Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker coockies for å logge inn og innhente samtykke.

Vi bruker tredjeparts Cookies for:
- Høre podcast med Spotify
- Streamingwidget til Justwatch for å vise om hvilke streamingplatformer en film er tilgjengelig på.

Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast

Anmeldelse av Venner for livet - Sesong 9 (Friends), amerikansk tv-serie fra 2003

Komedie, Romantikk Spilletid: 22 minutter

Friends - Sesong 9 - Litt for mye klabb og babb

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 05.06.2014]

Gjengen begynner å vokse til. Monica og Chandler er gift og ønsker seg barn. Joey lever sitt enkle liv som skuespiller og skjørtejeger. Ross forsøker å finne kjærligheten så best han kan. Rachel er alenemor. Men denne sesongen dreier seg nok mest om Phoebe som får sitt første lengre forhold...

Starter greit
Sesongen starter med at Rachel ligger på sykehus etter fødselen. Joey finner frem ringen til Ross og Rachel tror han frir til henne. Hun svarer ja, men så kommer Ross inn med blomster og avbryter seansen og Joey gjemmer ringen. Dette skaper mange forviklinger, fordi Joey tror han har brukt Ross sin ring, men Ross har fått ringen av sin mor men tenkte ikke å bruke den. Dette skaper mye bråk i vennegjengen.

Pikante hemmeligheter
Vi blir med på en del ting i denne sesongen også. Monicas far kikker ved en feiltakelse på mens Monica og Chandler har sex. Ross går fremdeles til barnelegen sin. Chandler flytter bort for en jobb. Joey går ut med en dame han kjenner igjen leiligheten til. Phoebe blir fortvilet over at hun aldri har hatt et seriøst forhold. Det blir ikke bedre ut av at Ross plaprer i vei om det til hennes nye date. Monica tror Chandler polerer rakketten til haier på TV. Chandler blir også ydmyket da Monica tar ham i røyking. Phoebe får en tragisk bursdagsfeiring. Monica forteller Chandler at hun har truffet den morsomste typen hun noensinne har opplevd. Dette uroer moroklumpen Chandler.

Phoebe får seg kjæreste
Vennene er med på mye hverdagsproblemer som det blir noe moro ut av. Phoebe får to menn til å slåss om henne. Ross får sin nye datter Emma til å le med å synge ‘Baby Got Back’. Gjengen feirer 'thanks giving' igjen og Monica er redd for sine beste tallerkener. Ross og Phoebe kjæreste sitter barnevakt mens Rachel og Phoebe har jentekveld på byen. Vi feirer jul med gjengen. Det vil si utenom Chandler som må jobbe utenbys. Phoebe forsøker seg som statist, men er for nervøs eller rar til å passe inn i TV-ruten. Vi får høre Monica offentlig og tror at folk liker hennes sangprestasjoner. Joey får øyebrynene sine justert. Rachel flytter inn med Joey igjen for å ha pause fra Ross. Rachel og Ross går på sine verste blind dates hver på sitt hold.

Ross får ingen respons på sin egen død
Mitt morsomste øyeblikk i sesongen var episoden da Ross og Phoebe blir ranet av en kjenning av henne. Det er også andre gøyale øyeblikk som da Chandler og Monica har lite penger å rutte med. Ross får ingen respons på at han poster på nettet at han er død. Chandler får enorm respons når et rykte blir sluppet om at han er homo. Vennene er med i det store lotteriet. Rachel kysser Joey i en drøm. Chandler overrasker Monica med en romantisk reise, men hun kan ikke dra så Chandler tar med Ross istedet på grunn av at han ikke får refundert hotelloppholdet. Når de kommer frem viser det seg at de ikke har en reservasjon likevel og må betale for et nytt rom. Derfor foreslår Ross at de må utnytte oppholdet maks slik at de bruker av alt som er gratis. Vennene blir med på Joeys 'Days of our life'-party. En professor som Ross jobber med dater Joey og ikke Ross. Phoebe er flau for at hun jobber på en massasjekjede og får problemer da hun må massere Rachel. Monica og Chandler sjekker om de kan få barn.

Litt vel skrudd til tider
Første episode er passe morsom, men inntrykket er at serien begynner å tape seg. Serien har brukt de fleste vitser og poenger og begynner å gå litt tom i denne niende sesongen. Det virker også som om humoren blir litt mer krampaktig og kunstig bare for å presse frem poenger. Det er ikke like kult å se våre venner overspille 'deluxe' i humorens tjeneste. Det gjør i alle fall at min latter stilner litt og jeg får ikke riktig frem smilet heller. Når man ser at vennene går ut av sin karakter for å ende et poeng, blir det rett og slett for dumt og overkarikert. Innimellom løper skuespillerne rundt som ekorn på tegnefilm for å få stelt i stand noen overspillende dumme poenger. Ikke rart at serien etter dette begynner å synge på siste verset.

Sesongens konklusjon
Enkelte episoder sitter, mens andre rister man mer på hodet over. Friends har vært fantastisk artig, og det er leit å se at serien ikke klarer helt å levere like bra i sin niende sesong. Serien er fremdeles bra, men ikke så fornøyelig som de foregående sesongene. Sesongavslutningen er ikke så minneverdig som vanlig. Det skjer ikke så store og viktige ting som i de foregående sesongene. Det gjør at man føler serien ikke har så mye mer å komme med. Det er med andre ord ikke noe ekstra med sesongfinalen. Det er rett og slett ikke så mye å bygge opp mot i denne sesongen som kanskje har vært litt for fjasete.

Les også andre anmeldelser av utgivelse:
- Friends - Sesong 10 - Gjengen tar farvel
- Friends - Sesong 1 - Komisuksessen begynner bra!
- Friends - Sesong 2 - Serien begynner å sette seg
- Friends - Sesong 3 - Vennegjengen gir oss nok en komisk affære
- Friends - Sesong 4 - Mer av komiske venneintriger
- Friends - Sesong 5 - Fortsetter suksessen
- Friends - Sesong 6 - Vi blir med på flere store øyeblikk!
- Friends - Sesong 7 - Begynner å surne litt
- Friends - Sesong 8 - Holder greit koken
- Holder en høy komisk kvalitet gjennom hele serien

Diskusjon

Filmselskap:

Warner Bros. Television, Bright/Kauffman/Crane Productions

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

«The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»

Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk