Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av American Crime (An American Crime), amerikansk film fra 2007

Kriminal, Drama Spilletid: 98 minutter

Bygger på en sann og sterk historie

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 06.02.2019]

Vi skal til Herrens år 1965. Der blir de unge søstrene Sylvia og Paula overlatt til den fattige alenemoren Gertrude. Gertrude har egenrådig oppdratt sine syv egne barn alene. Det er tøffe tider og Gertrude begynner å bli psykisk syk. Hun lar all sin aggresjon gå ut over stakkars Sylvia. Det begynner med enkle reprimander, men utvikler seg snart til ren tortur som hele familien tvinges til å bevitne og ta del i. Når Sylvia forsøker å rømme, utvikler situasjonen seg til et sant mareritt som får konsekvenser for alle de involverte...

Annonse:

Filmen begynner rolig på et tivoli før familien vi følger drar videre til kirken. Denne filmen bygger på en sann historie og bygger på vitneutsagn fra rettsaken som fulgte i kjølvannet av det som skjedde i filmen. Vi følger historien både fra nåtid i rettsaken og i tilbakeblikk på det som virkelig skjedde. Det hele begynner litt rolig og bygger seg opp til et sant mareritt for Sylvia. Jentene blir slått for alt som tenkes kan. Det er mye følelser i filmen med jentene som blir slått fordi ikke foreldrene deres gir penger til hun som passer dem.

Men det er en sår graviditet med en gift mann som ikke vil stille opp for ungen, som utløser den største konflikten i filmen. Sylvia får feilaktig anklager mot seg om at hun kommer med ondartet sladder om at en ung kvinne er en hore. Dette kommer fordi den unge kvinnen får avslørt for den gifte kjæresten at hun er gravid.

Filmen oppleves som veldig sterk. Du får en veldig sympati med Sylvia, som kommer opp i en veldig tragisk situasjon der hun ikke har kontroll på anklagene hun får mot seg og får mye ufortjent straff. Det er også litt fokus på Gertrude som til og med involverer seg seksuelt sett med unge gutter.

Sylvia kommer i trøbbel fordi hun kommer imellom passerens barn og moren deres. Det utvikler seg til litt av en heksejakt på Sylvia, der ikke noe sannhet kommer frem, og Sylvia blir behandlet som dritt. Ellen Page spiller veldig troverdig sårt som den unge jenta som bare blir plukket på.
Catherine Keener er også fæl som den straffende moren som favoriserer ungene sine og ikke behandler de hun passer noe bra. Det går ikke bra for Sylvia som blir mer og mer mishandlet.

Dette er et gnistrende drama som engasjerer stort. Dette er en film der den såre konflikten i filmen er bygget på en direkte urettferdig plaging av en tenåring. Gertrude snører seg inn i et nett av løgner for å dekke over hva som foregår. Man blir litt sint og oppgitt på at dette kunne foregå på ordentlig. Alle vitnemål er bygget på de ekte protokollene.

Konklusjon
Filmen overrasket meg stort med en sår filmfortelling som virkelig får frem følelsene i meg. Det er både rettferdighetssansen og medfølelsen med Sylvia som får kjørt seg. Dette er med andre ord sterke saker, og forteller en viktig historie om voldelig misbruk mot barn som ikke skal forekomme. Men du skal være litt i form for å se filmen, fordi dramaet er meget mørkt. Heldigvis er slutten litt forløsende opp i alt det tragiske.
Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Den forheksede Ella - Småartig romantisk eventyr

Diskusjon

Omtalespalte: Dramafilm

Her finner du omtaler av dramafilmer.
Les flere spalteomtaler: Dramafilm
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(4,2 av 6 - 18 stemmer)

Kritikker i media

 • Cinema Crazed
 • Verdens Gang
 • Filmfront
 • Outnow.ch
 • Filmthreat.com
 • Captain Charismas Filmblogg
 • Cinemagazine.nl
 • efilmcritic.com
 • Sarasota Herald-Tribune
 • Cinematical
 • Philm.dk

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Filmselskap:

Killer Films, First Look International

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.