En knalltøff fransk politidommer, ved navn Pierre, er totalt oppslukt i å stoppe den stigene herointrafikken. Han kan alt om alle og det er ingen tilfeldighet når skurkene møter han på gaten. Pierre har nok på dem til å dømme dem hele gjengen, men det er bare en mann han brenner og ånder for å ta.
Hele Pierres politikorps var korrupt, men han kastet seg like fullt inn i en underverden der skruppelløse kriminelle utsatte ham for sinnssyke farer. Han ofrer mye og mister nesten det som betyr mest for han. På veien tar han mange av de 'underleddene' som jobber for Zampa (Den største mafia sjefen i Frankrikes historie).
Som vanlig i narkokrig går det litt opp og ned. Zampa fortsetter sin hemmelige heroindistribusjon til det siste. Som han sier: 'Uten penger, så er alt du ser rundt meg tapt'. Selv etter å ha startet Frankrikes største diskotek er det aldri nok for Zampa. Han vil ha mer hele veien. Men er han villig til å gå ned i pris for å slåss med de asiatiske heroindistributører?
Pierre som spilles av Jeab Dujardi er en fantastisk skuespiller. Han spiller sin karakter med en enorm innlevelse. Man merker at han er en knallhard og tøff actionpolitimann. Store helter vil bøte for store sin store heltedåd.
Vi husker alle Gene Hackman og Roy Scheider i klassikeren The French Connection fra 1971. Der snubler de over herointrafikk fra Marseille til New York. Mindre kjent, men vel så interessant, er historien i 'La French'. Dette er en svært underholdende film. Liker du filmer med gangster stil, mørk og intens. Er dette filmen du må se. Kan også legge til at filmen også er basert på sanne hendelser.
Et sitat brenner seg inn i netthinnen min etter filmen. Det passer veldig bra å avslutte med det:
Zumpa: 'Jeg tror ikke det er så bra at vi møtes igjen slikt som dette'.
Pierre: 'Hvem er det ikke så bra for at vi møtes igjen, deg eller meg?'.
Skrevet av: Cato ML Ekrene