Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av The 15:17 to Paris, amerikansk film fra 2018

Biografi, Drama Spilletid: 94 minutter

Clint Eastwood på hell

[Skrevet av: Torstein Ryen-Pettersen, Dato: 11.10.2018]

Har futten gått ut av den gamle traveren Clint Eastwood. Er han kun kapabel til å lage relativt svake filmer som «Hereafter» og «J. Edgar» nå om dagen? Vel… vi har nok sett det beste fra den legendariske regissøren og skuespilleren som trollbandt oss gjennom westernsjangeren på begge sider av kamera. Kanskje burde han prøve å lure inn en siste westernfilm før karrieren stopper opp på denne svake filmen?

Annonse:

En skjebnesvanger dag i 2015 om bord på et tog fra Amsterdam til Paris sitter det tre amerikanere helt uvitende om at en terrorist er i ferd med å storme ut av doen med et våpen og nok ammunisjon til å drepe veldig mange mennesker. Gjennom et omfattende tilbakeblikk til dagene og årene før denne togreisen får vi følge de tre mennene og hva som formet og (på en måte) forberedte de alle tre til denne dagen...

Clint Eastwoods karriere virker å være på hell. Det er kanskje ikke så rart med tanke på at det aldrende filmikonet er rukket å bli 88 år gammel. Likevel savner jeg de filmene som virkelig rystet noe i meg, enten det var på det emosjonelle eller det dyptpløyende stoffet som fortalte særdeles gode og interessante historier, pent pyntet med karakterer jeg brydde meg om. Det er nå blitt en stund siden de virkelig gode filmene (LES: «Million Dollar Baby», «Mystic River», «Unforgiven» og «Letters from Iwo Jima»), og selv om filmer som «Sully», «American Sniper» og «Jersey Boys» – som er hans tre siste filmer – var alle severdige filmer, manglet de noe essiensielt for å dra dem helt til topps. Med «The 15:17 to Paris» hadde jeg et lite håp om at han klarte å skape en ny dramathriller verdt å investere tid og sjel i, men der bommet jeg stort. Og kanskje Clint Eastwood bommet enda litt mer enn meg. Dessverre.

Episoden som filmen omhandler er en historie jeg ikke kan si at jeg husker helt, selv om det er kun 3 år siden det skjedde. Jeg har sikkert lest det, men har nok ikke plukket opp nok til at jeg faktisk visste at de tre som spiller hovedrollene faktisk er de tre som var om bord på toget da en terrorist var ute etter å drepe uskyldige mennesker. Jeg merket så klart at noe skurret, for allerede ved det første møtet med en av de tre voksne karene, følte jeg at dette var svakt skuespill. Jeg lot det bare være med skepsisen, for jeg regnet med at Clint Eastwood hadde en plan bak dette.

Etter hvert som filmen skrider fremover mot den skjebnesvangre togturen følte jeg dog at dette var mer og mer lik en skikkelig amatørfilm. Omstendighetene rundt hovedkarakterene er derimot såpass gode, så jeg fortsatte å tro at dette måtte være planlagt av regissør Eastwood. MEN… selv om jeg skjønner hensikten til Eastwood ved å la disse tre karene spille seg selv, så synes jeg utførelsen blir meget svak. For historiens skyld burde han løst dette som en dokumenter i stedet for å presentere, men slik filmen fremstår så er den bare altfor, altfor svak.

Jeg klarer faktisk ikke å engasjere meg fullt i noen av de tre hovedrollenes opptreden foran kamera, fordi det er FOR svakt. Hadde Clint Eastwood valgt å satse på gode skuespillere ville hele filmen fått seg et sårt etterlengtet løft som hadde gjort at filmen fint kunne fungert som helstøpt dramathriller med en viss nerve. Kanskje også på høyde med Paul Greengrass sin film «United 93», hvor Greengrass på utsøkt vis satte en god standard for hvordan man kan takle en slik film – uten at jeg kan sammenligne de to filmene fullt ut. Sånn for øvrig.
Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- The Mule - Er dette svanesangen til Clintern?
- Sully - Eastwood imponerer, igjen!
- American Sniper - Realistisk og sterkt om amerikansk krigshelt
- J. Edgar - Eastwood flesker til igjen!
- Hereafter - Eastwood gjør det igjen
- Invictus - de uovervinnelige - Meget folkelig om folkets president
- Changeling - Sterkt drama med mystisk vri
- Gran Torino - Gretten gammel gubbe rir igjen!
- Flags of Our Fathers - Skyting er ikke alt
- Brev fra Iwo Jima - Krigen sett fra en annen side
- Mystic River - Veldig bra med god flyt fra begynnelse til slutt
- Blodspor - Eastwood leverer greit
- Space Cowboys - Lang transportetappe til den store underholdningen starter
- Forbrytelsen - En mann sitter på dødscelle, men er han uskyldig dømt?
- All Makt - Når presidenten er en morder...
- Broene i Madison County - Kjærlighetsdrama fra Clint Eastwood
- Nådeløse Menn - Tidløs western, av og med mester'n
- Sudden Impact - Dirty Harry-action med tilhørende tøffe one-linere
- The Outlaw Josey Wales - Engasjerende western om hevn for familiedrap

Les også andre anmeldelser av utgivelse:
- Tre amerikanske venner mot en farlig mann

Diskusjon

Omtalespalte: DVD / Blu-Ray

DVD / Blu-Ray
Les flere spalteomtaler: DVD / Blu-Ray
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(3,1 av 6 - 19 stemmer)

Kritikker i media

 • The 15:17 to Paris
 • Film Freak Central
 • Quad City Times
 • Filmfront
 • Reelfilm.com
 • Otroscines.com
 • Sacramento News & Review
 • Sensacine
 • The Times of India
 • Shadows on the Wall
 • SSG Syndicate
 • The Australian
 • Daily Star
 • Austin Chronicle
 • The Young Folks

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.