Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av The Highwaymen, amerikansk film fra 2019

Kriminal, Drama, Mysterie Spilletid: 132 minutter

Jakten på Bonnie og Clyde

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 10.04.2019]

Frank Hamer (Kevin Costner) er den aldrende og pensjonerte Texas Rangeren som blir hentet ut av pensjonisttilværelsen for å jakte ned Bonnie og Clyde. Hamer rekrutterer sin gamle kollega Maney Gault (Woody Harrelson), og skraper de sammen et team for å ha en sjanse mot de superfrekke bankranerne som hele tiden smetter unna FBI og de som forfølger dem med den største selvfølgelighet. Bak rattet på en Ford begynner Hamer og Gault å gjøre seg klar til krig. Men først må de spane og lære seg å bli komfortable med våpenarsenalet de skal bruke...

Annonse:

Dette er historien om Bonnie og Clyde. De herjet som bankranere under den store depresjonen i USA på 1930-tallet. Filmen begynner i en fangeleir i 1934. Der rømmer fangene når de får smuglet inn våpen. Og snart er Bonnie og Clyde på frifot med folket jublende rundt. Bonnie og Clyde var nemlig to enorme kjendiser under tiden de raidet landeveien med hele USAs kontinent som lekegrind. Lovens lange arm leker sisten med Bonnie og Clyde. Men det er en svært dødelig lek, i og med at Bonnie og Clyde kjører rundt i en bil væpnet til taket med våpen som nesten kunne tilhørt en hel arme alene. Filmen forteller den sanne historien om hvordan Bonnie og Clyde ble stoppet.

Jeg har sett klassikeren fra 1967, og var spent på hva Netflix kunne stille opp med mot den. Denne filmen er bygget opp som et drama. Liker hvordan filmen fanger tidsånden fra 1930-tallet. Men til motsetning til 1967-versjonen er ‘The Highwaymen’ skildret fra lovens side, og vi får ikke se så mye til ‘Bonnie og Clyde’, bare når våre slitne helter ser snurten av dem. Vi får se hvordan to karer av lovens lange arm forbereder seg til å kunne ha en sjanse til å stoppe Bonnie og Clyde. Det blir en del våpentrening for de eldre karene som er litt rusten i faget.

Det er litt artig å se at Kevin Costner er kommet inn i varmen igjen på filmlerretet. Costner var et stort ikon for sin tid og har spilt i veldig mange minneverdige filmer som han har vært med å prege med sin flotte karisma, godmodighet og utstråling. Og i denne filmen får vi se litt av hva Costner har å by på og han klarer å skape en trygg og god atmosfære med trygge verdier og en atmosfære vi er vant til å oppleve ham under. Woody Harrelson er også med og han har prydet og preget mange store filmer de siste årene i alt fra ‘Hunger Games’, ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ til ‘War for the Planet of the Apes’. Kevin Costner og Woody Harrelson har god kjemi seg i mellom og fungerer godt som filmens slitne tospann.

Filmen har en veldig kul men autentisk atmosfære. Bonnie og Clyde var veldig brutale og drepte bokstavelig talt all motstand på sin vei. Filmen flyter fint hele veien, selv om den er noe seig til tider. Det er heldigvis porsjonert ut interessante situasjoner og spennende konfrontasjoner underveis på veien til det store oppgjøret som vi skjønner må komme. Det blir en del scener med døde personer som ble offere for Bonnie og Clydes grusomme herjinger. Clyde-king-scenen er veldig kul. Der får vir virkelig se hva hovedrollefigurene duger til for første gang.

Stort sett er filmen stilreint og enkelt skildret, men med en proff kameraføring med litt eleganse til tider som kommer til syne under enkelte kreative kameravinkler og annet som vitner om at regissøren vet å verdsette litt av kunsten med å lage film. Musikken er litt nedtonet i filmen og den er nærmest bare brukt i sceneoverganger. Bildet er klart og fint med stort sett et lyst og solrikt miljø som venter oss. Men det blir også innslag av dager med regn og søle.

Konklusjon
Filmen er noe langstrukket til tider, men likevel er det nok underholdning i dette. Jakten på Bonnie og Clyde er også spennende nok i seg selv å basere en hel film på til at det blir verdt det å se filmen. Sluttscenen er også bra voldelig i denne filmen, men er ikke like klassisk som klassikerens sluttscene som var med på å flytte grenser på vold under tiden den kom ut på slutten av 1960-tallet. Jeg liker nok litt bedre den originale klassikeren, men dette var en dugenes remake sett fra lovens side, istedet fra de lovløse gangsternes ståsted. Og om du liker dramathrillere om gangstere som blir brakt ned er dette en film du bør se. Den er solid laget til tross for at den innimellom kan oppleves som litt småsøvnig. Men Costner og Harrelson leverer varene og loser filmen trygt i havn. De er et stort pluss og Netflix lander filmen som oppleves som litt småkul og akkurat passe heltete, uten å overdrive for mye.

Karakter: 4+
Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- The Founder - It's all in the delivery!
- Saving Mr. Banks - Nostalgisk gull!
- The Blind Side - Inspirerende historie fra virkeligheten

Diskusjon

Omtalespalte: Streaming

Filmfront forsøker å gi deg overblikk i det enorme streaming-tilbudet. Filmfront anmelder stort og smått av det som kommer av filmer og TV-serier på streaming.
Les flere spalteomtaler: Streaming
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(3,9 av 6 - 25 stemmer)

Kritikker i media

 • The Highwaymen
 • Seven Days
 • Chicago Sun-Times
 • Lyd og Bilde
 • Financial Times
 • Reelviews.net
 • Jackiekcooper.com
 • Dagbladet
 • Filmfront
 • Toronto Star
 • Newsday
 • Empire Magazine
 • Irishtimes.com
 • Moviezine.se
 • Filmtopp.se
 • Times (UK)
 • Daily Telegraph (UK)
 • Screenrant.com
 • Eyeforfilm.co.uk
 • Globe and Mail
 • Tribune News Service
 • Littlewhitelies.co.uk

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.