt store interessen.

Synes ikke filmen klarer å overraske meg på noe punkt. Dette blir nesten bare gammelt oppgulp fra de andre filmene. Og jeg lurer på hvor det blir av oppfinnsomheten til filmskaperne? Det burde gå an å lage en bedre film enn dette, men det er kanskje vanskelig å finne opp nytt krutt i den sjette filmen, når filmserien allerede er dratt ut så mye som det den har. Og nesten uansett hva slutten skulle bli for en Saw-film, så ser det ut som om filmskaperne alltid finner en vei å tyne ut enda en film av torturtuben.

Konklusjon
Alt i alt er dette en film som ikke har så mye bra ved seg. Filmen var dog inne på noe med å kritisere skruppelløse forsikringsselskap som profitterer på sine klienters svakheter. Uheldigvis er det alt denne filmen stiller opp med. Resten blir rett og slett for svakt for en film som gikk på kino. Synes filmen bare selger på at den er en del av Saw-serien og det er det. Ellers er det ikke mye Kevin Greutert klarer å stille opp med i sin debutfilm som regissør.

Terningkast: 2+
Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Jigsaw - Så var det påan igjen, eller...?
- Saw 7 - 3D - Forsøk på avslutning av Saw-franchisen...
- Saw 5 - En Saw-film på det jevne
- Saw 4 - Morderen er død, men marerittet er bare akkurat begynt...
- Saw 3 - En ny Saw-film om tortur og lidelse
- Saw 2 - Jigsaw fortsetter torturen...
- Saw - Fascinerende og jævlig puslespill

Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Saw 7 - 3D - Forsøk på avslutning av Saw-franchisen...

Diskusjon

07.10.2011 sier Grotlo94: Ikkje så gale som eg hadde trudd, holder deg ved utkanten av stolen heile tiden! Skal se den siste i morgen! :)
11.12.2009 sier Aylar Von Kuklinski: Nå har jeg nettopp sett den gratis på nettet hele 2 måneder før mann kan få kjøpt den i butikkene, og det finnes så mye bra å si om den filmen. Men kort fortalt: DETTE ER DEN BESTE SPLATTER-FILMEN I HISTORIEN! :)

Sterk terningkast 6.
De som ikke liker denne må være temmelig skrudd! :)
26.03.2009 sier mortenmm: Storli, hvordan går det an å like slikt søppel? Første saw filmen var bra, det var noe nytt og spennende, men de 5(!!) andre går bare en vei, og de siste er ikke verdt dvdene de brennes på en gang! Få slutt på denne evige piningen og slutt med oppfølgere!
24.03.2009 sier Innaktiv_bruker_100: Kan bli morsomt å se den filmen der ja. Håper den blir litt bedre enn den siste :p
22.03.2009 sier Aylar Von Kuklinski: Gleder meg masse til denne kommer på dvd om et år! Da skal jeg banne på at jeg skal være rask med å se den! Elsker Saw!

Omtalespalte: Skrekkfilm

I denne spalten trekker vi frem enkeltfilmer innenfor skrekkfilmens verden. Om det er en større kjent grøsser eller en mindre profilert slasher er ikke poenget, mer at filmen skiller seg ut som skrekkfilm, er verdt å fremheve av skrekkfilmer eller rett og slett bare engasjerer på et eller flere nivåer.

Skrekkfilmsjangeren dekker mange undergenre, men hvor fellestrekkene selvsagt ligger i spenningen, det skremmende, i grøsset, deres evner til å frembringe dette i oss. Om dette videre er en typisk slasher, eller mer i retning psykologisk thriller kan begge deler oppfattes som en variant av skrekkfilmen. Skrekkfilmspalten kan inneholde dybdeanalyser så vil det kunne være sjanse for at ting "røpes" mer enn i vanlige kinoanmeldelser.
Les flere spalteomtaler: Skrekkfilm
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(2,4 av 6 - 18 stemmer)

Kritikker i media

 • Saw 6
 • skrekkfilm.com
 • Sørensen Exploitation Cinema
 • Cinemablend.com
 • Natt&Dag
 • Filmfront
 • Filmbyen
 • Film-nyt.dk
 • Verdens Gang
 • Dagbladet
 • Side2

Land:

USA, Storbritannia, Canada, Australia

Språk:

Engelsk

Filmselskap:

Twisted Pictures

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2020 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.