Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Hanna - Sesong 1, amerikansk tv-serie fra 2019

Action, Drama Spilletid: 60 minutter

Hanna: Sesong 1 - En ganske ordinær thriller-serie

[Skrevet av: Stian Spørck Karlsen, Dato: 07.04.2019]

Hanna, moren og adoptivfaren Erik Heller er på rømmen. De har dratt til skogs, da en FBI agent begynner å jakte dem. Vi følger reisen til Hanna som ble oppfostret i skogen. Hun har lært seg det ene og det andre av ferdigheter til å slåss.

Annonse:

Dette er en originalserie fra Amazon Prime Video, og er basert på filmen med samme navn fra 2011 med Saoirse Ronan i hovedrollen. Hvor mye av serien som kommer fra filmen er jeg litt usikker på, men starten er lik. Som nevnt i innledningen starter serien med at Erik Heller henter Hanna fra en klinikk der mennesker trener seg opp til å bli slåssekjemper. Hanna og familien blir jaktet på av en agent fra FBI, der eneste utvei er å rømme til skogs. Med sin tidligere arbeidskollega Marissa Wiegler (Mirielle Enos), må Heller (Joel Kinnaman) gjøre alt i sin makt å trene opp Hanna, slik at de er klare til kamp.

Imponerende skuespillerprestasjoner
Svenskamerikanske Kinnaman og Enos har samarbeidet sammen tidligere i serien The Killing. Her gjenforenes de to i med solide rolletolkninger. Hanna spilles av ukjente Esme Creed Miles, som imponerer i måten hun formidler sin rolle som Hanna. Det er ikke mye av Hannas barndom vi får oppelve, isteden hopper serien frem til når Hanna er ungdom. Så all grunntreningen, får vi ikke se mye av.

En ganske ordinær thrillerserie
Serien starter ganske så solid, men blir etterhvert en ganske så ordinær thrillerserie. Det er forholdet til Heller og Hanna som er mest interessant å følge, da Heller skjuler mye fra sin fortid til Hanna. Det er rolleprestasjonene som er seriens aller beste kort. Spesielt hovedrolleinnehaver Creed Miles som virkelig spiller rollen sin troverdig. Det som ikke er så bra, er at serien begynner å falle i kvalitet. Den går fra å være veldig thrillerpreget, til å bli veldig dramapreget på kort tid. Spenningen er dog fortsatt tilstede, men serieskaperne har drept noe av spenningen for at vi skal følge utviklingen til FBI i jakten på de to fra deres kontor. Det finnes så mange spennende thrillerserier på markedet nå for tiden, men dessverre kan ikke Hanna settes på den lista.

Manuset er skrevet av David Farr
David Farr er manusforfatter for serien. Han har laget en serie som er litt ujevn. Serien minner veldig om Jason Bourne-filmene i stilen. Mesteparten av handlingen går også ut på å bli jaktet på. Jeg ser dog helt klart potensiale i serien, for når serien kjører på med spenning, koste jeg meg med den. En annen ting som er vesentlig å få med i anmeldelsen er forholdet mellom Wiegler og Heller. Hvorfor blir Heller og Hanna jaktet på, hva har Heller gjort i fortiden som gjør at Marissa er ute etter ham? Dette er en del av historien vi ikke blir forklart, og da sitter jeg med en følelse at det er noe som mangler.

Som i serier og filmer generelt, er historien og handlingen svært viktig for helhetsinntrykket. Jeg skulle gjerne få forklart nettopp dette. Isteden har manusforfatter valgt å la oss følge forholdet og jakten på Hanna og Heller. Som nevnt tidligere faller serien i kvalitet, men mest rundt midtveis i sesongen. Når slutten nærmer seg, tas den opp igjen, og da får du en spennende jakt om rettferdighet og hevn. Undertegnede er spent på om det kommer en ny sesong av denne barske jaktgryten. Jeg koste meg nok, tross for noen svakheter underveis, og kvaliteten er med andre ord middels god.

Konklusjon
Hanna er en TV-serie jeg anbefaler videre, hvis du ikke er godt lei thrillersjangeren. Den har enkelte kvaliteter som gjør den verdt å se, men ikke bli for pirret hvis du mener det er nok av serier der ute som metter ditt behov. Det er skuespillet som er seriens sterkeste kort, og slutten på sesongen er god nok til at undertegnede godt kan anbefale serien.

Hanna er tilgjengelig i Amazon Prime Video.
Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Hanna - Herlig annerledes thriller

Trailer eller filmklipp:

Diskusjon

Omtalespalte: TV-Serie / Sesong

Dette er en samling av anmeldelser av TV-Serier og sesonger av dem.
Les flere spalteomtaler: TV-Serie / Sesong
Les mer om tv-serien
Gjennomsnittskarakter:
(3,7 av 6 - 35 stemmer)

Kritikker i media

 • Hanna
 • IGN.com
 • TVguide.com
 • Denofgeek.com
 • Daily Telegraph (UK)
 • Starburstmagazine.com
 • Dailydot.com
 • NRK P3 - Filmpolitiet
 • Joblo.com
 • Financial Times
 • Filmfront
 • Rollingstone.com
 • Tribune News Service
 • Actionerd.com
 • NowToronto.com
 • Filmyjudge.wixsite.com
 • slantmagazine.com

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2020 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.