Bare bevæpnet med en lommelykt begir Larry seg ut på jobben som nattevakt på museet. Han tror at dette kommer til å bli en stille og rolig jobb, men tar skammelig feil etter hvert som museet blir bare livligere og livligere etter som natten skrider framover. Utstillingene våkner til live hver kveld, og det er nattevaktens jobb å passe på at ingen kommer seg ut fra museet.
Man kan nesten ikke forestille seg for en absurd situasjon Larry befinner seg i hver kveld når alt våkner til liv. Vi får se mammuter, dinosaurer, løver, aper, cowboyer, romere, faraoer og mye mye mer. Det oppstår mye spenning og komikk på museet om natten når alle utstillingene lever sitt eget liv.
Ben Stiller passer forsåvidt godt i rollen som den litt desperate skilte jobbsøkeren som er nødt til å motvillig takke ja til jobben som nattevakt på naturhistorisk museum for å beholde leiligheten sin. Vi finner også The Office stjernen Ricky Gervais i rollen som den litt sure museumssjefen. Og ellers andre kjente fjes som Robin Williams, Bill Cobbs, Owen Wilson, Carla Gugino og Paul Rudd i andre roller.
Dette er en film for hele familien som er brukbart gjennomført med massevis av effekter. Konseptet virker kanskje i det enkleste laget i begynnelsen av filmen, men en klarer å gjøre det litt interessant etter hvert i filmen også. Uten å røpe for mye får vår nattevakt også andre problemer enn levende utstillinger. Dette er ikke annet enn enkel underholdning, forvent deg ikke noe mer.
1492 Pictures, Twentieth Century-Fox Film Corporation, 21 Laps Entertainment