Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker coockies for å logge inn og innhente samtykke.

Vi bruker tredjeparts Cookies for:
- Høre podcast med Spotify
- Streamingwidget til Justwatch for å vise om hvilke streamingplatformer en film er tilgjengelig på.

Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast

Anmeldelse av Kvinnen i gull (Woman in Gold), amerikansk film fra 2015

Drama Spilletid: 109 minutter Aldersgrense: 9 år

Omtalespalte: Festival: Den norske filmfestivalen

Dette er en festivalomtale fra Den norske filmfestivalen.

Les flere festival-anmeldelser her

Publikumsfrieri av dimensjoner

[Skrevet av: cme79, Dato: 24.08.2015]

Etter begravelsen i Los Angeles får Maria Altmann vite at den avdøde søsteren ville kreve tilbake familiens malerier, som ble stjålet av nazistene og siden har tilhørt den østerrikske stat. Dette er starten på en drøm om oppreisning for at nazistene jaget henne på flukt...

Ja og atter ja! Jeg vil se den igjen! For en fantastisk film. Under filmfestivalen i Haugesund var det stående klapping og plystring etter filmen. Alle som møtte opp fikk gleden av å treffe på regissøren av filmen. Det var en fantastisk film på alle måter. Denne filmen gir deg valuta for pengene.

Om du ikke vil se bølgen som anbefales på det sterkeste å se så må du i hvert fall se denne. Helen Mirren som spiller Maria Altman er både morsom, frekk og hjertetreffende på alle måter. Konstant under filmen, selv i de dramatiske bildene med Nazi Tyskland i Østerrike, kunne hun komme med de mest fantastiske kommentarene.

Filmen handler om Maria som ønsker å få tilbake bilde av tanten sin som hennes onkel malte før krigen. Som jødisk familie måtte de forlate landet og legge alt i fra seg. Etter om og men så viser det seg at Østerrike etter krigen har tatt bilde som et nasjonal symbol for landet og påstår at onkelen har etterlatt bilde til landet. Dette motbeviser hun sammen med sin advokat som spilles av Ryan Reynolds. Advokaten får en oppvekking at også han har en jøde tilknytting lenger bak i familien. Han finner seg ikke i hvordan dette har skjedd og tilbyr seg å ta kjøre saken for retten.

'Kvinnen i gull' er bygget opp som et sterkt drama med masse innslag av humor. Dette er noe av det beste jeg har sett Helen Mirren i. Filmen skal garantert sees igjen når den kommer på ordinære kinovisninger. Den har svært så populær siden den kom ut i april i år. Med en imponerende inntjening på over 44 millioner dollar, sier det seg selv at dette er solide saker.

Og suksessen er bare såvidt begynt her hjemme på berget. Dette er en film som bare blir mer og mer populær. Mye av grunnen er måten filmen er oppbygget opp på. Den begynner i nåtiden og under hele filmen så blir man sendt tilbake til grusomhetene Nazi-Tyskland utøvde i Østerrike. Dette anbefales på det varmeste fra en filmanmelder i fyr og flammer.

Skrevet av: Cato ML ekrene

Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Downton Abbey: En ny æra - Deilig sprekt, morsomt og hjertegodt gjensyn!
- My Week with Marilyn - Fabelaktig om Monroe!

Les også andre anmeldelser av utgivelse:
- Fengslende om kunst-kamp i gull

Diskusjon

• Adressavisen
  • FilmMagasinet
  • NRK P3 - Filmpolitiet
  • Politiken (Danmark)
  • Ekstra Bladet (Danmark)
  • Dailyreview.crikey.com.au

Språk:

Engelsk, Tysk

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

«The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»

Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk