Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av An Affair to Remember, amerikansk film fra 1957

Drama, Romantikk Spilletid: 119 minutter

Klassisk kjærlighetsdrama med stor sjarme

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 26.01.2019]

Nickie Ferrante er en skikkelig playboy. En dag møter han den vakre jenta Terry McKay ombord på SS Constitution på vei fra Europa til New York. De har en fast partner på hver sin kant, men de etablerer likevel et vennskap ombord. Men etter et besøk hos bestemoren til Nickie i en havn, begynner Terry å se Nickie med nye øyne. Det gjør at deres følelser blir dypere for hverandre. Når skipet kommer tilbake til New York City, blir de enige om å gjenforene seg på toppen av Empire State Building etter seks måneder hvis de har lykkes i å avslutte sine forhold og startet nye karrierer. Da gjenstår det å se om fremtiden er deres sammen...

Annonse:

Dette er en remake av filmen Love Affair fra 1939. Regien er ved Leo McCarey som nok er mest kjent for akkurat denne filmen som av mange blir regnet som bedre enn originalen på en del punkt. Det er også denne filmen ‘Søvnløs i Seattle’ med Tom Hanks og Meg Ryan fra 1993 har hentet litt av sin inspirasjon fra. I alle fall er det en del klare referanser til ‘An Affair To Remember’ i ‘Søvnløs i Seattle’, som gjør det greit å ha sett ‘An Affair To Remember’ før du ser ‘Søvnløs i Seattle’.

Du får en ganske klassisk historie. Det vil si: hun reiser alene, og han har et havarert ekteskap. Begge har et forhold der hjemme. Likevel er det ikke lett for de to ombord på båten å unngå hverandre. Folk snakker om dem og rykter går raskt på båten. Det blir en del småmorsomme scener som da de to har bestilt bord rett ved siden av hverandre og ikke merker at de sitter der før alle i restauranten ler av at de ikke sitter sammen. Han viser seg å være mer enn bare en playboy og har talenter som maler også. Det overrasker henne stort.

Alt er bygget opp som et realt drama og handlingen foregår rundt juletider. Vi får også et sangnummer i film på fransk. Sangen til filmen er også herlig klassisk utformet. Dette er en fin romantisk film. Første del av filmen er ganske lys. Sluttscenen er også ganske morsom. Liker også at filmen stiller opp med svært godt skuespill av både Cary Grant og Deborah Kerr. De to danner et bra midtpunkt i filmen.

Dette er en veldig klassisk romantisk film av godt gammelt merke. Handlingen er riktignok litt såpeoperaaktig, men blir servert med boblende humor og musikk i første del. Men selv om vi vet hvordan dette kommer til å gå er filmen likevel overraskende bra underholdende hele veien. Med andre ord er dette snakk om en bra romantisk klassiker som aldri går helt av moten. Til det er den for sjarmerende og interessant presentert, til tross for sine mange klisjeer underveis.

Konklusjon
Filmen fremstår som svært vellykket og er en tårepresse av de sjeldne. Spesielt er slutten meget bra i så måte, uten at jeg skal avsløre hva som skjer. Om du liker romantiske dramaer er dette noe du bør prøve deg på. Dette er både klassisk og velspilt med en Cary Grant i storform. Og når filmen til og med påståes å overgå originalen er det mye som gjøres rett i denne remaken. Jeg fikk i alle fall lyst til å se filmen bygger på som et sammenligningsgrunnlag.


Diskusjon

Omtalespalte: Klassiker

I denne spalten trekker vi frem klassike filmer innenfor filmens verden. Det er ikke så nøye hvor gammel filmene er så lenge man tenker på dem som en klassikerfilm. Filmfront ønsker å trekke frem små og store filmklassikere fra skuffene og hyllene hjemme for å anmelde dem.
Les flere spalteomtaler: Klassiker
Underspalter:
- Romantikk - Les flere.
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(4,4 av 6 - 17 stemmer)

Kritikker i media

 • Kansas City Kansan
 • Billings Outpost
 • slantmagazine.com
 • Filmfront
 • Shadows on the Wall
 • Grouchoreviews.com
 • Apollo Guide
 • Verdens Gang
 • Aftenposten
 • Arbeiderbladet
 • Leonard Maltins Movie Guide
 • Filmcritic.com
 • Dagbladet

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Filmselskap:

Jerry Wald Productions

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.