Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker coockies for å logge inn og innhente samtykke.

Vi bruker tredjeparts Cookies for:
- Høre podcast med Spotify
- Streamingwidget til Justwatch for å vise om hvilke streamingplatformer en film er tilgjengelig på.


|
Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast
 
 

Anmeldelse av Absentia - Sesong 1, amerikansk tv-serie fra 2017

Kriminal, Drama, Mysterie, Thriller Spilletid: 60 minutter

Omtalespalte: Streaming

Filmfront forsøker å gi deg overblikk i det enorme streaming-tilbudet. Filmfront anmelder stort og smått av det som kommer av filmer og TV-serier på streaming.
Les flere spalteomtaler: Streaming
Underspalter:
- TV-Serie / Sesong - Les flere.
- Thriller - Les flere.

Absentia - sesong 1: Lovende og spennende om seriemorderjakt

[Skrevet av: Tore André Øyås, Dato: 05.12.2017]

FBI-agent Emily Byrne blir erklært død etter å ha vært forsvunnet i seks år. Ingen vet hva som skjedde med henne, men hennes jakt på en seriemorder i Boston blir satt i sammenheng med forsvinningen. Men så, nå seks år senere blir hun plutselig funnet igjen, levende men merkbart medtatt og med et stort hukommelsestap. Hva skjedde egentlig med Emily Byrne?

Foruten å gå løs på denne gåten, blir også Emilys tilbakekomst til hverdagen hovedhandlingen her. Hennes tidligere mann og samboer Nick, som også er FBI-agent, er nå gift med en annen kvinne, noe som ikke går upåaktet hen hos noen av damene.


På dette punktet synes serien raskt å gjøre drama på måten de to kvinnene takler Emilys tilbakekomst på. Ikke så rart kanskje, men det kan fort virke litt overdrevet der Emily og Nicks kone Alice tydelig sliter med dette. De fremstilles slik som mer egoister enn det at de har forståelse for den sykt spesielle situasjonene de alle er i, men men….

Nå er da også historien her rimelig spesiell og utspekulert, ja egentlig i samme gate som Se7en og Nattsvermeren, eller en serie som Broen.


Morderen/kidnapperen er en maskekledd ukjent kar som tilsynelatende har holdt Emily skjult i altså 6 år. Han settes dessuten etter hvert i sammenheng med en rekke drap på kvinner som han oppkaller etter blomsternavn, som Lilly, Rose, osv.

Bare basert på førsteepisoden føles Absentia allerede som en svært god, fengende og oppslukende serie. Her er intenst, kjapp og effektiv handling, mens hovedkarakterene også får presentert seg godt. Thrillerpreget over serien virker dessuten som å fenge svært godt, samtidig som man jo håper at spenningen vil vedvare lengst mulig utover sesongen.


En liten skepsis er det dog i om hvorvidt serien vil male lenge på trekantforholdet mellom Emily, Nick og Alice, men samtidig er jo dette en viktig og sentral del som Emily må hanskes med når hun kommer tilbake til hverdagen.

Emily spilles av Stana Katic, kanskje best kjent fra serien Castle (2009-2016). Rollen som Nick bekles av Patrick Heusinger.Som starten på en spenningsserie virker altså Absentia som en effektiv, medrivende og kult intens en. Den har riktig nok mange likheter med mang en spenningsserie, men forhåpentligvis klarer den å stå på egne bein, bare den fortsetter på dette nivået.

Anmeldelsen er basert på første episode av i alt ti episoder. Her i Norge er det Viaplay som viser serien, fra 5.desember.

(Foto/Copyright: Sonypicturestelevision/Viaplay)


Diskusjon

Les mer om tv-serien
Gjennomsnittskarakter:
(5 av 6 - 2 stemmer)

Kritikker i media

  • Absentia
  • Filmfront

Land:

USA, Israel

Språk:

Engelsk

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

 

«Den første julen i Skomakergata»

 

«There's Something in the Barn»

 

«The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

   Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk