Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker coockies for å logge inn og innhente samtykke.

Vi bruker tredjeparts Cookies for:
- Høre podcast med Spotify
- Streamingwidget til Justwatch for å vise om hvilke streamingplatformer en film er tilgjengelig på.


|
Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast
 
 

Anmeldelse av Heavyweights (Heavy Weights), amerikansk film fra 1995

Komedie, Drama, Familie Spilletid: 100 minutter

Omtalespalte: Komedie

Her trekker vi frem alle salgs komedier fra alle verdenshjørner og omtaler dem.
Les flere spalteomtaler: Komedie

Sommerleiren blir et mareritt for de overvektige

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 08.04.2018]

Skolen er slutt for sommeren og Gerry blir sendt av sine foreldre på sommerleir til Camp Hope. Det er en populær og gøyal sommerleir for gutter som vil gå ned i vekt. Med andre ord en såkalt ‘Fat Camp’. Gerry er på forhånd svært kritisk, men da han lærer de andre deltakerne å kjenne får pipen en annen lyd. Han føler seg litt som en del av gjengen da han ikke lenger er den fete gutten, fordi alle er det. Og med et lager av smuglemat og goodies, er alle de fete guttene klar for sommeren.

Men det er helt til en kald dusj skvetter dem i fjeset. Det har seg nemlig slik at Camp Hope har gått konkurs og at en treningsguru har kjøpt leiren. Tony Perkis hevder selv at han var fet som barn og vet hvordan de har det, og han kjører et opplegg med jernhåndregime. Først blir alle hyttene gjennomsøkt og tømt for goodies. Og med et treningsregime og noen nazi leirledere blir det som skulle være en leken sommerleir forvandlet til noe som ligner mer på en Sovjetisk arbeidsleir...

Jeg liker veldig godt filmer fra 1990-tallet da jeg gikk hadde hele min tenåringsperiode. Det var samme tiåret som jeg begynte å se en hel del komedier og begynte å falle for klassikere med ‘Mannen med den nakne pistol‘ som gallionsfiguren på komedieflaggskipet. Dette er langt i fra den beste komedien, men noe riktig gjør den. Det gjør dette til en passe severdig film som du humrer litt av.

I Amerika er sommerleirer mer kjent enn her i Norge. Dit sender foreldre ungene sine om sommeren av flere årsaker. For det første mener de fleste i USA at det er sunt for ungene å komme bort fra hjemmet for å bli mer selvstendige. For det andre er det herlig for foreldrene å få en del tid for seg selv. En slik sommerleir er sentrum for handlingen i filmen. Det nærmeste å sammenligne med i Norge er kanskje leirskolen.

Jeg kjenner meg litt igjen i disse overvektige ungene, selv om jeg hadde motsatt problem, jeg var for tynn, men det var også negativt på skolen og for at jentene skulle fatte interessen. Og det å ikke være del av de kule er noe jeg alltid har vokst opp med. Den diskoteksekvensen på fat camp er beskrivende for hvordan jeg også hadde det på skoledans med lite selvtillit.

Manuset er skrevet av Judd Apatow og Steven Brill. Apatow har senere gjort stor suksess med filmer som ‘Knocked Up’ og ‘The 40 Year Old Virgin’. Brill er også regissør av filmen og en rekke av Adam Sandlers mindre vellykkede filmer. Blant skuespillerne er det også en del kjente navn. Ben Stiller er den karismatiske nye ‘Fat Camp’-eieren. Han spiller litt samme type rolle som i Dodgeball. Også her spiller han en fitnessguru som styrer leiren med jernhånd. Jerry Stiller spiller også en rolle i filmen som den snille leirsjefen som gikk konkurs.

Liker utviklingen i filmen. Dette er familiekomedie som også fungerer for den mer voksne garde. Likevel er dette nok mest en film for de i tidlig tenårene og barn i sein barneskolealder. Filmen har gode verdier og det merkes at dette er en Disney-film, selv om det kan gå noe vilt for seg på leiren til tider. Morsomhetene er enkle som blant annet den strenge og muskuløse leirlederen med tysk aksent på engelsken og den slemme leireieren som ikke skyr noen midler for å få barna til å miste vekt. Det gjør at leireieren blir den store motstanderen i filmen som må bekjempes og det blir det en del moro ut av.

Konklusjon
Dette er en helt grei komedie. Filmen finner ikke opp hjulet på nytt på noen som helst måte. Her får du en litt kliesjemessig leirkomedie som tidvis er litt morsom. Slutten er noe typisk, men fungerer som en okei avrunding på det hele. Det gjør dette til en film du lett kan se sammen med dine barn som har lært seg å lese teksten på filmen. Ikke forvent deg for mye, så blir du kanskje overrasket over det filmen gir deg. For min del var det uten tvil Ben Stiller som hadde den største underholdningsfaktoren i filmen, selv om barna også har noe sjarme i serveringen av morsomhetene de også.
Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Hubie Halloween - Fjærlett skrekk og banal humor med bra Halloweenfealing
- Sandy Wexler - Forsøk på Sandler-komedie om en eksentrisk manager
- The Do-Over - Er lykken å leve et dobbeltliv?
- Mr. Deeds - En Sandlerfilm midt på treet
- Lille Nicky - Djevelungen - Den snille djevelgutten som forsøker å redde jorda

Diskusjon

Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(3,2 av 6 - 18 stemmer)

Kritikker i media

 • Heavyweights
 • blu-ray.com
 • Benmeyersinternational.com
 • popmatters.com
 • Commonsensemedia.org
 • Movie Metropolis
 • Las Vegas Mercury
 • Filmfront
 • Hometheaterinfo.com
 • Philm.dk
 • efilmcritic.com
 • Austin Chronicle
 • EmanuelLevy.Com
 • DVDsleuth.com
 • Filmdagbok.no

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

 

«The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

   Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk