Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av The Man with Two Brains, amerikansk film fra 1983

Komedie, Romantikk, Sci-Fi Spilletid: 93 minutter

Helsprø komedie med Steve Martin

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 05.09.2018]

Vi følger Doktor Hfuhruhurr. Han gifter seg med en vakker kvinne ved navn, Dolores Benedict. Aberet er hun er like skrekkelig som kroppen hennes er pen. Etter en stund blir Hfuhruhurr forelsket i en levende hjerne, som blir holdt i live av doktor Alfred Necessiter. Denne hjernen representerer alt doktor Hfuhruhurr lengter etter i en kvinne. Men hjernen er ikke komplett uten en kropp...

Annonse:

Steve Martin spiller en underlig skrue som er dedikert til forskning med det utrolige snodige etternavnet, Hfuhruhurr. Kathleen Turner spiller den vakre Dolores Benedict. I ‘The Man With two Brains’ får vi en fabel om en forelsket mann som gjør alt for å gifte seg med en skruppelløs men attraktiv dame som nok må være en av de sykeste bitchene ever. Hun er bare interessert i å ødelegge ham og er finner på de utroligste unnskyldninger for ikke å hoppe til køys med Hfuhruhurr.

Steve Martin er en skuespiller som har vokst litt på seg etter det litt kjedelige førsteinntrykket. Han viser seg å ha mye humor under beltet, selv om det ikke er alltid han treffer innertier. Denne filmen er sær som pokker til å være komedie og har flere merkelige humorpoenger. Det gjør at du nok må ha den samme humoren for å sette skikkelig pris på filmen. Du får en veldig crazy humor som ikke ligner på så mye annet jeg har sett før. For min del får jeg ikke helt godfølelsen underveis i filmen, da jeg tar meg selv i å ikke synes dette er morsomt nok i begynnelsen, og det til tross for at jeg elsker komedier.

Filmen blir mer og mer ellevill. Liker filmen bedre etterhvert som jeg begynne å komme under huden på humoren, men ikke nok til å omfavne filmen skikkelig. Likevel har Steve Martin lykkes i å skape noe nytt. Han får også hjelp av regissør Carl Reiner som står for klassikerne ‘Døde menn kler ikke ruter’ og ‘Supernullet’ som også er noen av Marins beste filmer. Martin spiller som vanlig bra, men kanskje filmen blir for ellevill for sitt eget beste?

Konklusjon
Alt i alt var dette en delt opplevelse. På den ene siden klikker jeg ikke helt med humoren, men liker enkelte poenger. Etterhvert som jeg ser filmen begynner jeg å like filmen litt. Det gjør at filmen kommer ut midt på treet for meg og er severdig av den grunn med all sin galskap. Om du liker Steve Martin er dette en film å prøve seg på, men filmen har veldig spesiell humor som gjør den til litt av en joker. Nå er ikke historien den mest intrikate og man skjønner jo hva som kommer til å skje i filmen ganske tidlig. Men samtidig skal ingen ta fra filmen at den er kreativt kokt i hop.
Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Døde menn kler ikke ruter - Parodi på Humphrey Bogharts Noir-filmer
- Supernullet - Artig tullekomedie med varme og sjarme

Diskusjon

Omtalespalte: Komedie

Her trekker vi frem alle salgs komedier fra alle verdenshjørner og omtaler dem.
Les flere spalteomtaler: Komedie
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(3,5 av 6 - 18 stemmer)

Kritikker i media

 • Hot Button
 • San Francisco Examiner
 • Aisle Seat
 • efilmcritic.com
 • Moviehole
 • Worcester Telegram & Gazette
 • Flipside Movie Emporium
 • Northwest Herald (Crystal Lake)
 • Beach Reporter
 • Filmfront
 • Chicago Sun-Times
 • Reeling Reviews
 • Capital Times

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Filmselskap:

Warner Bros. Pictures, Aspen Film Society

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.