Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Loch Ness (The Loch), engelsk (britisk) tv-serie fra 2017

Kriminal, Drama, Mysterie, Thriller Spilletid: 45 minutter

Medrivende krim om seriemorder i Loch Ness

[Skrevet av: Tore André Øyås, Dato: 18.08.2017]

Jakten på en seriemorder setter den lille skotske (fiktive) byen Lochnafoy på hodet. I spissen står etterforsker Annie Redford som selv bor og har familie i byen. Saken får tilført forsterkninger utenifra med DCI Lauren Quigley og Blake Albrighton. Teamet må forsøke å stoppe den særdeles brutale og utspekulerte drapsmannen før han tilfører enda flere lik til drapslista si.

Annonse:

Med den verdenskjente innsjøen Loch Ness som location er The Loch på mange måter en klassisk britisk krimproduksjon som har både store kvaliteter og mer lettvinte løsninger her og der.

I sentrum står altså Annie Redford, sjarmerende spilt av Laura Fraser, kjent fra serier som The Missing og Breaking Bad. Annie er både enkel, smånaiv og litt uerfaren, spesielt i møte med en slik omfattende og voldsom sak.

Godt da at mer drevne og hardhudede DCI Quigley kommer til unnsetting, herlig stødig spilt av Siobhan Finneran, kjent fra Downton Abbey, Benidorm og Happy Valley. Det er i det hele tatt mange kjente fjes her, og de er stort sett gode i sine roller.

Karakterene er imidlertid hakket for enkle og overflatiske til å bli alt for interessante dog, og serien får slik nesten et preg av å likne mer på Mord og Mysterier enn mer kvalitetstungt drama. Men bare nesten altså, for innslagene av kvalitet og medrivende elementer er heldigvis også godt til stede.

Det er enkelt å sammenlikne The Loch med sterke Broadchurch, men førstnevnte serie kommer aldri helt opp dit, til det er serien for lettbeint enkelte steder, og klarer aldri å gripe fullt så sterkt som sistnevnte gjorde, særlig i dens første sesong.

Regien føles også varierende i episodene, med enkelte rare og grove hopp her og der som føles nærmest merkelig påfallende. Bikarakterene får ofte en forutsigbar effekt av å skulle mislede oss, noe som blir litt enkelt å gjennomse flere steder. 

En annen ting som også ofte skiller god og dårlig krim, er reaksjoner både hos enkeltpersoner og innad i et slikt lite miljø. Her er det påfallende dvaske reaksjoner hos enkelte, hvis liv blir snudd opp ned av en bunnløs tragedie og tap av sine kjære, ja enkelte feller ikke en synlig tåre en gang. Andre logiske brister er at folk lar barna sine gå ute til alle døgnets tider når det herjer en seriemorder på stedet. Virkelig?!

Dette preget av overflatisk behandling av de menneskelige trekkene, logikk og realisme, trekker The Loch noe ned. Likevel er det mye som også er rivende underholdende her, absolutt.

Det nevnte skuespillet og kjemien mellom Quigley og Redford er som nevnt noe av dette, mens saftige og brutale drap virkelig får oss til å spørre oss hvem i alle dager kan ha gjort dette greiene her! Det er også mange karakterer å relatere seg til, så man finner fort folk man liker, og misliker, en god underholdningskvalitet i seg selv dette selvsagt.

Når det gjelder selve mysteriet så må dette sies å altså fenge rimelig godt, samtidig som det også føles særegent skrevet når løsningen kommer for sin dag. Veldig troverdig? Nehei, selvsagt ikke, men på den annen side vet man jo at virkeligheten paradoksalt nok nærmest alltid er mer rar og oppsiktsvekkende. Moralen blir slik at man kanskje faktisk bør begynne og se bort ifra søkte mordere og deres syke handlinger, for disse er like mange og varierte som det er antall mennesker i en liten by!

Det kjente stedet Loch Ness og området rundt er også den virkelige location for innspillingen av serien og byr på mange flotte og nydelige landskap. Stemningene naturen og bakteppet skaper er slik knallherlig satt for et slikt mysterium.

Selv om legenden om Nessie og uhyret under vann selvsagt bare er oppspinn, vaker det altså likevel et virkelig monster under overflaten i Lochnafoy. Spørsmålet blir om uhyret vil bli fanget denne gang?! Elsker du klassisk britisk krim av typen enten Broadchurch eller Mord og Mysterier, vil du også sluke The Loch, rått!

(The Loch kan sees på TV2 og TVSumo)


Diskusjon

Omtalespalte: TV-Serie / Sesong

Dette er en samling av anmeldelser av TV-Serier og sesonger av dem.
Les flere spalteomtaler: TV-Serie / Sesong
Underspalter:
- Streaming - Les flere.
Les mer om tv-serien
Gjennomsnittskarakter:
(3,8 av 6 - 15 stemmer)

Kritikker i media av S01

 • Britishtvdetectives.blogspot.no
 • San Francisco Chronicle
 • St. Louis Post-Dispatch
 • Filmfront
 • Washington Post
 • Uncle Barky
 • Daily Telegraph (UK)
 • Dvd-fever.co.uk
 • Times (UK)
 • Daily Mail (UK)
 • The Arts Desk

Land:

Storbritannia

Språk:

Engelsk

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.