Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av The Life and Death of Peter Sellers, amerikansk film fra 2004

Biografi, Komedie, Drama, Romantikk Spilletid: 122 minutter

Mest for filmfansen som kjenner Peter Sellers

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 18.08.2018]

Vi følger livet og karrieren til skuespillerprofilen og legenden Peter Sellers. Han har spilt mange legendariske roller som bransjen og folket elsket stort. Han forbindes med filmer som ‘Dr. Strangelove’, ‘Being There’ og de folkekjære Pink Panther-filmene. Peter Sellers er en hissigpropp på privaten og klarte aldri å slå seg til ro med damer. Han var forelsket i Sophia Loren, og lot ekteskapet gå for å få henne, selv om hun ikke er interessert i ham på den måten. Han var som en liten gutt og gjør små endringer hele veien i sitt privatliv, men det viser seg at ikke alle forandringene gjør ham lykkeligere. Og selv om karrieren hans skyter fart, så henger lykken i privatlivet godt etter...

Annonse:

Filmen er basert på Roger Lewis bok med samme navn som filmen, og ble regissert av den britisk-australske herremannen Stephen Hopkins. Hopkins er nok mest kjent fra filmer som ‘Predator 2’, ‘A Nightmare On Elm Street 5 - The Dream Child’ og ‘Lost In Space’. ‘The Life of Peter Sellers’ er en TV-film, men føles likevel bra skrudd sammen i flere ledd. Filmen er også litt kunstnerisk laget til tider med kule sekvenser som beskriver Peter Sellers sinnsstemning mellom viktige deler av filmen. Etter å ha sett denne filmen, vil jeg påstå at dette er helt klart Stephen Hopkins beste film i karrieren. Den klarer å underholde på flere plan og er en ganske dugenes biografifilm som overrasker for å være TV-film. Det hele utspiller seg som en dramabiografi med morsomme innslag av Sellers møte med livet og karrieren.

I front finner du Oscarskuespilleren Geoffrey Rush, kjent fra filmer som Kongens Tale og ‘Pirates of the Caribbean’. Geoffrey Rush er utrolig lik Peter Sellers i utseende og spiller Sellers med stor innlevelse og utagerende stil. Dette kunne kanskje vært litt mye for troverdigheten til en ‘vanlige’ mann i gaten, men Peter Sellers var en artig skrue som fremstilles i filmen som en som nesten alltid gjemmer seg i en rolle og sliter med å være seg selv fult ut. Med det mener jeg at han ikke har en skikkelig personlighet og leker konstant med roller og uttrykk. Rush har også etterlignet mange særtrekk i Sellers roller. Dette er også med på å gjøre filmen mer autentisk.

Dette er en veldig interessant film. Vi får se en Peter Sellers som er litt av en playboy med forkjærlighet for vakre, unge damer. Peter Sellers er en snål skrue som får alle til å le, men han mangler litt karisma som seg selv. Han fikk mer og mer ego etterhvert som han ble større stjerne og dette kler ham ikke like godt. Vi får til og med se at Sellers er avhengig av sin spåmann. Gjennom filmen treffer vi andre store stjerner i andre roller som Stanley Kubrick, Blake Edwards, David Niven, Britt Ekland og Sophia Loren. Vi får også beskrevet hans store hjerteproblemer som til slutt satte spikeren i kisten for den begavede skuespilleren.

Konklusjon
Om du har sett en del filmer med Peter Sellers i, er dette en film du bør se. Her kommer filmskaperen mer under huden på den komiske filmstjernen. Liker hvordan filmen klarer å male et bilde av Sellers. Filmen viser Peter Sellers som et komplekst og plaget geni. Det hele er herlig laget og du får flere kule virkemidler som dialog fra Sellers rett til kameraet. Filmen fremstår som passe vellykket og er noe jeg lett anbefaler videre, men den er nok best for de som har et forhold til Peter Sellers og hans filmografi fra før av.
Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- The Reaping - Skrekkthriller med Bibelske referansar
- Lost In Space - Problemer i verdensrommet...
- Predator 2 - Okei Predatoroppfølger 'in da hood'
- A Nightmare On Elm Street 5 - The Dream Child - Skikkelig møl

Diskusjon

Omtalespalte: Dramafilm

Her finner du omtaler av dramafilmer.
Les flere spalteomtaler: Dramafilm
Underspalter:
- Komedie - Les flere.
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(4,1 av 6 - 18 stemmer)

Kritikker i media

 • viewlondon.co.uk
 • Sunday Times (Australia)
 • Boston Herald
 • Big Picture Big Sound
 • Filmcritic.com
 • Antagony & Ecstasy
 • Shadows on the Wall
 • Filmfront
 • Filmz.dk
 • Empire
 • BBC
 • efilmcritic.com
 • Independent (UK)
 • Future Movies UK

Land:

USA, Storbritannia

Språk:

Engelsk

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.