Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Jessica Jones - Sesong 2, amerikansk tv-serie fra 2018

Action, Kriminal, Drama, Sci-Fi Spilletid: 60 minutter

Jessica Jones sesong 2: Når dessverre ikke opp til første sesong

[Skrevet av: Stian Spørck Karlsen, Dato: 25.03.2018]

Jessica Jones er tilbake på Netflix. Denne gangen får v vi oppleve fortiden til Jessica, samt hennes forhold til Trish og Malcolm, som får seg noen knekker underveis. Sesong to starter med at Jessicas bestevenninne, journalisten og radioprateren Trish (Rachael Taylor), bestemmer seg for å finne ut hvordan Jessica ble som hun ble. Hun begynner å grave i sykehusdokumenter fra tida da Jessica og familien ble utsatt for en bilulykke hvor foreldrene og broren døde. Der finner hun ut at det er flere dager som mangler fra da Jessica var innlagt. Når Trish samtidig begynner å snakke om folk med superkrefter på lufta, vekker dette oppmerksomheten til noen som ikke burde vite om slikt. Det fører til at Jessica Jones nok en gang må ta et oppgjør med fortida,- mot sin vilje.

Annonse:

Krysten Ritter og Rachael Taylor innehar hovedrollene som Jessica Jones og Trish Walker. Eka Darville i rollen som Malcolm, får også mer fokus i sesong to. Da denne 'Jessica Jones' ankom Netflix tilbake i 2015, ble serien en umiddelbar suksess. Endelig fikk vi en kvinnelig superhelt, noe det har vært mangel på tidligere. Plottet og historien var noe vi ikke hadde sett før i superheltserier. Nå, tre år senere er sesong to endelig her. Kan den leve opp til den mega suksessen første sesong fikk? Svaret på det spørsmålet er; Nja.

Jeg kan for ordens skyld avsløre litt hva som skjedde i den forrige sesongen: Jessica Jones sto ovenfor sin største fiende noensinne. Kilgrave ville gjøre slutt på henne. Livet til Jessica var ikke så lett. Hun drakk tidvis veldig mye og vennskapet hun hadde til radioprateren og bestevenninnen Trish Walker, ble stadig dårligere, imens hennes sekretær Malcolm stadig fikk kritikk.

Hun måtte bruke alt sin kløkt og superkrefter for å spore opp Kilgrave, samtidig som hun måtte finne måter for å ordne opp i vennskapet med Trish og Malcolm på. Skuespillerprestasjonene hadde høy klasse over seg, samt at oppbygningen til slutten på sesongen var noe av det beste jeg hadde sett av en superhelt serie noensinne. Det var derfor ingen tvil om at jeg hadde store forventninger til sesong to.

/filer/Stian/Jessica Jones/Jessica Jones 1.jpg

I sesong to er det helt tydelig at serieskaper Melissa Rosenberg har hatt en klar plan på at dette var en sesong der kun livet til Jessica Jones skulle ha det meste av fokuset. Det synes jeg serien skal ha kred for, fordi det er Jessica Jones det skal handle om. Serien går da mer i dybden på henne som person, samt det at hun starter på nytt med blanke ark.

En slagkraftig antihelt
Sist måtte Jessica trosse sine egne demoner og bekjempe sin tidligere overgriper, Kilgrave. Men er alle disse demonene og whiskyflaska helt borte? Heldigvis ikke.

Jessica Jones (Krysten Ritter) er superhelten som ikke vil ha noe sammenligning til heltene i The Avengers, men som isteden driver et detektivbyrå i leiligheten sin. Hun havner ofte i kinkige situasjoner, som til slutt ender med enten fengsel eller en tur på politistasjonen. Er hun en helt eller er hun et monster?

Det denne serien scorer ekstremt høyt på, er det flotte skuespillet fra Krysten Ritter og Carrie Ann Moss (Jeri Hogarth). Det er herlig å se hvordan de to virkelig eier sine roller, og Ritter ivaretar sårheten, badass-heten samt den sarkastiske fortellerstemmen som setter film noir- stemninga i serien.

Skuespillet hennes sammen med et godt manus gjør at serien går mye dypere og utforsker dilemmaer bedre enn de fleste andre superhelt serier, også generelt innad i i Marvel- universet. Serien er bare enda bedre når Carrie Ann Moss er med, for i løpet av de første 7 episodene som undertegnede har sett, seiler hun opp som den mest spennende rollefiguren denne sesongen. Det er rett og slett en fryd å se henne i rollen som den litt kyniske og uovervinnelige advokaten. Jeg digget hun i den første sesongen, og jeg elsker rollefiguren enda mer nå i sesong to. Også Eka Darville i rollen som Malcolm er mye mer spikra sammen i denne sesongen. Rachael Taylor er også hun sterk i hennes rolletolkning.

/filer/Stian/Jessica Jones/Jessica Jones 2.jpg

I Jessica Jones som er en del av Marvel Cinematic Universe sine Netflix serier, har ikke serieskaperne bundet seg til tegneserien som denne serien egentlig er en del av. I tegneserien flettes historien om Jessica Jones i stor grad inn i historier til andre superhelter, imens i TV-serien er det kun hun selv som står i fokus. Sesong to fortsetter eventyret, men Kilgrave blir nevnt innimellom, imens det ikke er noen referanser til The Defenders. Sesong 2 mangler dog en skikkelig skurkerolle. Det er to med antydninger til å kune være de såkalte skurkene, men det er alt.

Den ene er en person Jessica kjenner godt fra sitt tidligere liv, imens den andre er en person som prøver å få jobb hos Jeri Hogarth. Og selv om du ikke får en åpenbar skurk i denne sesongen, får du den der gode gamle krim-følelsen av at du forsøker å finne drapsmannen. Men når historien legges opp i mot Jessicas tidligere liv, blir episodene veldig langdrygde. Det skjer svært lite i de 7 episodene jeg har sett, da 54. minutter lange episoder blir i det lengste laget. Actionen som jeg skulle ønske var mer tilstede, kommer ikke før mot slutten av episodene. Det var noe som gjorde at jeg mistet interessen for sesongen.

Oppgjør med overgripere
Serien toutcher også seksuell trakassering. Jessica Jones møter en ny privatdetektivkonkurrent i Pryce Cheng. Han prøver å få henne til å jobbe for seg, men Jessica er selvsagt lite interessert i det. Og mens Jessica prøver å undertrykke fortida, konfronterer Trish sin egen når hun etterhvert truer en overgriper fra sin tid som barnestjerne ved å dra en #metoo. Serieskaper Melissa Rosenberg sier hun selv har brukt egne opplevelser og følelser rundt seksuell trakassering som bakgrunn når hun skrev serien. Serien går også mer i dybden på Trish Walkers liv før hun traff Jessica, som er noe hun ikke helt klarer å legge bort.

/filer/Stian/Jessica Jones/Jessica Jones 3.jpg

Konklusjon: Jeg har ventet i spenning på denne nye sesongen av Jessica Jones. Dette er en serie som skiller seg litt ut i forhold til mange andre superheltserier. Skuespillerprestasjonene er det få superheltserier som klarer å matche, også det at det er en kvinne som spiller superheltrollen, gjør at denne serien er interessant og tidvis spennende å følge. Spenningen var tilstede i sesong 1, imens denne nye sesongen dessverre ikke når helt opp til de forventningene jeg hadde for denne sesongen. Jeg savner en skikelig skurkerolle, samt at spenningen så å si uteblir i de 7 episodene. Men skuespillerprestasjonene er bedre i sesong 2, og det er en bra ting. Undertegnede skal se resten av sesongen, og håper at den tar seg opp. Derfor gir jeg denne sesongen terningkast 3 foreløpig.

Jessica Jones sesong 2 hadde premiere på Netflix 8. mars. Denne anmeldelsen er basert på sesongens første 7 episoder av i alt 13.

(Foto/Copyright: Netflix) 
Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Iron Fist - Iron Fist - Sesong 1
- The Defenders - The Defenders - Sesong 1: Trenger noen episoder før ting klaffer
- Daredevil - Daredevil - Sesong 1 - Stålende superheltaction

Les også andre anmeldelser av utgivelse:
- Jessica Jones - Sesong 1 - Særdeles underholdende!

Trailer eller filmklipp:

Diskusjon

25.03.2018 sier Tore Andre Øyås: Kommentar på Stian Spørck Karlsen sin omtale 'Jessica Jones sesong 2: Når dessverre ikke opp til første sesong': Dumt hvis de ikke har fått med en skurk da... Savnet også litt trøkk i første sesong, men kanskje det tar seg opp i di siste episodene :)
25.11.2015 sier Tore Andre Øyås: Kommentar på Pål Frostad sin omtale 'Jessica Jones - Sesong 1 - Særdeles underholdende!': Oi, såpass! Gleder meg til å få sett denne! :D

Omtalespalte: TV-Serie / Sesong

Dette er en samling av anmeldelser av TV-Serier og sesonger av dem.
Les flere spalteomtaler: TV-Serie / Sesong
Les mer om tv-serien
Gjennomsnittskarakter:
(4,8 av 6 - 25 stemmer)

Kritikker i media

 • Jessica Jones
 • Filmfront
 • Serienytt.no
 • Variety
 • RogerEbert.com
 • Los Angeles Times
 • NRK P3 - Filmpolitiet
 • Lyd og Bilde
 • The New York Times
 • Washington Post
 • The Hollywood Reporter
 • Entertainment Weekly
 • slantmagazine.com
 • Time
 • FilmMagasinet

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.