Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker coockies for å logge inn og innhente samtykke.

Vi bruker tredjeparts Cookies for:
- Høre podcast med Spotify
- Streamingwidget til Justwatch for å vise om hvilke streamingplatformer en film er tilgjengelig på.

Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast

Anmeldelse av Bølgen, norsk film fra 2015

Drama, Action, Thriller Spilletid: 105 minutter Aldersgrense: 15 år

Trailere

Bølgen - Trailer 14.04.2015

Omtalespalte: Festival: Den norske filmfestivalen

Dette er en festivalomtale fra Den norske filmfestivalen.

Les flere festival-anmeldelser her

Et 'must' for alle å se

[Skrevet av: cme79, Dato: 17.08.2015]

For å ikke røpe for mye, er dette en historie som utspiller seg i Geiranger. Den handler om et fjell som vil falle og kan skape en enorm bøle opp mot 80 meter høy. Kristian (Kristoffer Joner) er en man som ånder og lever for jobben sin som geolog. Før alle andre finner han ut at noe alvorlig er galt. Når han gir beskjed, er de andre litt tvilende.

Sjefen til Kristian er vanskelig å overbevise så han selv på til fjellet for å finne ut om Kristian har rett. Dette er da starten på en katastrofe i Norge som har hendt før. Klarer sjefen å gi beskjed til sin kone før bølgen er et faktum? Det som i alle fall sikkert er at katastrofen er et faktum, og at bølgen kommer med vanvittig kraft...

Tusen takk, Kristoffer Joner. Endelig ha du tatt Norges filmindustri der den skal være. Filmen er fantastisk på alle måter. Foto, klipp og ikke minst historiegangen er fantastisk. Filmen vil få hårene på kroppen til å reise seg. Ane Dah Torp viser sine fine skuespillertakter med sin karakter som en elskende mor og kone. Hun er rå skuespiller i denne filmen på alle måter.

Filmen er et 'must' for alle nordmenn å se. Hvis du ikke ser denne filmen så må du hate Norsk film, for dette er virkelig en film for alle. Norsk film tar et enormt steg i filmutvikling og viser hva vi i Norge er i stand til å få stablet på bena. Til å kun koste 50 millioner kroner, lover jeg dere at dette er mye film for pengene. Denne filmen er den beste filmen jeg noen gang har sett på kino med norsk produsent i ryggen. Den fortjener klart 6 øyne på terningen. Så da er det bare å vente å se når om det vil skje igjen, at det kommer en film som kan måles med Bølgen.

Skrevet av: Cato ML Ekrene

Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Skjelvet - Katastrofe på høyde med det beste innen genren

Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Troll - Gøy og pen katastrofefilm om norske Troll
- Tomb Raider - Uthaugs 'Tomb Raider' er tidvis veldig fengende
- Flukt - Leading ladies i norsk natur
- Julenatt i Blåfjell - Billig familiefilm
- Fritt vilt - En stiloppvisning i effektiv genreskrekk

Les også andre anmeldelser av utgivelse:
- Billedskjønn og forutsigbar monsterbølge
- Nært perfeksjon av katastrofefilm
- Norsk thriller i mesterklasse

Diskusjon

13.09.2015 sier Pål Frostad: Kommentar på Petromax sin omtale 'Norsk thriller i mesterklasse': Denne filmen må jeg se! Elsket slike katastrofefilmer i tenårene og dette virker som solide saker :)
13.09.2015 sier Christine Vicktoria Fredriksen: Kommentar på Petromax sin omtale 'Norsk thriller i mesterklasse': Dette var en virkelig god film og anmeldelse.
13.09.2015 sier tiril: kjempebra og spennende film!
Les mer om filmen

Filmselskap:

Fantefilm, Film Väst

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

«Den første julen i Skomakergata»

«There's Something in the Barn»

«The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»

Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk