Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Det kunne vært verre - Sesong 1, norsk tv-serie fra 2018

Komedie

Det kunne vært verre - Sesong 1

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 04.11.2018]

Vi følger den single familiefaren Trond. Han har sju unger med seks forskjellige damer. Det skaper litt av et kaos i hverdagen for å få kabalen til å gå opp med når ungene skal være hos ham og hos de forskjellige mødrene deres. Men det er bare ett problem og det er at Trond er litt av et rotehue som klarer å få alt til å gå galt. Men han er veldig snill og omsorgsfull og mener alt godt innerst inne. Med andre ord: Det kunne vært verre...

Annonse:

Undertegnede er stor fan av Espen Eckbo og derfor gledet jeg meg stort til å se ‘Det kunne vært verre’. Særlig med tanke på alt det fantastiske Eckbo har gitt oss nordmenn fra før av. Vi snakker serier som ‘Nissene på låven’, ‘Get Ready To Be Boyzvoiced’ og ‘Tett på tre’. Jeg er stor fan av alle de nevnte produksjonene der Eckbo klarer å skape uforglemmelige og artige rollefigurer du aldri får nok av. Denne gangen spiller Eckbo selv hovedrollen, men ikke flere rollefigurer som han ofte pleier. Det gjør at vi får mer tid med rollefiguren Trond som fyller serien ganske greit.

Eckbo har et stort talent som karakterskuespiller og det viser han også i ‘Det kunne vært verre’. Men til forskjell fra de andre rollefigurene til Eckbo er ikke trond like moro å følge. Trond er en veldig snill og real fyr, men som fucker opp alt som kan gå galt med missforståelser, forglemmelser, rot og dumskap. Men til tross for at Trond fremstår som seriens klovn, er han en ganske alminnelig kar. Rollefiguren Trond er en vi kjenner oss igjen i, bare ikke i alt på en gang. Han er bare litt sjuskete og går med slitte klær og en utdatert hårsveis.

Serien er okei morsom og det er lett å se en del episoder på rappen. Men dessverre blir det litt for åpenbart hva som skal skje til tider. Det gjør at noen av morsomhetene faller litt igjennom. Serien fremstår også som litt for alminnelig. Det er nok kanskje også litt av meningen, da handlingen sentreres rundt hverdagens og livets små og store saker. Likevel synes jeg ikke Eckbo treffer helt blink med serien. Til det er rollefiguren Trond litt for traust og tannløs. Med andre ord mangler rollefiguren litt av sjarmen og den humoristiske timingen som mange av de andre rollefigurene til Eckbo har.

Det er populært med hverdagsserier som eksempelvis ‘Side om side’ med mer, men ‘Det kunne vært verre’ treffer ikke like bra. Handlingen speiler livet til Trond og det blir spøkt med mye som man kan kjenne seg igjen i alt fra biler som ikke starter når man er avhengig av dem, fedre som ikke har vært der for en, tenåringsdøtre som begynner å utforske alkohol og mye slit i hverdagen i det livet som aldri blir slik man forventer. Du får også en rekke kjente norske skuespillere i mange av rollene som Line Verndal, Marian Saastad Ottesen, Nils Vogt og Helén Vikstvedt.

Konklusjon
Dette er en fin serie som blender bra inn i hverdagskjøret. Personlig ble jeg litt skuffet for serien underholder ikke på topp slik jeg hadde forventet. ‘Det kunne vært verre’ er med andre ikke noen innertier. Etter å ha sett en god del episoder føler jeg serien derimot er greit tidtrøyte. Jeg småler litt innimellom, men ikke nok til å premiere serien nok. Rollefiguren ‘Trond’ er blir litt for vanlig og vi kommer han er veldig forutsigbar. Det gjør at vi skjønner alt for lett hva som blir neste steg, særlig om du har sett mye TV før. Men jeg ruller en sterk treer på terningen for en serie som har sine stunder, men som ikke klarer å skille seg nok ut i mengden.

Terningkast: 3+


Diskusjon

Omtalespalte: TV-Serie / Sesong

Dette er en samling av anmeldelser av TV-Serier og sesonger av dem.
Les flere spalteomtaler: TV-Serie / Sesong
Les mer om tv-serien
Gjennomsnittskarakter:
(3,7 av 6 - 16 stemmer)

Kritikker i media

  • Det kunne vært verre
  • Dagbladet
  • Verdens Gang
  • Natt&Dag
  • Filmfront

Land:

Norge

Språk:

Norsk

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

 

«Star Wars - Episode 3 - Sithene tar hevn»

 
 

«Terminator: Dark Fate»

 

«Ailos reise - Et nordnorsk eventyr»

 

«The Possession of Hannah Grace»

 

«Sauen Shaun filmen: Farmageddon»

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.